Izgradnja kanalizacionog sistema zatvara put od Mua do hotela “Splendido”

0
mašine na Glavate

Maksim Mandić i Ljubiša Rovčanin

Maksim Mandić – Ljubiša Rovčanin

Izgradnja kanalizacionog sistema na dionici od Peluzice do hotela “Splendido” na Prčanju počinje danas i ovaj posao će trajati do polovine jula 2013. godine do kada će saobraćaj biti u prekidu ovim dijelom grada.

Tokom 8 mjeseci trajanja radova trupom priobalnog puta biće organizovan javni prevoz, a saobraćaj motornih vozila će biti u prekidu u zonama izvođenja radova.

Pješački i biciklistički saobraćaj biće omogućen i u zonama radova, kazali su iz preduzeća Vodovod i kanalizacija kao i izvođač radova preduzeće “Jedinstvo”.

Ovaj posao, zbog nedostatka alternativnog puta iznad naselja, veoma će otežati rad hitnih službi.

Kako će funkcionisati hitne službe do jula na saobraćajno odsječenom dijelu opštine Kotor pitali smo odgovorne.

Kotorski vatrogasci će dva vatrogasna vozila sa potrebnom opremom dislocirati na ovo područje i zbog specifičnosti vozila i njihovog održavanja biće uspostavljena dežurstva na terenu, što umnogome otežava posao ove Službe.

Ovo je za Skala radio kazao Maksim Mandić, komandir Službe zaštite i spašavanja.

Takođe je postignut dogovor sa tivatskom Službom zaštite i spašavanja da im priteknu u pomoć sa tivatske strane u slučaju požara, na način da do dolaska kotorskih vatrogasaca oni upute jedno vozilo sa par vatrogasaca na intervenciju.

Iz kotorske Službe zaštite i spašavanja ovih dana biće upućen i dopis predsjednicima mjesnih zajednica Mua, Prčanja i Stoliva u cilju saradnje i lakše komunikacije, kazao je Mandić.

On je apelovao na građane ovog dijela opštine da očiste svoje komine i budu obazrivi ovih zimskih mjeseci za vrijeme sezone grijanja, kao i da vode računa o električnim instalacijama.

Ljubiša Rovčanin, komandir saobraćajne policije u kotorskoj ispostavi nam je kazao da će, u cilju održavanja stabilnog javnog reda i mira, stanja kriminaliteta, saobraćaja i ostalih poslova, službu organizovati tako da će koristiti alternativne putne pravce preko Tivta.

Po potrebi i morski put kada će biti angažovani i službenici plovne jedinice policije, kazao je Rovčanin.

Uprava Zavoda za hitnu medicinsku pomoć iz Podgorice, budući da je kotorska hitna služba u njihovoj nadležnosti, očekuje detaljnije informacije nadležnih do petka.

Do tada, u slučaju potrebe, hitna pomoć će stizati preko Tivta, kazala nam je PR Hitne službe Tamara Radunović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].