Pješačka staza od Risna do Perasta biće završena u februaru 2019.

0

 

Završni radovi na izgradnji pješačke staze uz more na dionici Risan-Perast (faza IV), izvode se od sredine oktobra uz manje prekide zbog kišnih dana.

Do sada je postavljeno oko 500 metara ivičnjaka, a izvedeni su i radovi na izradi atmosferskih propusta na mjestima predviđenim projektom.

Ovih dana je u toku popločavanje staze dekorativnim prefabrikovanim betonskim pločama najvišeg kvaliteta.

Popločavanje se vrši specifičnim radom u vidu mozaika koji treba da bude uklopljen u već postojeći ambijent Kotorsko-Risanskog zaliva.

Do danas izvedeni radovi su zadovoljavajućeg kvaliteta, bez primjedbi od strane nadzora i isti se izvode u skladu sa Glavnim projektom i odobrenjem za građenje izdatim od strane Sekretarijata za urbanizam, građevinarstvo i prostorno planiranje iz Kotora.

Radove izvodi preduzeće “Electro team” d.o.o. iz Budve, a stalni stručni nadzor vrši preduzeće “Euro projekt“ d.o.o. iz Podgorice.

Očekivani rok završetka radova je kraj februara 2019. godine.

Podsjećamo da je JP Morsko dobro perethodne dvije godine sprovelo intezivne građevinske radove na izgradnji i proširenju same staze, a pred početak ljetnje turističke sezone 2018. završilo radove na postavljanju javne rasvjete, koja ranije nije postojala na ovom dijelu Jadranske magistrale.

Završna IV faza podrazumjeva popločavanje i uređenje novoizgrađene staze ukupne dužine 2,1 km. Po završetku izgradnje predviđeno je postavljanje drvenih klupa, kanti za otpatke i hortikulturalno uređenje staze, kaže se u saopštenju Morskog dobra, dostavljenog Skala radiju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]