Izletnički turizam u Kotoru u usponu i u postsezoni

0
Izletnici u Kotoru

Mirza Krcić

Mirza Krcić

U septembru Kotor bilježi preko 64 hiljade ukupne posjete izletničkih turista.

To je rast od 44% u odnosu na isti period prošle godine, što prevazilazi sva očekivanja i predstavlja rekord od kada se vodi evidencija, kazao je za Skala radio Mirza Krcić, direktor lokalne Turističke organizacije.

Za proteklih devet mjeseci, Kotor je posjetilo preko 270 hiljada turista, što je za oko 35% više nego lani.

Luka Kotor je zabilježila za devet mjeseci ove godine dolazak 305 brodova, što je 11% više nego prošle godine.

Oni su doveli oko 250 hiljada putnika, što predstavlja rast od 32%.

Krcić najavljuje i jesenju sajamsku aktivnost.

Turistička organizacija Kotor je od 2. do 5. oktobra na Novosadskom sajmu, zajedno sa turističkim organizacijama sa našeg primorja, Nacionalnom turističkom organizacijom i turističkom privredom Crne Gore.

U toku su pregovori za prezentaciju Kotora u Zagrebu i to opštine Kotor, Turističke organizacije i Pomorskog muzeja, na poziv Nacionalne organizacije Crnogoraca u Zagrebu krajem oktobra.

Grad Kotor će se predstaviti folklorom, jednom klapom i promotivnim filmom TO “Kotor za sva doba”, a svoju prezentaciju imaće i Pomorski muzej CG, što će biti dobra prilika za uspostavljanje čvrstih veza, kako sa našom dijasporom, tako i sa gradom Zagrebom, kazao je Krcić.

Početkom novembra TO Kotor će prisustvovati i sajmu filma i turizma u Solinu, gdje će kotorskoj Turističkoj organizaciji biti uručena nagrada Zlatni Interstas po mišljenju turističkih novinara Evrope.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]