Izložba “Igra u slici” autorke Milice Lakićević u Muzeju i galeriji Tivat

0

Izložba “Igra u slici” autorke Milice Lakićević biće upriličena u Muzeju i galeriji Tivat, u četvrtak 6. maja sa početkom u 19 sati.

Svečano otvaranje izložbe održaće se ispred galerije (na otvorenom), na kom će govoriti teoretičarka i istoričarka umjetnosti Nina Milićević.

Izložba će biti izložena na prvom spratu galerije, pa ovom prilikom napominjemo posjetioce da, pri ulasku u galerijski proctor, nose maske i drže propisanu distancu.

Milica Lakićević rođena je 1993. godine na Cetinju. 2016. godine, na Fakulteti likovnih umjetnosti, završila je osnovne studije na studijskom programu Grafika u klasi prof. mr Vesne Bošković, a specijalističke postdiplomske studije 2019. godine na studijskom programu Slikarstvo u klasi prof. mr Branislava Sekulića.

Pripravnički staž odradila je kao saradnik u nastavi na FLU Cetinje 2020. Član je ULUCG i UMHCG. Izlagala je na brojnim kolektivnim izložbama, a samostalno se predstavila 4 puta. Dobitnica je godišnje nagrade FLU Cetinje, nagrade Perspektive Ministarstva kulture Crne Gore 2019. godine i I Međunarodnog bijenala grafike i slikarstva u Mađarskoj 2012. godine.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]