Izložba “Magija igle i niti”

11
Pomorski muzej Crne Gore Kotor

Povodom manifestacije “Noć muzeja” i Međunarodnog dana muzeja, Pomorski muzej Crne Gore u Kotoru organizuje izložbu “Magija igle i niti” koja će biti otvorena u palati Grgurina u ponedjeljak 18. maja u 21 sat.

Izložbu će otvoriti Marija Ćatović, poslanica u republičkom parlamentu, govoriće mr. Mileva Pejaković – Vujošević i Violeta Folić, a u muzičkom dijelu programa nastupiće sastav “Škuribanda”.

Organizatori su Polimski muzej Berane, Narodni muzej Crne Gore i Pomorski muzej Crne Gore Kotor.

11 KOMENTARI

 1. “Pomorski muzej Crne Gore”…?
  Današnja Crna Gora bi, eventualno, mogla formirati neki pomorski muzej pod tim imenom u Baru, u kojem bi pučanstvu predstavili pomorsku istoriju CG i dostignuća na moru od 1878. do 1918., te najnovije pomorske “podvige” montenegrinskih gusara od 1992. do današnjih dana, sa posebnim osvrtom na “procvat” novoformirane CG trgovačke flote u zadnje tri-četiri godine.

  To je tiha priprema da se vrijedni eksponati uskoro iz Palate Grgurina
  dislociraju u Podgoricu.
  Na primjer, u Dvorac Knjaza, Kralja i Gospodara Crne Gore N I, na Kruševcu!
  Za utjehu, našoj Comunitadi će ostati Muzej u Perastu.
  Njega već neće smjeti dirati, jer je to zavičajni muzej općine Perast.

 2. Kroz šalu i dosjetke,znao se našaliti sa Muljanima(njegovim komšijama)pokojni profesor Marko Latković-pa im ga kroz šalu,po đe kad i pribroka:”samo vi izazivajte “dolje Crnogorci,dolje”-pa će vi doći brijeme da će vi i u mandraće biti usko….? Jest bora mi usko ka ovijema što voledu ove sa ševera-ma ću vi rieći -Crne Gore-što više mrze i jezikom glade… sve su ni miliji i dražiiii…jerbo na mrzana svit ostaje

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]