Izložba Prvih dvadeset u okviru KotorArt Don Brankovih dana muzike na Cetinju

0

 

Od sjutra, 10. juna, posjetioci će imati priliku pogledati izložbu Prvih dvadeset u okviru KotorArt Don Brankovih dana muzike, u Ministarstvu kulture na Cetinju. Izložba je otvorena 01. juna u Kotoru, a nakon Cetinja, seli se 21. juna  za Podgoricu.

Postavka izložbe obuhvata više od 40 fotografija autora Duška Miljanića, Radoja Milića, Krsta Vulovića, Aleksandra Kaluđerovića, Stevana Kordića i Zorana Radonjića, koji su objektivom fotografskog aparata trajno zabilježili i dočarali dio sjećanja i uspomena na postojanje prve dvije decenije rada KotorArta.

Razvoj, originalnost, održivost, promjene i prilagodljivost, koje su pratile Festival, mogu se naslutiti kroz ovu, retrospektivnu izložbu.  Takođe, izložba istovremeno svjedoči i jedinstvenu atmosferu umjetničkih događaja kao i autentične ambijente Kotora i Boke. Selektor izložbe je naš dugogodišnji saradnik, fotograf Duško Miljanić.  – istakli su iz PR službe Festivala.

Otvaranju izložbe prisustvovali su selektor izložbe, Duško Miljanić, kao i kompletna ekipa fotografa, direktor KotorArt Don Brankovih dana muzike, pijanista, g. Ratimir Martinović, kao i predsjednik opštine Kotor, g. Vladimir Jokić.

Duško Miljanić istakao je da je bilo nevjerovatno teško iz arhive koja broji preko 16 hiljada fotografija izabrati tek nešto više od 40 fotografija za izložbu ali da se nada da su u tome uspijeli. Predstavljeni su programi Festivala, Boka, učesnici, publika, ambijenti, kao i ličnosti ljudi koje čine okosnicu festivala.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.