Izložba radova Aleksandra Miličića, grafičkog dizajnera iz Podgorice

0

 

Otvaranje izložbe radova Aleksandra Miličića, grafičkog dizajnera iz Podgorice, održaće se u četvrtak 30. jula u Galeriji solidarnosti u kotorskom starom gradu.

Početak je u 20 sati.

Izložbu će otvoriti grafička dizajnerka Radmila Beća Radulović.

Likovnoj publici biće predstavljen ciklus od 17 radova pod nazivom „Reimagine” koji preispituje trenutnu globalnu situaciju i daje osvrt na razmišljanja uslijed aktuelne pandemije.

„Ciklus Reimagine vidim kao savremenu likovnu verziju Bokačovog Dekamerona – svaki rad je, kao i kod Bokača, priča, prožet porukom da uprkos svemu treba uživati u svakom trenutku. Aleksa ide korak dalje, vizionarski, i u svojim radovima daje svoje viđenje cijele situacije koja je svijet zadesila posljednjih mjeseci 2020. godine i šalje nam poruku da Reimagine, zamislimo opet naš svijet”, o radu Miličića zapisala je Aleksandra Simeunović, istoričarka umjetnosti.

Aleksandar Miličić (rođen u Nikšiću) bavi se dizajnom i advertajzingom od 1999. godine. Magistar je primijenjene umjetnosti i međunarodnog marketinga.

Za svoj rad nagrađivan je na domaćim i inostranim konkursima, a izložbe je imao u Podgorici, Beogradu, Berlinu, Londonu, Limi, Sao Paulu i Porto Alegreu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.