Izraz radosti, prijateljstva i zajedništva koje svoj izvor ima u Božiću

0

Božićni koncert u katedrali

Na najljepšoj pozornici vjere i duha, katedrali-bazilici Svetog Tripuna u Kotoru, sinoć je održan tradicionalni Božićni koncert u organizaciji Hrvatskog građanskog društva Crne Gore Kotor i Župnog ureda kotorske Biskupije.

prisutne je pozdravio don Antun Belan, generalni vikar kotorske biskupije

Pozdravljajući učesnike i posjetioce, generalni vikar kotorske Biskupije don Anton Belan je kazao: “Ovdje smo da čujemo vašu pjesmu kao izraz radosti, prijateljstva i zajedništva koje svoj izvor ima u Božiću”.

“U ozračju smo Božićnog vremena, tu radost želimo podjeliti sa ljudima dobre volje. Ako nas u proslavi rođenja Isusa Hrista dijeli kalendar nemojmo dopustiti da nas dijeli božiji dar koji se zove život, zajedništvo i prijateljstvo. Oni koji zagovaraju takve podjele, urušavaju dostojanstvo čovjeka“, poručio je Belan.

Dubravka Jovanović, nadahnuto u svom stilu

Bijeli Božić pjesmom su dočarali Mandolinski orkestar HGD Crne Gore “Tripo Tomas”, Hrvatsko kulturno društvo “Tomislav” sa dječjim zborom “Gardelini” i klapom “Sastanak”, horovi ŠOSMO “Vida Matjan” i Osnovne škole “Narodni heroj Savo Ilić” iz Dobrote.

Notna skala posuta zlatnim prahom Božićnoga neba, kako je kazala voditeljica programa pjesnikinja Dubravka Jovanović, pozdravljena je dugima aplauzima brojne publike.

 

Pjemom ljubavi  i dobrote, mira i poštovanja, pomirenja i praštanja, pozvali su sve ljude dobre volje u Božićnoj čaroliji od koje se šire srca, melemom puni duša, a zvijezdama oči.

Na kraju koncerta Katedralom se čula pučka pjesma “U se vrijeme godišta” koju su učesnici otpjevali zajedno sa publikom, a poslije  koncerta Hrvatsko građansko društvo je u svojim prostorijama organizovalo podjelu novogodišnjih paketića za članove Mandolinskog  orkestra “Tripo Tomas”.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]