Izraženo interesovanje građana za parcele koje su njihovo vlasništvo

0
Kotor

Slavica Vojinović

Slavica Vojinović

Dugo već nije primijećeno toliko svijeta na javnim raspravama koje prođu sa jedva desetak i manje ljudi kao što je to bilo juče u prepunoj sali kotorskog kina “Boka” na Okruglom stolu organizovanom povodom javne rasprave o Nacrtu Prostornog plana posebne namjene za Obalno područje Crne Gore i Nacrta Izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu.

Ovo veliko plansko rješenje obuhvata područje svih šest primorskih opština.

Predstavnik Ministarstva održivog razvoja i turizma se u svom uvodnom izlaganju osvrnuo na zakonsku regulativu postupka donošenja ovog planskog dokumenta.

Nakon toga glavni i odgovorni planer Svetlana Jovanović je izložila sadržaj plana  ispred obrađivača plana, konzorcijuma koji čine Republički zavod za urbanizam i projektovanje a.d. Podgorica, “Horwath i Horwath Consulting” doo – Zagreb i “MonteCEP” Kotor.

Poseban akcenat je stavljen na razvoj turizma i ruralnih područja i izgradnju infrastrukture koja je preduslov razvoja primorskih opština.
Istaknuta je potreba usklađivanja razvojnih interesa primorskih opština sa starteškim razvojem  interesa Crne Gore.

Nakon iscrpne prezentacije, u raspravi su učestvovali građani koji su se posebno interesovali za parcele koje su njihovo vlasništvo.

Čule su se i diskusije sa osvrtom na generalno rješenje razvoja grada Kotora sve u duhu  poštovanja smjernica zaštićenog područja UNESCO –vog grada.

Raspravu je karakterisala iscrpna, kvalitetna i konstruktivna diskusija kako od strane obrađivača ovih planova tako i građana, kazala je za Skala radio Slavica Vojinović, sekretarka Sekretarijata za urbanizam, građevinarstvo i  prostorno planiranje.

Ona je podsjetila da je premijedbe na ove planske dokumente potrebno dostaviti do 26. februara, na adresu Ministarstva održivog razvoja i turizma koje je zaduženo za odgovore.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].