Izvještaj o poslovanju Luke Kotor AD skinut sa dnevnog reda SO Kotor

11
sa skupštinskog zasijedanja

SO Kotor

Sjednica SO Kotor, 28. po redu, počela je danas raspravom o dnevnom redu, iz kojeg je, na zahtjev predsjednika opštine dr Aleksandra Stjepčevića, skinuta prva tačka “Izvještaj o poslovanju Luke Kotor AD za 2014. godinu sa poslovnim planom za 2015. godinu“.

Razlog inicijative predsjednika Opštine je, kazao je predsjednik Kluba odbornika DPS-a Kotor Željko Aprcović činjenica da će se, najkasnije za desetak dana, održati nova sjednica kotorske opštinske skupštine na kojoj će se donijeti određene odluke koje će ići u korist daljeg kvalitetnog rada i poslovanja Luke Kotor AD.

Aprcović je podsjetio da je 17. maja istekla koncesija Luci Kotor AD i da je Vlada Crne Gore ostavila prostor od 120 dana u kome se mora pokrenuti procedura za dobijanje dugoročne koncesije, koja bi trebala da omogući pravilno valorizovanje svih potencijala od interesa za Luku, grad Kotor i našu državu.

Aprcović je kazao da vjeruje da će na sljedećoj sjednici Skupštine biti prilika da se razgovara o svim pitanjima, izvještaju o radu i programu za 2015.

Skupština opšine bi se održala prije nastavka Skupštine akcionara Luke Kotor AD, jer je Statum akcionarskog društva predviđeno da, ako se desi prekid, nastavak ili druga sjednica se moraju održati najkasnije u roku od mjesec dana.

Opština Kotor je većinski vlasnik sa 56,92 % akcijskog kapitala što je obavezuje na donošenje odluka od značaja za grad, ali i državu Crnu Goru, podsjetio je Aprcović.

Odbornik kotorskih liberala Vido Drašković je kazao da će Liberalna partija podržati prijedlog o skidanju prve tačke sa dnevnog reda, kada je u pitanju Izvještaj o radu za prošlu godinu i poslovni plan za ovu, ali uz ogradu da će oni inicirati održavanje sjednice SO Kotor ukoliko ona ne bude zakazana prije Skupštine akcionara Luke Kotor AD.

Drašković je kazao da Zakon o koncesijama daje mogućnost da se da i produži koncesija ne duže od polovine vremena predviđenog ugovorom o koncensiji.

To znači, kazao je on, da nema zakonske smetnje da se Luci Kotor, bar na 12 godina produži koncesija.

Odborniku SNP-a Miću Dobriši nije jasno zbog čega je prekinuta Skupština akcionara AD Luka Kotor, pa sad, kako je kazao Skupština Opštine Kotor mora da prati rad ovog akcionarskog društva, a nije dobijeno ni obrazloženje u usmenoj, a ni pisanoj formi od predsjednika opštine zbog čega ova tačka treba da bude skinuta sa dnevnog reda.

Dobriša je podsjetio da je Odbor direkora Luke Kotor AD 29. januara ove godine donio poslovni plan rada za 2015. godinu, a danas je 2. jul.

Oni su, kazao je Dobriša, donijeli plan rada mimo ove Skupštine, pa Klub odbornika SNP neće glasati za skidanje ove tačke sa dnevnog reda, jer se itekako ima o čemu razgovarati.

Skupština je većinom glasova prihvatila inovirani dnevni red, a pored prve tačke, skinuta je i deseta – Nacrt Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o radnom vremenu. (Prijedlog Unije privatnih poslodavaca Stari grad Kotor).

predsjedavajuća trpeza

11 KOMENTARI

 1. …od zauzeća Lovćena(čitaj :oburdavanja Groba Njegoševa-po “normativima krščana”-naše Boke i njenih gora i listića…16.siječnja.1916 godine-sjajne pobjede…od koje svanuše Boki novi dani,otvorilila joj se nova budućnost”-potomci “oružanog…?rva….brtastva” ad Portas”- u borbenom poretku za bolje Crnoj Gori i Crnogrcima-koji,na njihovu tamo žalost, šljegoše na Crnogorsko more(od Duklje na ovamo) svoji na svoje za vazde!!!!! Za navijek-AMIN AMEN podari Gospode !!!!!!

 2. Bit ce kraj Akiju i drustvu ako se u Kotoru osnuje stranka pomoraca ….nejasno mi je kako se dr.Stjepcevic upecao da preuzme mjesto koje ce mu donijeti mnogo glavobolje.Kad bude davao otkaz jer ej enminovno da ence izdrzati svakakve lopovluke da pokriva biti ce mu nazalost kasno.
  Integritet ce izgubiti u cjelini ili vecem dijelu hehehe

 3. kakva je ovo sprdnja. Što im znači ovo odlaganje? da konsoliduju redove.
  Slabost i nemoć. Izgubićete izbore veliki DPS stručnjaci i vrijeme je da vas očisti onaj dio koji ima m……. a ima nas viđećete i iznenadiće te se.

 4. Što čine cirkus sa ovom Lukom? šakom o trpezu i presjeci druže! nema klac -klac s kim? Ko je kriv neka odgovara. Ako nijesu krivi neka nastave uspješno vođenje kotorske Luke samo da ne zbore kako će je prodati Milo da bi spasili svoju g….To vi je istina.

 5. Nevjerovatno koliko su povezane 1. i 10. tocka dnevnog reda. Naizgled je nepovezano. Razmislite malo… Altair ce sigurno da shvati i nadje povezanost.
  Bice interesantno kako ce se kapital transformisati kada pojedini zavrse na visegodisnjem odmoru u Kinshasu kada ostanu bez zastitnika.

 6. Nijesam pozvan da zavirujem u poslovne knjige “Luke Kotor”. Valjda se zna čiji je to obnošaj. Ono što je jasno i što bode oči svakom dobronamjernom građaninu, to je da su “lučki trudbenici” skrckali silna sredstva na izgradnji skupog Head office-a u Talijanskom parku, a pilone i mooring buoys za bezbjedno sidrište i privez kruzera, ostavili za neka daleka vremena. Umjesto da su prvenstveno ta sredstva usmjerili na unapređenje sigurnosti lučke infrastrukture, čime bi značajno unaprijedili ekonomsko poslovanje.

 7. Zemlja u Grblju, cijom prodajom bi se sanirao zimski bazen i zavrsila dvorana – prodata je. Dakle, dje su pare???

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]