Izvještaj o prihodima i imovini: Šta sve ima prvi čovjek ANB-a

0
Dejan Vukšić

Novi vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost advokat Dejan Vukšić, koji je prethodno obavljao funkciju predsjednika Skupštine Opštine Kotor, posljednji put je predao Agenciji za sprječavanje korupcije izvještaj o prihodima i imovini 1. decembra 2020. godine.

U izvještaju je prijavio primanja na redovnom poslu naznačenom kao “samostalna djelatnost”, gdje je prihodovao po 5.000 eura mjesečno, odnosno 60.000 eura godišnje.

Njegova supruga Jasminka, zaposlena u Osnovoj školi Branko Brinić, prima platu od 622 eura, navodi se u izvještaju.

Vukšić ima značajnu imovinu. Posjeduje  šest stanova, koje je kupio.  Njegova supruga Jasminka ima dva stana, koje je takođe kupila.

Vukšić posjeduje vinograd od 424 metra kvadratna, građevinska zemljišta, pašnjake, šume, garažu…

 

Prvi čovjek ANB-a ima dva automobila -BMW X6 i BMW C650 GT. Supruga Jasmina vozi BMW X 1 posjeduje plovni objekat Ranieri international iz 2019. godine.

Što se tiče njegove djece, Vuk Vukšić posjeduje Mercedes Benc a Vanja Vukšić Peugeot 208.

U trenutku podnošenja izvještaja o prihodima i imovini Vukšić je za iznos gotovog novca prijavio 20 eura, a na svojim tekućim računima imao je 15.000 eura na jednom, 238 eura, 105 eura i 9 eura na ostalima.

Vukšić je dao saglasnost o pristupu podacima na računima bankarskih i drugih finansijskih institucija.

Krivokapić prošle godine prihodovao oko 23 hiljade eura, ima stan, kuću, placeve, dva automobila…

Ministri podnijeli izvještaje o imovini: Milatović u decembru zaradio skoro 6.000 eura, Mitrović vlasnik većeg broja nekretnina, Stijović vlasnik dva stana…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]