Jača kiša i bujični izlivi kod dvije kotorske škole

13
iz arhive: poplava u Dobroti

Ivo Magud

Ivo Magud

Obilnija kiša jutros praćena pljuskovima i grmljavinom, uz neminovne kraće prekide struje, na području kotorske opštine, prouzrokovala je i veće bujične izlive, posebno na prilazu kod Studentskog doma, odnosno Osnovne škole u Dobroti, kao i kod škole u Škaljarima.

Iako su iz Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora ovog vikenda intervenisali, čisteći šahte i postavljajući slivne rešetke, neposredno ispred OŠ “Savo Ilić” u Dobroti, ovaj posao nije dao pravi rezultat.

Stoga su i danas preduzete dodatne mjere posebnom mašinom, pumpama koje čiste nedostupne djelove propusta za atmosfersku kanalizaciju.

Ovo je za Skala radio saopštio Ivo Magud, direktor Direkcije i naglasio da će pokušati da definitivno riješe ovaj problem.

Kanal kod OŠ “Njegoš” u Škaljarima je složenije prirode i njegovo rješenje zatijeva izradu mini projekta, budući da su nesavjesni građani svim i svačim zatrpali dio gornjeg toka ovog bujičnog kanala, kao i činjenice da je škola na nižoj koti od samog kanala i prilikom prvih obilniji kiša dolazi do plavljenja.

Magud je kazao da će Direkcija pokušati da prije narednih kiša riješi ove probleme.

13 KOMENTARI

 1. Dragi marko,pa ja sam upravu čim se Ti buniš kao”grk” u apsu! Ipak ste premnožili,jer naspram Memedovića-Vojvoda..su učionice ,a iza su smokve i smradovi…ne radi Kuča..nego radi planera…arhitekata koji prednji dio škole,su posvetili učionicama…a,zadnji sanitarijama…kundutima?
  Oko dolaska u “vašu” Boku….smanjite sa 600 na 200 do 150 godina,jer prije 600 godina samo su koze i bekice Veljih zalaza bile u dobrotske strane i sve tako do sinjega mora i njiovi čobani…moguće tvoji prci Zalažani…brez vjere,nacije,jezika…bome jezičina…? Dakle,dragi marko…nisam ja rekla da nisi imao toaleta…nego da ličiš na one koji su davali “usluge” u krajeve odakle je gospodin KUČ došao u našu..vidim i ne tvoju…. Boku…!?! Priznat ćeš, da je to …..”drugi par rukavica”.
  Na kraju: kako to…da taj vonj,samo tebi “godi”.. ne osećaju ga Ivanovići,Dom studenije đaka…Gimnazija…Pomorska škola…? Šteta marko,za tvoje “gospodske uši…nozdrve”…i ruralne jezikoslovne nagone…? Verujem ,da su to posledice 600 godina i više življenja u bušinama,koprivi,dračama,šmreki…dobrotskije brda….montanja…pa na šever i istok iza Pestingrada i dalje po dubini naše Gore Crne??

 2. Za tvoju informaciju Dara Buba Mara ja nijesam dosao nego sam se ovdje rodio,ja a i moji predci,unazad 600 god obitavamo u Boki.I niko me nije pratio do toaleta,jer nije bilo potrebe bio mi je u kuci.A mora da si ti iz istog kraja odakle i Kuc.Kakav je direktor vidi mu se po izgledu skole.Iz zidova rastu smokve i ostale biljke.Prodji jednom iza skole skalama prema Sv Vraci pa ces vidjet o cemu pricam.Ruglo.Dok je gos Borovic bio direktor mogao si jesti sa poda u skoli ,a od kad je on dosao osjeca se smrad iz toaleta do kuce Memedovica.

 3. Pored skole Savo Ilic prema moru ima veliki stari potok. Nikada ranije tu nije bilo poplava jer je potok svu kisu koje su i ranije padale odvodio u more. Ali svi objektikoji koji su napravljnei i kojima je naplacena komunalna taksa, nemaju rijesen odvod oborinskih voda u taj potok. E tu lezi zeko. Treba za taj novac koji je uzela opstina po osnovu komunalija da rijesi oborinske vode ….

 4. Ju,ju..bre marko,pa Vi me neodoljivo potsećate na one…. koji su u pratnji prilikom odlaska u “toalete”,računajući kompletnu uslugu sa čišćenjem…u krajevima odakle gospon Kuč…došao u našu Boku,a nadam se i u vašu?!

 5. Jest da je bio haos od nevremena i da su auta po trotoaru ali kad se nakekece sa mercedesima, dzipovima pa normalno da se ne moze proc a svi oce da dodju do ispred vrata, pustite djecu neka se malo skvase neka sticu imunitet………

 6. Nemoze se pric skoli od parkiranih auta pored puta.A direktor Kuc je sposoban samo za svoje d….Jedan umisljeni uobrazenko.A tamo odakle je dosao lisica nosi postu a do toaleta treba pratnja.

 7. Ovi Ivo kao sve riješava…tako mu ga dali…aj da se ne zafrkavamo..jer su to pare naše ..te vrijeme je da se Maja razbudi..i shvati ,kako je ovi pomalo ,onako vješto zavarava..a sebi..u špag…
  Ništa ne uradiše gore kog škole ,no se sprdaju sa nekom njihovom stručnom saradnicom,koja ne vidi dalje od nosa ,a nezna dalje od kanmcelarijskog stola…te mu ona kao rješava bujićne kanale…

 8. Štet što je gospodin Kuč samo profesor…a nije komunalac..pa da po željama “komentatora” čisti kanale za oborinske i druge vode?

 9. a direktor kuc nije sposoban da rijesi dugogodisnji problem cim prva kisa od vode djeca ne mogu do skole a raoditelji se redovno zaglave u saobracajnom kolapsu tipicni dps direktor samo za sebe i svoje d..,,

 10. Pravi kolaps u saobracaju. Interesantno je da ovaj problem iz godine u godpgpnu ostaje i nikako da se rijesi. Mozda bi trebalo pored skole Savo Ilic produziti put do Tesle , i postaviti jednosmjeran rezim voznje . Vjerujem da to nije velika investicija a mnogo rjesava .

  • Trebalo bi da reaguje Komunalna Policija i kazni(pomkne) auta sa trotoara prema Skoli.Tom ulicom se mogu mimoici auta bez problema ali smetaju parkirana auta.Vrlo lako za rijesiti,ali …..

  • To bi bila dobro rijesenje, samo kako da ta ideja dodje do nadleznih? Mozda Skala moze pomoci da pitamo nadlezne moze li se produziti put uzbrdo i da se spoji sa trecim putem kod skole Savo Ilic. Ukoliko bi se produzio i postavio samo kao jednosmjerna ulica zauvjek bi se rijesio problem guzve kod te skole. Srdacan pozdrav!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]