Jadransko-jonski region u znaku prijateljstva i zdravog sportskog duha

0
Sa Jadransko Jonskih igara za mlade arhivski snimak

Na “Jadransko-jonske igre mladih” koje će biti održane od 15. do 18. juna u Ankoni, opštinu Kotor će  predstavljati ženska odbojkaška ekipa Gimnazijalac i muška košarkaška ekipa sastavljena od djece iz Košarkaških kluboba  “Kotor”, “Stars” i  “Risan”.

Organizatori ove manifestacije su: lokalna uprava grada Ankone u saradnji sa Forumom jadranskih i jonskih gradova.

Ova lijepa sportska priča spaja jadransko-jonski region u duhu druženja i zdravog sportskog takmičenja i treba da podstakne širenje prijateljstva među mladima iz različitih djelova Evrope, kazao je predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević.

U okviru ove manifestacije u Ankoni će se održati i sjednica Upravnog odbora Foruma jadranskih i jonskih gradova sa plenarnom skupštinom Foruma jadransko-jonskih privrednih komora.

Ovako sveobuhvatan događaj veoma je važna prilika da se proslavi susret stotina mladih ljudi s obje strane Jadrana i ojačaju veze između civilnog društva, privrednih komora i jadransko jonskih institucija, kazao je Stjepčević.

Na Igrama mladih u Ankoni učestvuje osam država regiona i to Crna Gora, Albanija, Hrvatska, BiH, Grčka, Slovenija, Srbija i domaćin – Italija.

Crnu Goru predstavljaće četiri lokalne uprave i to opštine Ulcinj, Bar, Cetinje i Kotor koja je ove godine lider projekta.

Crnu Goru na igrama predstavljaće dječaci i djevojčice uzrasta 2000/2001. godište koji će se takmičiti u vaterpolu, košarci, odbojci, fudbalu, rukometu, tenisu, atletici i tekvandou.

Prije dvije godine na Igrama mladih nastupali i Crnu Goru  predstavljali vaterpolisti iz VK Primorac Kotor i VA Cattaro koji su osvojili treće mjesto, kao i jedriličar iz jedriličarskog kluba “Lahor”, navodi se između ostalog u saopštenju Opštine Kotor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]