Janović prozvao čelnike trofejnog sporta: Teško da postoji inertniji od Vaterpolo saveza

4
Nikola Janović

Ministar sporta i mladih Nikola Janović javno je “prozvao” Vaterpolo savez i konstatovao da je upaljen “crveni alarm”, kada je u pitanju ovaj trofejni sport u našoj zemlji.

Dugogodišnji kapiten “ajkula” kritikovao je odnos prema mlađim selekcijama.

“Teško da postoji inertniji i pasivniji savez u našoj zemlji od Vaterpolo saveza. Znam odlično sve te ljude i veoma su mi dragi. Zbog toga želim da im ukažem na propuste. Zaista je frapantno, a za to sam saznao prije nekoliko dana da djeca iz Primorca, 2004. godište, članovi generacije koja je ljetos osvojila evropsko srebro nemaju trenera, već idu u Budvu da sami treniraju zbog problema koje Primorac ima već 10 godina. Da sam na mjestu ljudi iz Vaterpolo saveza ne bih izlazio iz kancelarija predsjednika opštine i čelnika Primorca dok se taj problem riješi. Da su makar jednom godišnje sjeli u prethodnih 10 godina, našli bi rješenje”, rekao je Janović.

Nedopustivo je da talentovana generacija trenira u takvim uslovima.

“Prioritet Saveza je da nađe novac i trenera. Nije tu riječ o velikim sredstvima, kako bi generacija bila na pravi način ispraćena. Ne možemo da pričamo o budućim generacijama, kada nam ove propadaju”, rekao je Janović i dodao:

“Potrebno je da se malo umiješaju u svoj posao, a ne samo da se priča da je situacija loša. Ne mislim samo na prvog čovjeka Saveza, već i na Upravni odbor, direktore, funkcionere jer je crveni alarm upaljen u vaterpolo. Neophodne su nam konkretne akcije”.

Nikola Janović očekuje da će kotorski bazen biti u funkciji najkasnije u februaru. Ministar sporta i mladih kaže da je dobio čvrstvo obećanje izvođača radova da termin završetka rekonstrukcije više neće biti prolongiran.

“Kotor je kičma crnogorskog vaterpola, a nevjerovatnu žrtvu zbog radova na bazenu trpe roditelji i djeca koja svakodnevno putuju za Budvu da treniraju uprkos školskim obavezama. Sve je to u redu, ako radovi budu završeni kada je rečeno, a moraju biti. Izvođač radova, rekao sam jednom, da mora završiti obavezu kako zna i umije. Ja imam čvrsto obećanje da će to biti tako”, poručio je Janović.

cdm

4 KOMENTARI

  1. …Ministar ogradoi pa je rekao da će bazen biti u funkciju NAJKASNIJE u februaru…Ali neoroči kojeg FEBRUARA i u kojoj godini?..U svemu ovome VELJEMU JADU-je dobro da đecu ne treba učiti da lažu…već smo da čitaju izjave članova Vlade i ostalih Veledostojnika naše domovine MNE…

  2. Zabrinuo se ministar za sina koji je 2004 g i mali je osvojio evropsko srebro. A fo sad ha nije bilo briga za ostala godista

  3. Zgodan rok za zavrsetak radova na bazenu je kraj septembra ili pocetak oktobra 2020. uz jednu lijepu Dps konvenciju?

  4. sad se vec pojavljuje februar neke godine kao moguci rok za zavrsetak radova? Bravo, bravo!
    I ako sve podesavate za izbore, daj da se ta agonija sa bazenom zavrsi!
    Novi privremeni gradonacelnik je govorio da ce u decembru biti sve gotovo, sve mi se cini da ce ga zavrsit mjesec-dva pred izbore.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]