Jasavić: Voljela bih da je Abazović dužan samo Crnoj Gori

4

Azra Jasavić

Advokatica Azra Jasavić saopštila je da ne dijeli optimizam potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića koji je kazao da će 4. februara “sve biti gotovo” sa aktuelnom Vladom.

– Nije gotovo 4. februara, upravo tada počinje dalja destabilizacija Crne Gore. Neka se ne zavarava Abazović da će se toga dana sve riješiti. Kao što vidite, konsoliduju se snage u Srbiji, imate vrlo jasnu podršku Vučića DF-u koji se sada konsoliduje u saradnji onima koji vladaju Srbijom, imate Krivokapićeve mlade snage koje su u direktnoj vezi sa dijelom SPC i dijelom opozicije u Srbiji. Dakle, konsoliduju se redovi i najavljeni protesti pokazuju da to neće ići tako kako je Abazović zamislio – ocijenila je Jasavić u “Pressingu” Gradske RTV.

Nekadašnja potpredsjednica Vlade nazvala je diplomatskim skandalom to što je premijer Zdravko Krivokapić otkazao zvaničnu posjetu šefa diplomatije Đorđa Radulovića Sjevernoj Makedoniji, ali je to, kako kaže, ne iznenađuje.

– Čudima ove Vlade nikad kraja i nemojte misliti da je ovo posljednje. Još ćemo vidjeti dosta čuda koje su nam priredili upravo gospoda iz GP URA koja je dovela tu družinu u poziciju da nas neprijatno iznenađuju. Sada se pokušavaju izvući, ali kad jednom uđete u zagrljaj sa retrogradnim, konzervativnim snagama, koje su vrlo negativno obilježile Balkan u posljednja dva vijeka, a nemate oprez – jer morate znati istoriju da biste ga imali, onda gledate ovo što mi danas gledamo u Crnoj Gori – navodi Jasavić.

Dodaje i da najava DF-a da će organizovati proteste ukoliko dođe do bilo kakve saradnje sa DPS-om zabrinjava. Ponavlja da je njen stav “da samo DPS i DF mogu dovesti do crnogorskog pravoslavnog pomirenja”.

– Ali bojim se da Ruska pravoslavna crkva, Rusija i SPC ne dozvoljavaju da se u Crnoj Gori stabilizuju prilike, a najjači subjekti dogovore oko važnih kapitalnih pravaca nacionalnih kretanja. Jasno je da je SPC sa različitim strujama uspostavila konekciju sa našim političkim prvacima, tako da imamo različite stavove po pitanju odnosa u crnogorskim prilikama i kada je riječ o vezi sa Vučićem i vladikom Gligorijem – mislim na Krivokapića i Mandića koji imaju različite konekcije u Srbiji i to se sve negativno odražava na političke prilike zahvaljujući GP URA – smatra Jasavić.

Ocijenila je da je Abazović juče pošao kod patrijarha Porfirija kako bi pokušao da dobije njegovu podršku.

– On je pošao s jednim ciljem, patrijarh ga je primio sa drugim – vidjećemo rezultate. Ne vjerujem da će Abazović uspjeti da ostvari ono što je naumio – prije će SPC uspjeti da ostvari svoje ciljeve nego što će Abazović u zadnjim urama svoje URE uspjeti da stabilizuje prilike u Crnoj Gori, osobito ako nije svjestan da se mora definitivno i jasno okrenuti nacionalnim i strateškim interesima naših zapadnih partnera – tvrdi Jasavić.

Smatra opasnim potpisivanje Temeljnog ugovora sa Crkvom Srbije u ovom trenutku i dodaje da bi to moglo dodatno da destabilizuje Crnu Goru.

– Svo sakralno crnogorsko blago, bez obzira iz kog konfesionalnog kruga dolazi, jeste crnogorska svojina. Bojim se da će se iskoristiti ovo vrijeme da se potpiše ugovor koji kasnije može da ima velike reperkusije u smislu poništavanja i mijenjanja, a to su zahtjevne procedure i u vezi su sa vrlo osjetljivim pitanjima crnogorske istorije – istakla je Jasavić.

Agencija za nacionalnu bezbjednost je, ističe, u rukama srpske obavještajne službe.

– Potpuno su izgubljeni konci, kad je riječ o zaštiti crnogorskih interesa u posljednjih godinu i po, po pitanju samostalnosti. ANB je naslonjena na BIA, koja sarađuje sa obavještajnim službama država koje nijesu naši strateški partneri. Sljedećih mjesec-dva gledaćemo scenario upravo tih službi, koji će realizovati “naša” uslovno rečeno jer je ona, zahvaljujući vlasti i neodgovornoj politici URE, sve štitila više nego naše crnogorske nacionalne interese – tvrdi Jasavić.

Smatra i da je najveći interes Srbije kontrola preostalih crnogorskih resursa – politička priča je, kako kaže, promijenjena – ostala je ekonomska.

– Rusiju zanima izlazak na Jadransko more i za to koristi SPC, a Srbiju otimanje crnogorske istorije, koju oni nemaju na taj način – treba poznavati crnogorsku i srpsku istoriju pa razumjeti zašto se preotima i kulturna baština i istorija Crne Gore, a tajkune u Srbiji zanimaju naši resursi. Imamo udruženi poduhvat Ruske pravoslavne crkve, Rusije, SPC, srpske vlasti i opozicije i naših pripadnika srpskog establišmenta i moramo se jasno okrenuti zapadnim saveznicima – poručila je Jasavić.

Na pitanje kakav odnos ima prema Abazoviću, kaže da je to oprez, dodajući da ne zna da li je nekome nešto dužan.

– Ja bih voljela da je Abazović dužan samo Crnoj Gori – zaključila je Jasavić.

pobjeda

4 KOMENTARI

 1. Da Jole , tako si i ti u pelenama , kod Scasselatija, u questuri bio za sofrom!?
  Opri se u te popruge i istine počni zborit , jerbo nisi dostatan za objave ovog portala od komunitade kotorske.
  Taranu su te naučili kogi iz Lacija , jel’ tak’ ?

 2. !!!Svakom čestitom:

  Crnogorcu milija mu je Crna Gor-no sav svijet!

  Tako i svakom drugom:Mađaru-Mađarska!!! A TAKO ISTO I OSTALIJEM NARODIMA U sviJetu !!!

  DA NIJE TAKO- ŽIVOTNJSKI SVIET BI SE ISKOPAO-KA RUSKA KRTOLA!!!

  Takvo vam je stanje -u svijetu-i sa drugim narodima-da se ne lažemo-gledajući sebe u zrcalo!!!
  Dakle Dritan nije izuzetak-dapače:BLIŽA JE VAZDE BILA-KOŠULJA OD GUNJINE!!!

  SVAKO DRUGO PONAŠNJ JE “NEPOBITNA ISTINA:”INTERESI GUZICE-ČESTO OBRAZ KALJA”!!!
  jER POŠETA DRITANOVA -SRBIJANSKOM “PAPI”-U BEOGRAD ,JE “PEČAT NA OVO MOJE PISANJE”!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]