Jasmina Bajo viša bibliotekarka iz Kotora na INELI Balkan konvenciji u Atini

0

U Atini ovih dana je organizacija Future Library iz Grčke organizovala treću INELI Balkan konvenciju sa ciljem edukacije inovatora u bibliotekama i stvaranja održive mreže narodnih biblioteka u jugoistočnoj Evropi.

U projektu učestvuje 11 država, sa ukupno 33 inovatora obuhvaćena programom edukacije: Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Kosovo, Albanija, Rumunija, Bugarska i Grčka.

Predstavnica Udruženja bibliotekara Crne Gore iz Gradske biblioteke i čitaonice Kotor, Jasmina Bajo je nacionalna koordinatorka projekta za Crnu Goru, a u programu edukacije učestvuju Ardita Rama (Narodna biblioteka Mirko Srzentić Ulcinj) i Edin Smailović (Narodna biblioteka Bijelo Polje).

Mentori su evropski stručnjaci iz područja bibliotekarstva: Dick Hartley (Manchester Metropolitan University), Inga Lunden (Stockholm), Mladen Masar (Gradska knjižnica Zadar) i Mogens Vestergaard (Public Library of Roskilde, Denmark).

Tokom konvencije održana su brojna predavanja i radionice istaknutih stručnjaka iz bibliotekarske djelatnosti iz cijelog svijeta, koji su predstavili najnovije trendove u struci.

Predstavljeni su i realizovani projekti koji su dobili nagrade na prošlogodišnjoj konvenciji Projekta u Sofiji, a svi inovatori su dobili diplome o završenom dvogodišnjem kursu za inovatore u bibliotekarstvu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]