Javna rasvjeta na dnevnom redu kotorske Direkcije za izgradnju i uređenje

0
Uskoro i solarna javna rasvjeta

Buimir Cupara

Na osnovu programa izgradnje nove infrastrukture javne rasvjete za ovu godinu Direkcije za uređenje i izgrdanju Kotora, uskoro kreću radovi na javnoj rasvjeti raskrsnice Morinj- Lipci koja se rekonstruiše.

Nakon toga slijedi izgradnja javne rasvjete u Orahovcu, od skretanja na priobalni put do skretanja za groblje, gdje će biti postavljeno 5 stubova visine 10 m, pored magistralnog puta, kazao je za Skala radio Budimir Cupara, samostalni savjetnik za održavanje i izgradnnju elektroinstalacije u Direkciji za uređenje grada.

U pripremi je izrada premjera i predračuna za javnu rasvjetu koja treba da se izvede od Luke Kotor do otvorenog bazena sa osam stubova visine 4 m i osvijetljenje trotoara.

Završena je revizija projekta javne rasvjete od Kavalina do Ljute i u ovoj fazi  za ovu godinu  će se uraditi svega sedam stubova.

Radi se i projekat za rasvjetu od Stoliva do samog kraja  mjesta, čija bi realizacija trebala da počne krajem godine, a u planu je i rekonstrukcija  javne rasvjete u Škaljarima, od supermarketa Ela do zadnje kuće Radenovića, kazao je Cupara.

U Direkciji uskoro očekuju posjetu kineske delegacije za dogovor o realizaciji donacije za  javnu rasvjetu koja koristi sunčevu energiju.

Ovaj projekat podrazumijeva postavljanje 300 svjetiljki na devet lokacija od Lastve Grbaljske do Risna.

U pripremi je i ugovor o donaciji Evropske unije na pet javnih rasvjeta u samom gradu i jednu u Risnu, gdje će se postojeće  živine svjetiljke zamijeniti natrijumovim kojima će se postići znatna ušteda, zaključio je Cupara.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].