Javni poziv za izbor predstavnika NVO u sastav Komisije za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama

0

 

Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor uputio je Javni poziv za izbor predstavnika NVO u sastav Komisije za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama.

  1. Pozivaju se nevladine organizacije sa sjedištem u opštini Kotor, registrovane do dana objavljivanja ovog javnog poziva, da predlože jednog predstavnika/cu u sastav Komisije za raspodjelu sredstava NVO.
  2. Nevladina organizacija koja predlaže kandidata/kinju u sastav Komisije mora obavljati djelatnost shodno uslovima propisanim u članu 3. Odluke.
  3. Kandidata/kinju za člana/icu Komisije može da predloži nevladina organizacija koja ispunjava sljedeće uslove :

–              da je upisana u Registar nevladinih organizacija;

–              da je registrovana na teritoriji Crne Gore i da ima sjedište u opštini Kotor;

–              da je u prethodnoj godini realizovala jedan ili više projekata, učestvovala u najmanje jednoj kampanji ili realizovala najmanje dvije jednokratne akcije;

–              da članovi organa upravljanja nevladine organizacije nisu odbornici/e, poslanici/e, članovi/ce organa upravljanja političkih partija, javni/e funkcioneri/ke, rukovodioci/teljke u javnim ustanovama i privrednim društvima čiji je osnivač Država ili Opština.

  1. Nevladina organizacija obavezna je da uz predlog kandidata/kinje dostavi sljedeće dokaze:

–              kopiju Rješenja o upisu u registar organa državne uprave nadležnog za registraciju i vođenje evidencije o nevladinim organizacijama;

–              kopiju statuta organizacije;

–              dokaze o realizovanim projektima ili aktivnostima u prethodnoj godini;

–              izjavu ovlašćenog lica za zastupanje i predstavljanje NVO da članovi/ice organa upravljanja nisu odbornici/e, poslanici/e, članovi/ice organa upravljanja političkih partija, javni/e funkcioneri/ke, rukovodioci/teljke u javnim ustanovama i privrednim društvima čiji je osnivač Država ili Opština.

  1. Kandidat/kinja NVO za člana/icu Komisije mora ispunjavati sljedeće uslove :

–              da ima prebivalište na teritoriji opštine Kotor;

–              da ima prebivalište na teritoriji druge opštine, ali da NVO koja ga predlaže za kandidata/kinju nema pravo učešća na konkursu;

–              da posjeduje iskustvo u izradi i realizaciji projekata;

–              da nije odbornik/ca, poslanik/ca, član/ica organa upravljanja političkih partija, javni/a funkcioner/ka, rukovodilac/teljka u javnim ustanovama i privrednim društvima čiji je osnivač Država ili Opština;

–              da je državljanin Crne Gore.

  1. Nevladina organizacija koja predlaže kandidata/kinju za člana/icu Komisije obavezna je da dostavi :

–              ovjerenu fotokopiju lične karte za kandidata/kinju kojeg/u predlaže;

–              biografiju kandidata/kinje sa dokazom o posjedovanju iskustva u izradi i realizaciji projekata;

–              izjavu kandidata/kinje da nije odbornik/ca, poslanik/ca, član/ica organa upravljanja političkih partija, javni/a funkcioner/ka, rukovodilac/teljka u javnim ustanovama i privrednim društvima čiji je osnivač Država ili Opština;

–              izjavu kandidata/kinje da prihvata kandidaturu za člana/icu Komisije.

  1. Iz jedne nevladine organizacije može biti imenovan samo jedan predstavnik/ca u sastav Komisije. Nevladina organizacija može predložiti samo jednog kandidata/kinju za člana/icu Komisije.
  2. Rok za predlaganje kandidata/kinja za člana/icu Komisije je 10 dana od dana objavljivanja javnog poziva – zaključno sa 19.09.2019.godine.
  3. Dokumentaciju za predlaganje kandidata/kinje za člana/icu Komisije, koja je navedena u ovom javnom pozivu, nevladine organizacije dostavljaju Sekretarijatu za kulturu, sport i društvene djelatnosti opštine Kotor u zatvorenim kovertima sa naznakom – „Predlog kandidata/kinje za člana/icu Komisije za NVO“ preko Građanskog biroa Opštine Kotor, kao i putem poštanske pošiljke.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.