Je li gladna Crna Gora ili joj prijeti glad?

9

kotorska pijaca “Markat”

Poskupljenje energenata svakog drugog utorka ozbiljno zabrinjava građane Crne Gore. Prvenstveno zbog činjenice da cijene goriva determinišu sva ostala poskupljenja, prvenstveno prehrambenih proizvoda, što sad već sve teže pogađa ionako istanjeni budžet gotovo svakog pojedinca. Osim onih koji kreiraju ovakvu politiku i onih koji su na vrijeme obezbijedili prihode od kojih mogu mirno da žive još najmanje tri života.
Na kotorskoj pijaci ovih dana više trgovaca nego kupaca.
-Nema se, u prolazu nam kaže starija gospođa, kojoj je dolazak pod Markat kult kojega se ne odriče. Nema ni Kotorana više, a da ih ima, ma ne ovih današnjih metiljavih, nego onih iz moga doba, progovorili bi protiv ovoga zla koji nas ne pušta da mirno proživimo ovo što nam je ostalo. Evo juče su cijene bile manje od današnjih. A uđite u trgovine pa ćete viđet.
I tu se završava priča. Znam da ne zbori ni zbog kakvog političkog bunta, jer je to vrijeme rezervisano nažalost za one koji malo znaju, ali joj je, kao većini nas, bukvalno ugroženo dostojanstvo zbog niskih primanja i još nižih penzija.
-Viđećete śjor, progovara Luka, stari pomorski oficir, koji je poodavno prestao da navigaje, sad kad krenu opet da se svađaju tobož oko politike, pa nam udare poskupljenje struje i vode. A mi od straha da ne bude rata, prihvatamo sve. Prepanuti, na sve pristajemo. E moj Tito đe si da pomlatiš ovu bagru, Luka će onako za sebe, okrećući se više puta da ga ipak neko ne bi čuo. Jer ne bi rad da se od njega čuje i da njega mencuju policioti.

Poskupiće nam opet sve, i to je činjenica koja nam je svima jasna. Njeće moral a ni etika, ni svijest povećati svoju cijenu, jer toga jedva da ima na domaćem tržištu. Vidjećemo danas za kada je zakazan protest u Podgorici baš zbog poskupljenja koliko će građana izać. A znamo da, sve dok se ne digne i kuka i motika i dok glad bukvalno ne zakuca na svačija vrata, vlast će dizati cijene i puniti sopstvene špagove. Ako nas ne bude danas u Podgorici, to znači da još ima rupa na okolotrbušnom panalodržaču, kako kašić zovu naši dragi susjedi Hrvati.
Pa stegnite junaci. Ubačite u prvu narednu rupu. Śutra ćete u drugu. U tako redom. A i zdravije je, danas preporučuju liječnici, biti kost i čapra.

Radio Skala

9 KOMENTARI

 1. …AKO “MIGO KUVIJERTA”OTKRIJE-ĐE SE NALAZE “SEFOVI DUŠKA KNEŽEVIĆA” SA CRNOGORSKIM DOLAIMA-EURIMA! I AKO BI..MINULI MINISTRI I PREŠEDNICI OTKRILI ĐE SU “POGREŠNO OBRAČUNATI “DUGOVI”-IZGRAĐENOG KINESKOG AUTO BANA-(ne odnosi se na vlasnike “Catare”)-XXII vijeka-KAO I “vanbilansno(mimo Državnog BUĐETA)-a iz Bužeta-(tajno finansiranje ) CRNOGORSKIH građevinskh Firmi(desetine i više milona!)-u vrijeme Duška Markovića i njegovih prdhodnika?!

  PORED OVIH “DUBIOZA”-NE SMIJE SE ZABORAVITI NI NA DUG-PLJAČKKU PENZINERA-U DOBA MINISTROVANJA MIGA STIJEPOVIĆA I IGORA LUKŠIĆA-KOJI SU OPLJAČKALI PENZIONERE /9,5 penzija/!!! OD KOJIH JE 8 VRAĆENO-A OVA 1,5 NIJE!!!
  DAKE-NEMA STRAHA OD GLADI-AKO SE SVA OVA POKRADENA(“POZAJMLJENA”)-DO SADA OTKIVENA-PLUS NOVA OTKKRIVENA-NEĆE BITI GLADNIH???

   • !”SAMO ZA Pera_gu..(z)..ić-ZVANI Šur/p/a(k)nj..”POTPIŠI SE NA ovo TVOJE BLEJANJE”-AKO SI “fetivi crnogororac”?!

    …VIĐI Peki -OĆE LI NOVA VLAST-(TVOJI NOVI POSERODAVCI-NA UŠNOM ODJELU!)-.PLANIRATI POVRAĆAJ-LOPOVLUKA-PENZIJA(1,5 PENZIJU-PENZIONERIMA CG-POČINJEN 2007 GODINE-OD BANDE “MIGA KUVJIERTE”-MNISTRA SOCIJALE-kod PREŠEDNIKA VLADE MILA RADOVANOVA ĐUKA NOVIĆA-NEPOSREDNOM PLJAČKOM -NJIH 13O HILJADA PENZIONERA-NOVO SKOVANE DRŽAVICE-“vreće bez dna”?…A ŠIVENJE ŠUPLJEGA DNA-PLATILI PENZIONERI-UGLAVNO “ĆORI KOD OČIJU “MILOVI DRU KERI?!!)

 2. Gde je Tito da reguliše cene energenata na svetskom tržištu? Pa vi ste show program 🙂 Sigurno vam je Vučić kriv za poskupljenja, sram ga bilo ..

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.