Jednosmjerna ulica do škole “Savo Ilić”, Gimnazije i Srednje pomorske riješila bi mnoge probleme

5
Nebojša Kuč

Nebojša Kuč

Samo se jednosmjernom ulicom može riješiti dugogodišnji problem prilaza školi “Savo Ilić” u Dobroti, kazao je za Skala radio direktor ove škole Nebojša Kuč.

On je podsjetio i na neophodnost rješavanja prihvata i regulisanja atmosferskih voda koje prouzrokuju česte poplave u blizini škole.

Za rješenje puta od Doma zdravlja prema školi, tj. za uspostavljanje jednosmjerne ulice do škole “Savo Ilić” i u nastavku do trećeg puta, postoji projektna dokumentacija i obezbijeđena su sredstva, kazao je Kuč.

Dobijena je saglasnost od školskih odbora i Gimnazije i Pomorske škole.

Bivši ministar Bošković je dao saglasnot na projekat.

Nakon toga, Kuč ne zna, kako nam je kazao, što se sada čeka?

Po njegovim informacijama je zapelo oko dozvole za gradnju.

Ovo je dugogodišnji problem i doći od Doma zdravlja do škole je avantura.

Kuč naglašava problem parkiranja vozila u ovoj ulici od strane građana naselja u neposrednoj blizini.

“Umjesto da svoja vozila parkiraju u garaže koje imaju, vozila su pored puta i u ovako uskom grlu do kraja predstavljaju čep. Da bi djeca došla do škole gotovo treba da preskaču automobile”, navodi on.

Po ovom pitanju po riječima Kuča, Komunalna inspekcija treba da radi svoj posao i obezbijedi asistenciju svojih ljud, i isto kao i saobraćajna policija.

Saobraćajci, istina regulišu saobraćaj ujutro, prije početka nastave kod Doma zdravlja, gdje su izuzetno velike gužve.

Komunalna policija, mišljenja je Kuč, tu može mnogo da uradi i napravi red.

Takođe, ova škola ima problem sa neregulisanim oborinskim vodama, koji je donekle riješen, ali ne i u potpunosti.

Kada bi svi radili svoj posao valjano, ne bi bilo tolikih problema, rekao je Kuč misleći prvenstveno da komunalci moraju čistiti prospuste od lišća i otpada, koji se skupljaju i zadržavaju vodu, što uzrokuje poplave.

Kuč je lično svoje spremačice angažovao na čišćenju propusta 300 metara od škole.

To je posao Komunalnog preduzeća i tada i sada, rekao nam je on.

“Svojevremeno sam dobio informaciju da to nije posao Komunalnog preduzeća nego Direkcije za uređenje grada. Lišće i otpad treba čistiti sa šahti kako ne bi dolazilo do zapušenja i po mom  mišljenju ovo je posao za komunalce”, kazao je Kuč.

On je podsjetio da je nagovještavao da će zbog ovog problema, ukoliko se ne riješi, prekinuti nastavu.

“Nešto se uradilo, ali ne do kraja, iako se sada redovnije čiste propusti. Ovaj problem će se konačno riješiti sa završetkom pomnute ulice, koja vodi do škole”, zaključio je Kuč.

5 KOMENTARI

  1. Kapirice murice, znaš li to je vlast u Kotoru? To su ovi tvoji s kolarinima, oni bradati, oni ura c, oni baćovići i Ranjo zvani J…. Luka Kotor i njegova prijateljica koja tamo hara,

  2. Prođoh jutros preko mostića Škurde kod Suda. Uplašio sam se, (a mora biti u strahu svaki građanin Kotora) kao rijetko kada. Postavljeni protivparkirni stubići (!) NA TROTOARU MOSTA. Definitivno, država i ono što država i njene institucije predstavljaju – NE FUNKCIONIŠE! Za sreću, ili nesreću, obišao sam “pola svijeta”, ali nigdje ne vidjeh da se protivparking stubići postavljaju na mostu! O, Bože – o, Madona! U ime Oca i Sina, Brata i Strine! Dakle, minimum komunalnog i lokalnog saobraćajnog reda je u haosu. U NORMALNOJ državi, parkirati na mostu je teški saobraćajni prekršaj, koji se drastično kažnjava. U NORMALNOJ državi tog vozača bi poslali neuropsihijatru. Čak i zaustaviti vozilo na trenutak na mostu, bez teške nevolje, je podložno bezuslovnim sankcijama. U Crnoj Gori to ne funkcioniše. Gdje treba tražiti opstrukcije? Mišljenja sam da tome haosu doprinosi vrhuška na vlasti. Tajnim, usmenim preporukama ostavlja se građanstvu da čini sitne prekršaje – nekažnjeno. Jer, svako onaj koji bude kažnjen dva ili tri puta za nepropisno parkiranje, ili mu pauk odnese auto, izgubljen je glas za DrPSveto. Tu, po meni, treba tražiti objašnjenje za parking-haos u Kotoru. Vozač sam preko četrdeset godina. Vozio sam po Americi, Kanadi i Evropi. Nikada, NIKADA do danas, nijesam platio kaznu za nepropisno parkiranje.

  3. Kakva komunalna policija. Pa oni su krivci za 80% nepravilnosti. Pa ljudi moji, sto su oni dobro odradili, da bi stanje u kotoru (cudesnoj sumi) bilo u granicama normale. Oni su obicne nalickane figure, u sluzbi bezakonja. Pogledajte ih ujutro. Kafica, cigar i na klupici pored fontane, i to u radnom vremenu. Ako bude nesporazuma, poslacu i po koju slicicu, da se uvjere da su to oni.

  4. Da neće mozda Komunalna policija kaznit moćnike sto parkiraju auta u spomenutoj ulici do škole? Kako da ne!

    • Najsmješniji su i najtužniji kad ispod brisača prekršiocima ostavljaju A4 foj, sa čitavim članom iz ZOBS-a gdje je sve zabranjeno parkiranje(!) Zamislite, i na mostu je zabranjeno parkitanje! Kao da vozača pripremaju za polaganje testova za vozački ispit. Umjesto samo da ostave mali blok, čiju kopiju dostavljaju Policiji. No ko zna šta policija postupa sa prijavama…? Nedavno je u jednom gradu na sjeveru CG komandir policije smijenjen, jer je selektivno cijepao prijave prijateljima za saobraćajne prekršaje!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].