Jednostavne priče o malim-velikim ljudima

1
knjiga "Jednostavne priče"

Vanja Gavrovski

Vanja Gavrovski

Prva crnogorska promocija knjige “Jednostavne priče” Lazara Ristovskog je u petak 9. oktobra u kotorskom kinu “Boka”.

Ovo su priče o malim, velikim ljudima, toliko veliki mogu biti pekari, vulkanizeri i neki obični ljudi koji nas okružuju koje možda i ne primjećujemo, ali kada pročitamo ove minijature Lazara Ristovskog onda shvatamo kolika je vrijednost baš tih “malih” ljudi, kazala je najavljujući ovo književno veče za Skala radio Vanja Gavrovski u ime izdavačke kuće “Laguna”.

Ovu knjigu autor je po sopstvenim riječima pisao čitav život, a stvarao posljednjih deset godina.

Kada se vidi knjiga nameće se pitanje da li je moguće da neko tako malu knjigu piše deset godina, kaže Gavrovska.

“Međutim, Lazar Ristovski je temljan, njegove rečenice su jasne, njihova struktura ima više nivoa. Ova knjiga se ne može čitati površno i upravo je u tome njena vrijednost. Ristovski je veliki glumac, ali je on i odličan producent, čovjek  koji je imao bliski susret sa Holivudom pojavljujući se u holivudskim blokbasterima i veliki je umjetnik u svakom smislu”, navela je ona.

“Jednostavne priče”, 13 predivnih priča nijesu jedino prozno djelo Lazara Ristovskog i književna publika ga je upoznala čitajući romane “Belo odelo” i “Kako sam dobio Oskara”, podsjetila je predstavnica  izdavačke kuće “Laguna” Vanja Gavrovski.

Ona je istakla izvanrednu saradnju sa Kulturnim centrom “Nikola Đurković”,  bibliotekom i čitaonicom, a ovo veče u Kotoru omogućilo je turističko naselje Dobrota Palazzi.

1 KOMENTAR

  1. Lazar je fenomenalan glumac, šarmantan čovjek kome se jednostavno mora vjerovati i koji nas svojim pričama svakako može obogatiti saznanjima .
    Nadam se da će knjiga biti u prodaji u našem malom mistu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]