Jedrenje: Sjajno takmičenje na Luštici, sve medalje ostale u regionu

0

 

Romina Rackovic

Završeno je Otvoreno prvenstvo Crne Gore u jedrenju u klasi I LCA koje je održano u Luštici Bej, u organizaciji Jedriličarskog kluba Delfin i Crnogorskog jedriličarskog saveza uz podršku Opštine Tivat i Luštice Bej.

Pored takmičara iz Crne Gore, učešće su uzeli i jedriličari iz Hrvatske, Srbije, Austrije, Francuske, Italije, Poljske i Švajcarske, ukupno 37 jedriličara i jedriličarki.

Ono što može da raduje sve ljubitelje jedrenja u Crnoj Gori i regiona je činjenica da su mladi jedriličari i jedriličarke pokazali ogroman potencijal, veliku perspektivu, a sve medalje su kada je open dio takmičenja u pitanju, ostale u regionu.

Ovaj šampionat je bio svojevrsna uvertira za Evropsko prvenstvo u olimpijskoj klasi ILCA za jedriličare do 21 godine, na kojem će na regatnom polju u zalivu Trašte ugled regiona braniti takmičari iz Crne Gore, Srbi je, Hrvatske, u konkurenciji ukupno 29 zemalja.

1. Ilija Marković (JK Delfin), 2. Milivoj Dukić (JK Jugole Grakalić), 3. Stefan Anđelić (JK Delfin);

ILCA 6 prvenstvo Crne Gore: 1. Nikola Golubović (JK Delfin), 2. Robert Moris (JK Jugole Grakalić), 3. Jana Jakšić (JK Jugole Grakalić);

ILCA 4 prvenstvo Crne Gore: 1. Pavle Musić QK Delfin), 2. AndrijaMarković (JK Delfin), 3. Petar Klakor (JK Delfin);

ILCA4 prvenstvo Crne Gore jedriličarke: 1. Romina Racković (JK Lahor), 2. Nina Strahinja (JK Lahor), 3. Helena Dabetić (JK Lahor);

ILCA 7 Open: 1. Dominik Perković (JK Labud, Split), 2. Ilija Marković (JK Delfin), 3. Milivoj Dukić (JK Jugole Grakalić);

ILCA 6 Open: 1. Nikola Golubović (JK Delfin), 2. Ana Jovanović (AJK Beograd), 3. Robert Moris (JK Jugole Grakalić);

ILCA 4 Open: 1. Jere Bakotić (JK Split), 2. Pavle Musić (JK Delfin), 3. Andrija Marković (JK Delfin);

ILCA 4 Open jedriličarke: 1. Romina Racković (JK Lahor), 2. Nora Gotovac (JK Split), 3. Aurora Palko (JK Split).

cdm

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.