Jelušić: Oni koji najviše zarađuju u društvu i od društva imoraju najviše i da daju

2
Božena Jelušić

Božena Jelušić

Božena Jelušić

Humanost je još jedanput pokazana juče prilikom zvaničnog uručenja najsavremenije opreme za kotorsku Opštu bolnicu koju je obezbijedio Rotary club Budva.

Lijepo je kada građani, nevladin sektor i ostala udruženja imaju svijest  i humanost, posebno kada je u pitanju zdravlje ljudi, ali zar o boljim uslovima bolničkog liječenja nije prevashodno zadužena država i njena resorna ministarstva.

Ovo pitanje postavili smo Boženi Jelušić, članici Rotary kluba iz Budve koja je kazala da je sektor zdravstva, kao i školstva prevashodno posao države, ali u svijetu i u zapadnim demokratijama vrlo je teško da jedna država riješi probleme svih svojih građana.

Probleme svih građana mogu riješiti svi zajedno i tamo je sistem donacija vrlo razvijen.

On podrazumijeva da oni koji najviše zarađuju u društvu i od društva i zahvaljujući društvu, moraju najviše i da daju.

Prema tome, za očekivati je kada Crna Gora pokaže da postaje zrelija demokratija, da svi oni ljudi koji su izvukli profit iz primorja i iz cijele Crne Gore to vraćaju sistemu zdravstva i školstvu, mišljenja je Jelušić.

Ovo je jedna u materijalnom smislu velika donacija i poklon cijelom našem primorju, jer svi dolazimo u kotorsku Opštu bolnicu koja je jednaka za sve imovne strukture, nacije i vjere, ona je naša.

Tržišna vrijednost donacije je preko 300.000 dolara.

U pitanju je izuzetna oprema, ali je takođe od posebne važnosti i poruka koju rotarijaaci šalju društvu da ta dva sektora, prije svega zdravstvo, a poslije njega školstvo su uvijek držala Crnu Goru visoko na ljestvici razvoja, po mjeri čovjeka.

Ako se u ta dva sektora ne bude dovoljno ulagalo mi više nećemo biti na listi zemalja koje imaju visok razvoj i ovo je naš doprinos i želja da primorje ima ono što zaslužuje, poručila je Božena Jelušić za Skala radio.

2 KOMENTARI

  1. Gospođa Jelušić bi da od “Bogatog Monte-Carlo-Negra”-preko noći načini nova-“Ribnička vrela”-tražeći da se “uvedu nameti”-na kreativnost? Pa da nas vrne u “siromaštinu i bijedu-bijednog socijalizma”-zbog kojeg smo dva tri…četirii-više puta ratovali među sobom..? Počevši od Dubrovnika i Pelješca-do Mojkovca-i Prozora,Neretve,Sutjeske..Kočevskih rožina,Zidanih ćuprija,Blajburga…”Golih Otoka”-đe se izvodila studijska preobrazba-kroz “analfabecke tečajeve”-namjenjenim “mrtvim proleterima”..pa jopet do Dubrovnika,Mostara,Banije,Bosne i Hercegovine,i tako do Kosmeta? Od prilke -od Vardara do Triglava-đe i danas,opet LAJU PAŠČAD RATA po notama “staro-novih” vlasnika njihovih nesretnih ispraznih glava-punanijeh guzica-potomci onih-kojima se dive gospođica L’Pen;unuka sinjor Benita-te “skojevci” iz Lajpciga-Drezdena…Beča? Benvenuti u demokracku zapadnu Jevropu? E bo..?!

  2. Božena je iznad nivoa Rotary kluba, kada se zna njegovo članstvo makar kotorsko.. Njene vizije i poimanja su uzvišene kao i njena skromnost. Svaka joj čast…….

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]