Jesenja fešta u Herceg Novom

0

Jesenja fešta biće održana u sibotu 18. novembra u Herceg Novom u terminu od 10 do 14 sati.

Inspirisana je godišnjim dobom, bogatim plodovima koji uspjevaju na našem području, svakako je najpoznatiji šipak, nar ili mogranj, ali tu su i mandarine, rogač, žižula, košćela, kostanj, maginje, kake, kivi…

Ovo je deseta po redu stađunska fešta, koja će biti održana u centru Herceg Novog, u pješačkoj zoni Njegoševe ulice uz novska gvožđa ili šipke gdje su se Novljani nekad svakodnevno okupljali.

U okviru manifestacije, osim uobičajene izložbe domaćih proizvoda i rukotvorina, planirano je i nekoliko aktivnosti za djecu i mlade.

Za djecu predskolskog i školskog uzrasta planiran je edukativni program, upoznavanje sa plodovima jeseni iz našeg okruženja.

Uz izložbeni dio fešte ogledni prirodnjački sto biće postavljen od 10 sati, a radionica koju će voditi dipl. ing. hortikulture Milica Berberović će trajati dva sata.

U saradnji sa likovnom radionicom Srednje škole “Ivan Goran Kovačić” organizuje se izložba radova na temu “Šipak i plodovi jeseni”.

Uz prodajni dio izložbe domaćih proizvoda biće organizovana degustacija jela i pića više izlagača.

Prezentacije će se smjenjivati na svaki sat, a uz degustaciju građani mogu da dodijele skromne donacije u različite svrhe.

Svoje proizvode predstaviće izlagači iz hercegnovske opštine i Boke, Podgorice, Bara, Nikšića…

Organizaciju Jesenje fešte je podržala Turistička organizacija Herceg Novi, a logističku pomoć pružaju opštinske službe i preduzeća.

Udruženje “Ruke” ostvarilo je saradnju sa brojnim nevladinim organizacijama, sponzorima i građanima Herceg Novog, jer je značaj ovih događaja aktivitet zajednice.

Cjelogodišnji projekat “Stađunske fešte” Udruženja “Ruke” podržavaju Nacionalna turistička organizacija i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]