Jezik, običaji, kultura hrvatske nacionalne manjine

0
Hrvatski glasnik

Madalena Jovanović

Madalena Jovanović

“Očuvanje jezika hrvatske nacionalne manjine – časopis Hrvatski glasnik” naziv je projekta koji će biti promovisan u ponedjeljak 16. novembra u palati Bizanti.

Početak je u 19 sati.

Ovaj projekat zajednički sprovode opštinski Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti i Hrvatsko građansko društvo.

Finansiran je od strane Savjeta Evrope kroz program “Promocija ljudskih prava i zaštita manjina u jugoistočnoj Evropi”, u iznosu od 18 hiljada eura dok je participacija opštine Kotor 1.800 eura, kazala je za Skala radio Madalena Jovanović, savjetnica u Sekretarijatu za kulturu, sport i društvene djelatnosti.

Cilj ovog projekta je da se prezentuju aktuelna događanja u Crnoj Gori i Hrvatskoj, kao i da se prikaže način življenja, običaji, kultura i uopšte život stanovništva Boke Kotorske, kao i da se informiše javnost o širokom spektru aktivnosti Hrvatskog građanskog društva Crne Gore.

Na promociji će govoriti Ana Šarčević, profesorica hrvatskog jezika i Tripo Schubert, savjetnik u Hrvatskom građanskom društvu, a moderatorka će biti Madalena Jovanović iz Sekretarijata za kulturu sport i društvene djelatnosti.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]