Jokić brošurom počeo predizbornu kampanju?

19
Počela predizborna kampanja

Ovih dana u poštanskim sandučićima građana Kotora osvanula je brošura na čijim koricama piše:

Opština Kotor, 555 USPJEŠNIH DANA

Ovaj prospekt je, piše dalje na koricama, sažetak brošure 555 uspješnih dana koja je napravljena u formi izvještaja lokalne uprave i namijenjana je  prije svega, građanima/kama Kotora. Predstavlja pregled ključnih aktivnosti predsjednika Opštine, organa i službi lokalne uprave, od trenutka konstituisanja vlasti nakon izbora 2016. godine.

Mora da je počela predizborna aktivnost u Kotoru, reče mi juče jedan od prijatelja koji je dobio, kako reče, Jokićevu brošuru u poštanskom sandučetu. Tu je, kaže on, napisano što je sve urađeno. Tačno je da to građani ne vide i da im dosta toga nije jasno, ali vidi vlast koja je svjesna da se broje njeni zadnji dani. Zbog toga je štampana knjiga o trošku cijela naroda kotorske komunitadi koja treba da posluži kao argument svima koji su zaboravili što je uradila lokalna vlast u dvije protekle godine i da naoštre pero kako bi za njih ponovo glasali. Pripremio se Jokić, kaže moj prijatelj. Nije on kao ovi drugi. Zna da je pola posla završeno u njegovoj pripremi. Zato, bez obzira na koalicione prijatelje, kreće u kampanju na vrijeme, sam. A trgovina će, ako mu se posreći, nastupiti naknadno.

Skupština opštine ne zasijeda više od 5 ipo mjeseci. Još malo pa će Vlada preuzeti ingerencije vlasti uvođenjem prinudne uprave. Možda se održi sjednica SO ali se neće održati predsjednik opštine Vladimir Jokić jer SDP odbornici neće da glasaju za njegove odluke(14 odluka) koje je donosio umjesto odbornika sam, a potom će, kako je najavio predsjednik OO DPS Kotor Željko Aprcović, ova partija tražiti skraćenje mandata predsjedniku.

Dakle, sve se vrti oko novih izbora u prvoj polovini iduće godine. Brošurica je samo korak u predizbornim aktivnostima. U njoj je predsjednik zaboravio da napiše koliko je nezakonito zaposlio kumova, prijatelja, članova i simpatizera partije. Zaboravio je još po nešto, ali je sigurno da građani Kotora nijesu.

19 KOMENTARI

 1. Naš preśednik

  Naš preśednik se zove Milo Đukanović. On je najbolji i najljepši preśednik koga je Crna Gora imala. Moja mama i moj tata su članovi njegove partije. Mama je bila krojačica, ali sada je inspektor u ministarstvu, jer je jako pametna i završila je fakultet za tri mjeseca.
  Tata je stalno išao na neke utakmice i neki ljudi su ga hapsili zbog nekih navijačkih grupa, ali sada on radi neki posao na terenu. Mislim da je frizer, jer kaže da farba ljude u modro.
  Od kada je naš preśednik počeo da vlada našom prelijepom zemljom, mi mnogo putujemo. Idemo na sve mitinge, ja nosim balone, dobijem majicu sa znakom DPS koju nosim i u školi, i više nemam ni jednu jedinicu.
  Mama kaže da se ionako ne śekiram zbog ocjena,jer kada završim školu imaću lijep posao i rugaću se onim štreberima čiji roditelji govore ružno o našem preśedniku. Mama me je zamolila da joj pomognem i da napišem koja deca me zadirkuju zbog majice i hemijske olovke sa znakom DPS. Napravio sam spisak.
  Drago mi je što Jovan, koji me najviše zadirkivao nema za užinu jer mu je tata dobio otkaz a mama neku bolest koja se zove nervni slom, kada im je naš kum Rajko, izvršitelj odneo iz kuće televizor, kompjuter, ormar i krevete na sprat.
  Jedino mi smeta što mama mnogo radi i posle posla. Kuca neke komentare na portalima, ali mi kaže da tako zarađuje za ljetovanje. Zbog toga nam kuću čisti ona doktorka Olivera iz Doma zdravlja koja je nesposobna da liječi narod jer pripada nekoj opoziciji koja radi protiv naše Crne Gore.
  Na kraju, volio bih da preśednik vječno vlada i da nam bude lijepo kao sad. Ako on bude vječno vladao i striko Rašo će morati da se učlani kod njega i tata ga onda više neće zvati ološ.
  Onda ću moći da se družim sa njegovom djecom i svi ćemo zajedno putovati u šarenim autobusima. ŽIVIO NAŠ PREŚEDNIK!
  Radovan B. Vukotić III/2

  • Naš predsednik se zove Vladimir Jokić. On je najmlađi, najslađi, najbistriji i najsposobniji predsjednik koga je opština ikad imala. Najbolji je na svijet, a možda i u Podgoricu. On je naš kum.Moja mama i tata su članovi njegove partije. Mama je završila tirizam sa prosjekom 6,72. Htjela je biti hirurg, ali joj je bilo muka od krvi, pa je prešla da radi u prodavnicu. Kum je jednoga dana zvao da pređe da radi za njega, u njegovu opštinu, pa je odlučila postati direktorica. Sada komanduje i jako je zadovoljna. Tata moj je bio konobar, ali je odlučio da bude nesto drugo, pe je kum i njega zaposlio u svoju kompaniju. Prvo je htio biti direktor, ali kako je jako sposoban i pametan, postao je pravnik preko noći. I meni je rekao da se ne sekiram puno oko skole, jer ce mi kum Aleksa zavrsiti magistarski cim napunim 21. Do tada cu imat vec jedno 5-6 godina radnog iskustva, pa cu i ja biti nedje direktor. Od kada je kum preśednik, mi sve neđe putujemo . Idemo po sela, obilazimo fine ljude po kuća, dijelimo im bombone, čokoladice i obećanja. Mama kaže da su obećanja najbitnija. Tata najčešće nosi crvenu kravatu. I nosi iste onakve gace kakve i kum nosi, one uske,spustene, sto vise iza, kao kad sam ja bio mali pa se ukakim u gaće. I mama nosi kravatu. Zapravo, ja nekad pobrkam mamu i tatu kako se isto oblace i imaju istu frizuru. Ili onoga finoga cika sto dolazi kod nas kad tata nije kuci. Nekako su mi svi isti.
   Mama cesto vice na svoje radnike. I meni je rekla kad dodjem u kancelariju da i ja vicem na njih, te da se svi tresu od straha kad ja udjem u prostoriju. Rekla mi je da ne smijem vjerovati nikome. Malo mi smeta jedino sto mama i tata puno rade i od kuce, poslije posla. Uglavnom pisu komentare po fejsbuku, ili brisu postove. Nekad i meni daju da ja pisem, ali pod tudjim imenom, i kazu mi da je to politika 21 vijeka. Meni je nekako bas lijepo kad to radim. Na kraju, volio bih da nas kum bude vjecno predsednik. Tako bi nam grad uvijek bio ukrasen sa ovim ukrasima od 2-3 eura, svima bi nam bilo lijepo jer bi imali pata ka smeta. I bili bismo svi srecni i nasmijani kao kao onaj irvas ispred vrata o grada. Vladica Mladica III 2

 2. Pozdravljamo odluku o brosuri u kojoj je verovatno casovni red prisutan.Sigurno da je aktuelni presjednik koristio i sugestije opozicije.Zelimo mu i dalje uspjesan rad.
  ing.Milos Djonović

 3. Mnogo bi bolje prolazio pamflet da su na naslovnoj Šepka i Rus glavni pregovarači i čuveni Joksićevi savjetnici.

 4. 1.platili su reklamu na facebook opstine
  2.platili su promo članak na sajt Vijesti
  3.platili su Vijesti da ovo distribuiraju
  4.platili štampu brošure
  5.platili štampu letka
  DA LI STE UOPTE SVIJESNI KOLIKO JE TO PARA, OPŠTINSKIH POTROŠENO DA JOKIĆEVU PROPAGANDU !!SRAMOTA!!!!!!

  • TAKO JE KOLIKO JE NOVACA POTROSENO OD GRAĐANA GRADA KOTORA ZA OVE GLUPOSTI ! DA LI JE ISLO SVE PREKO JAVNIH NABAVKI ? E QQ NAMA SA NJIMA A TEK ŠTO TROŠE KROZ OPŠTINU I DIREKCIJU NARAVNO MISLIMO NA KABINET PREDSJEDNIKA I KOD POJEDINIH SEKRETARA SRAMOTNO STO SU SVE KUPILI ZA NOVU GODINU KOJE GLUPOSTI VRLO LAKO PROVJERITI PREKO ZAHTJEVA SLOBODNOG PRISTUPA INFORMACIJAMA ! E PREDSJEDNIČE SEMAFORU

   • …a ti bora mi znaš u isti napis brkati abeeeceblej..i latinicu srpsko hrvatsku..

 5. VEĆ VIDJENO
  I Šešelj je za vrijeme vršenja vlasti u Zemunu dijelo BROŠURE po principu fotodokumentacije- ovako je izgledalo prije. a ovako poslije!

  • U Maloj Moskvi sija zvijezda petokraka!
   Necemo glasatai u burzoaskom poretku, ni za reakcionarnog potestata,
   kaftanlije su to i sljedbenici Djura
   Draskovica …

 6. A je li podijelio brosure i po crkvama?
  Sve cemo ih skupit i ponjet u Ne Vidijo.
  Tako se mi sa satrapima ophodimo.
  Vratite nan Tita i samoupravljanje,
  radnom akcijom cemo ucinjet vise no Vi za cijeli mandat !

 7. Nisam dobio Jokicev reakcionarni
  pamflet. Zalud mu je nisam i necu glasati za Njega i Draginju!

 8. Ko zna što će sve činjet sami da opstanu ali avaj..došao je kraj.Tete Drage zbore mesi medenjake da ih pred feste na skupštini dijeli odbornicim a što ostane ide Medu i Pipunu.

 9. ..a Kotor..zahvaljujući pređašnjima..brez “BROŠURA-BROŠURE-sa vidljivim učinkom-POMPEJA ZDAJ..”Oburdani Fjord-Atelje Jugooceanija-Petokatnica na Tabačinu..na obali Škurde..zjapi i čeka svoju prodaju-Inustrijska Jugo zona-Grbalj i sve redom uvenulo do Risna i i Lipaca-Omrčenoga polja i krava brez čobana..na vlasti od stare srpske godine-1989.godine..od planina pa do mora od Ulcnja do Novoga i do Pevlake via Kobile….o čijem trošku zna li se-znate li bre..? PIONI-ri kasapina i grobara sa Dedinja “PONOSNI NA SVOJE SRPSKO PORIJEKLO i CRNOGORSKU DRŽAVNOST”..do jednoga vakta..dok im-vam je G.ICAMA bilo po taman..”mi znamo kako..”?
  SVE NA ENOME MJESTU-ŠTO NIĐE PO CRNOJ GORI-KA U KOTORU NAJCRNOGORSKIJEM GRADU U MALOJ JEVROPI-L/UČ/I/N/KOM NA KOREANCE…?

   • ..dana 12.12.2018…:
    Najpopularniji ,u CG sa ocijenom:
    1-Milo Đukanović…ocijena 2,73
    2-Aleksa Blečić…ocjena 2,39
    3-…

    Povjerenje u institucije..što misle Crnogorci i ostali:

    1-U sistem obrazovanja…ima povjrenja 55,5%…
    2-Srpsku Pravoslavnu Crkvu..cetnika Rista Mitropolita..50,5
    7-Sudstvo..42,5%
    10-Prešednika CG…40,5%
    11-Vladu .-..37,5%
    15-Političke partije..37,5%
    16-Crnogosku Pravoslavnu Crkvu mitropolita Miiahila..18,9%..

    Sto ovo bi..uz ono ,da po popisu/2011/ ima Crnogoraca 45%/od kojih samo 36% zbori maternjim crnogorskim jezikom./ dje utece onije 9%/..A Srba bijase 28%..a maternjim srpskim jezikom zbori 42 % gradjana CG/iz kojega jata je SLJEGLO ovije 14%..pridoslica/?..Pitanje nagradno iste…glasi..ko cini ove razlike i u koje svrhe..dal Crnogorci ili Srbi/ili neki treci..da nijesu po djavolu..ovizi MARSOVCI…Neko laze da je mala..? Nije,nije mala ,nije mala svake tridest godina je ratovala za tudje interese…oliti nabig.uzice…!!!
    Lazi lazo…carta canta..uzalud ti koprcanje..ka prdac kroz gace..Vrati film..crvene kravate ad PORTAS…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]