Jokić još nije prodao opštinski audi, a kad će ne znamo?

7
Audi čeka poznatog kupca

Ušli smo polako i u peti mjesec od kada je predsjednik kotorske opštine Vladimir Jokić obećao licima koja su u stanju socijalne potrebe i licima pogođenim elementarnim nepogodama da će prodati opštinski Audi A6 i taj novac podijeliti njima.

Audi A6 je još na parkingu, a kad će ga Jokić prodati, ne znamo.

Jokić je kazao da se on neće koristiti, ali je istina, kao i u slučajevima nezakonitog zapošljavanja, potpuno drugačija. Vozi se Audi kad treba, ali o tome niko ne zbori ni riječ. Populizam Jokića, ustuknuo je prema potrebama dnevne politike. Iako je to isto za tu družinu, ipak je Audi nekome trebao, pa je prekršena riječ. Ko zna po koji put.

O ovome „humanitarnom“ gestu na početku mandata, pisali smo 12. juna ove godine. reakcije na tekst „Jokić još nije prodao opštinski audi, a kad će ne znamo?“, nije bilo. Naslov će ostati isti, ali je novo pitanje Jokiću, na koje neće biti odgovora, shodno njegovom ponašanju prema ovom mediju od same (ne)zakonite inauguracije na mjesto predsjednika Opštine – Koliko danas vrijedi Audi A6 i čeka li se novo oburdavanje cijene?

Ono što je u ovoj priči dobro je činjenica da svaki izlazak Audija sa parkinga, smanjuje gubitak kotorskom Komunalnom preduzeću koje mu pravi Vladimir Jokić.

Podsjetićemo da je na četvrtoj sjednici SO Kotor, koja je održana 27. marta 2017. godine, donešena Odluke o prodaji putničkog vozila Audi A6 quattro KO MN 001.

Prodaja će se, stoji u Odluci obaviti putem prikupljanja ponude.

Vozilo je staro 2 godine i 9 mjeseci.

Procijenjena vrijednost, koju je uradio stalni sudski vještak saobraćajne struke mr Tripo Bukilica je 28.700 eura.

Vozilo je kupljeno za 52.876 eura i najnoviji je automobil koji se nalazi u voznom parku kotorske opštine.

Postavlja se pitanje što se dešava ako niko ne želi da kupi vozilo po ovoj cijeni?

Da li će sljedeća biti umanjena i koliko?

Pa ako ni tada ne bude kupca, oće li se i dalje smanjivati cijena?

Uveliko se priča da je taj populistički potez urađen  s ciljem da se audija dokopa unaprijed poznato lice za znatno manji iznos od početne.

Ko zna?

Jokić je tada govorio da je Audi A6 simbol zloupotrebe opštinske imovine.

Kao što smo već pisali, možda će Jokić prodati i čitav vozni park?

Što da ne?

Može se, slijedeći vlastiti primjer osobnim automobilima a na kraće relacije javnim prijevozom ili pješke.

A možda će i u nabavku novih, kako smo čuli od njemu bliskih?

Jokić je govorio da neće imati toleranciju za bilo koji oblik korupcije, a već imamo primjera prenamjene nekih poslovnih prostora, o čemu prikupljamo informacije i o čemu će javnost biti upoznata.

O klasičnom primjeru Jokićevog partijskog, kumovskog i zapošljavanja prijatelja bez obzira na zakon i pravnu regulativu, već smo pisali.

Pisaćemo i dalje, kako bi građani znali što radi nova vlast u Kotoru.

Podsjetićemo građane Kotora da je Jokić i njegova garnitura najviše uspjeha postigla u sprječavanju razvoja opštine Kotor.

Zajedničkim snagama uspjeli su da stopiraju ugovorenu izgradnju pothodnika kod Lučke kapetanije i tako direktno doprijenili da se nastavi saobraćajni kolaps u gradu.

Zaustavili su izgradnju uspinjače do San Đovanija, atraktivne i izuzetno isplative investicije.

Mnogo je još tema koje zaslužuju da se o njima prozbori.

Za mnoge odgovore postaraće se inspekcijski organi i redovni sudovi.

Pa da vidimo ko to tamo radi mimo reda i zakona.

Moguće da Jokić već misli da je napravio SAO Kotor ili SAO BOKA i da ga zakoni Crne Gore ne dodiruju?

Moguće, baš kao što je činjenica da Crnu Goru i njene institucije sistema itekako interesuje što radi Jokić, i svi oni koji su na funkcijama koje podrazumijevaju poštovanje zakona u punom kapacitetu.

Vrijeme je ovo koje tako dobro podsjeća na ono za koje smo mislili da je daleko iza nas.

7 KOMENTARI

  1. Je li istina da je neko nudio 15000 za audi i da ga nijesu dali. To je prvi put a poslije će ga dati. Pitao Jokića oni sa televizije jutros oko auta sav nasmijan i srećan a Jokić mu odgovara da će to završit kako je obećao. Oba sretna mi vesela a vidimo kako Jokić obećanja ispunjava.

    • Pa, i ne vrijedi više od 10-12 hiljada. Zlatno je pravilo, da ti kuća ne vrijedi koliko ti tražiš za nju, nego onoliko koliko ti drugi nude.

  2. ..Prevedeno na naški jezik-“ODLUČUJU U PLENUMU”-..A “PO)JEDINAC” NAREĐUJE-što je preče…a što ne mora-ako se njega i njegove gu..dira-tica.tice lete na jug…radi poštovanja zakona koji su regulisali “prelete-nalete”-na tuđu imovinu-takozvanu narodnu muku? Sve vi ovo piše u Jovanđelje…đelje li đelje evo više od kvarta od vijeka…? Slažem se sa napisom gornjim-dok se ne pronađe autor istoga…”Vrijeme je ovo koje tako dobro podsjeća na ono za koje smo mislili da je daleko…iza nas”… zaneseno zaljubljenih lakovjernika u obećanja istih- dati obadalima prije 28 godina 6 mjeseci i 16 dana-na današnji dan..kad naša DOMOVINA PASA U DRŽAVNE ARHIVE NA CETINJE-ĐE SU NAŠE SVE SVETINJE-POD(SA)HRANJENE…?!

  3. …” Svaki izlazak Audija sa parkinga,smanjuje gubitke kotorskog Komunalnog preduzeća,koji mu pravi Vladimir Jokić…”na dnevnom nivou=21,6 eura + mjesečnom=648 eura + godišnjem =7.776 eura..ne računajući dobit Jugopetrolja-za slučaj da se Jokić predomisli..da se konačno u Audi ukrca-i pripomogne STRANE INVESTITORE (GRKE…grke,grke od čemera grče?))..KOJI U MONTENGRO ULAŽU-VIŠE NEGO TAMO-OKLE SU IH ANĐELI DOVELI OVAMO…kao lastavice u ova doba godine.”erući se sele na Jug Blakana…”? Primjera mnogo-najsvježi je presekano neprofitabilno preduzeće Jugopetrolje..u Pod Goricu..đe će njegove gzbitke da pokriva Migo naš prešednik iz Bajke-Snježana i stotine hiljade patuljaka.diljem moje domovine Crne Gore? A, o ostalim uštedama pitajte Pirun..koji će vam tačno kazati zašto je odbačio OŽICU kad srka supu..?

    Joko,Joko..Vladimire Putin-kuđ se i zašto se putaš..od kad su te đaoli doveli iz Novoga Beograda..okle si sa valižom umotanu u faculet-krpu na štapiku- šljegao u Kotor…samo da nam činiš štetu-gubitke profitabilnim poduzećima-eks Filijalama za zapošljavanje radne snake iz Opštinskih komiteta i terenskih patrijskih organizacija- svih paanih i budućih partija na vlasti..?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]