Jokić još nije prodao opštinski audi, a kad će ne znamo?

12
Audi čeka poznatog kupca

Ušli smo polako i u šesti mjesec od kada je predsjednik kotorske opštine Vladimir Jokić obećao licima koja su u stanju socijalne potrebe i licima pogođenim elementarnim nepogodama da će prodati opštinski Audi A6 i taj novac podijeliti njima.

Na ovaj dan, prije mjesec pisali smo: Audi A6 je još na parkingu, a kad će ga Jokić prodati, ne znamo?

Jokić je kazao da se on neće koristiti, ali je istina, kao i u slučajevima nezakonitog zapošljavanja, potpuno drugačija. Vozi se Audi kad treba, ali o tome niko ne zbori ni riječ. Populizam Jokića, ustuknuo je prema potrebama dnevne politike. Iako je to isto za tu družinu, ipak je Audi nekome trebao, pa je prekršena riječ. Ko zna po koji put.

O ovome “humanitarnom” gestu na početku mandata, pisali smo i 12. juna ove godine. Reakcije na tekst „Jokić još nije prodao opštinski audi, a kad će ne znamo?“, kao ni na ovaj od 28. jula ove godine, nije bilo. Naslov će ostati isti, ali je novo pitanje Jokiću, na koje neće biti odgovora, shodno njegovom ponašanju prema ovom mediju od same (ne)zakonite inauguracije na mjesto predsjednika Opštine – Koliko danas vrijedi Audi A6 i čeka li se novo oburdavanje cijene?

Ono što je u ovoj priči dobro je činjenica da svaki izlazak Audija sa parkinga, smanjuje gubitak kotorskom Komunalnom preduzeću koje mu pravi Vladimir Jokić.

Podsjetićemo da je na četvrtoj sjednici SO Kotor, koja je održana 27. marta 2017. godine, donešena Odluke o prodaji putničkog vozila Audi A6 quattro KO MN 001.

Prodaja će se, stoji u Odluci obaviti putem prikupljanja ponude.

Vozilo je tada bilo staro 2 godine i 9 mjeseci. Danas je šest mjeseci starije.

Procijenjena vrijednost, koju je uradio stalni sudski vještak saobraćajne struke mr Tripo Bukilica je 28.700 eura.

Vozilo je kupljeno za 52.876 eura i najnoviji je automobil koji se nalazi u voznom parku kotorske opštine.

Postavlja se pitanje što se dešava ako niko ne želi da kupi vozilo po ovoj cijeni?

Da li će sljedeća biti umanjena i koliko?

Pa ako ni tada ne bude kupca, oće li se i dalje smanjivati cijena?

Ono što smo mi saznali, sada se za ovaj automobil nudi 15.000 €.

Uveliko se priča da je taj populistički potez urađen  s ciljem da se audija dokopa unaprijed poznato lice za znatno manji iznos od početne.

Ko zna?

Jokić je tada govorio da je Audi A6 simbol zloupotrebe opštinske imovine.

Kao što smo već pisali, možda će Jokić prodati i čitav vozni park?

Što da ne?

Može se, slijedeći vlastiti primjer osobnim automobilima a na kraće relacije javnim prijevozom ili pješke.

A možda će i u nabavku novih, kako smo čuli od njemu bliskih?

Jokić je govorio da neće imati toleranciju za bilo koji oblik korupcije, a već imamo primjera prenamjene nekih poslovnih prostora, o čemu prikupljamo informacije i o čemu će javnost biti upoznata.

O klasičnom primjeru Jokićevog partijskog, kumovskog i zapošljavanja prijatelja bez obzira na zakon i pravnu regulativu, već smo pisali.

Pisaćemo i dalje, kako bi građani znali što radi nova vlast u Kotoru.

Podsjetićemo građane Kotora da je Jokić i njegova garnitura najviše uspjeha postigla u sprječavanju razvoja opštine Kotor.

Zajedničkim snagama uspjeli su da stopiraju ugovorenu izgradnju pothodnika kod Lučke kapetanije i tako direktno doprijenili da se nastavi saobraćajni kolaps u gradu.

Zaustavili su izgradnju uspinjače do San Đovanija, atraktivne i izuzetno isplative investicije.

Mnogo je još tema koje zaslužuju da se o njima prozbori.

Za mnoge odgovore postaraće se inspekcijski organi i redovni sudovi.

Pa da vidimo ko to tamo radi mimo reda i zakona.

Moguće da Jokić već misli da je napravio SAO Kotor ili SAO BOKA i da ga zakoni Crne Gore ne dodiruju?

Moguće, baš kao što je činjenica da Crnu Goru i njene institucije sistema itekako interesuje što radi Jokić, i svi oni koji su na funkcijama koje podrazumijevaju poštovanje zakona u punom kapacitetu.

Vrijeme je ovo koje tako dobro podsjeća na ono za koje smo mislili da je daleko iza nas.

12 KOMENTARI

 1. e da se ovako o Maji pisalo imali bi mi odavno uspinjacu i podvoznjak iako i ja smatram da to nije rjesenje kao ni onaj u dobrotu sto sluzi danas za smece….koliko je Slavko potroseno para za razne projekte tunela i lifta do TVRDJAVE …
  Rekli mi rukovodioci dps preko 2 i po miliona. eura odose..istrazi ovo a ne si se ustremio na Jokica samo jer nema vremena za tebe…..
  Nego ja misljah da je ovaj prcanjot otplovio kod njegovog nekadasnjeg idola iz Pozarevca…?

 2. …Borota-REGISTRIRANI”bivši šoferu V.L.”-dobro je e nisi vozač odnarođene narodne četničke stranke Novaka Kiliobarde i Slavka Perovića-iz vašega podzemlja-“ušnog odjela” bivšeg Doma zdravlja-Peluzica…? Sve na jednom mestu-brez odvjetnika i svjedoka-evo i dalje se potisujem-i pored bolesti-koja “mi prijeti”-ako mi se koji od vas(TEBE) primakne..jer je u Kotoru poznato-od koga ste-si nasledil-obitelski imidž..kojem Dobrota ne pomaže-UZ POKUŠAJ PRESAĐIVANJA VAŠIH vasa vacua-TRANSPLATACIJOM SA MAGARCA…?!?
  NA ULTIMU OD ULTIME-MALO ČUDAN TI JE KOMENTAR IZ DVA DELA..KOJEG SI PISAO okolo naokolo -o b j e d a…U RAZMAKU OD CIGLA 7 menuta oliti od 14:05 do 14:12 ura- po povratku iz staroga grada-đe ti je “prislužbica”-na pjacu-peškariju(jesmo li se jutros sreli-kod onoga što prodaje masline iz Bara?)..odakle prikupljaš podatke-za “ušno” u pizemlju bivšeg Doma zdravlja-Peluzica-Capurica…?

 3. Ostarao a dobra viđeo samo kad si ti sudio i presuđivao. Ovaj ti mali miki maus odgovara.
  Neka piše Skalinada to joj je rabota samo joj se čudim što pušta ove tvoje besmislice.
  A što si ti ovđe dežuran brčkator kad se čudiš i iščuđavaš koliko i kako to pišu. Tebe će pitati da ih podučiš.

  • ..u Kotoru gradu od mitinga “ZA SPAS SRPSTVA I KOSOVA”-NA STARU SRPSKU GODINU-1989…?JER STE VI DO-JUČE NA VLAST BILI AKTIVNI OBURDAČI SFRJ-SRCG-i ostavili-samo ono-što je za nebo svezano! ALI JE I DALJE PROBLEM U KOTORU ONAJ OMRZLI “KOJI JE “sudio i presuđivao”..i nije stio s’vama u krvavi boj- prvo u Konavle na one krave pa dalje via naše domovine mile-i nase via Kaluđerskog KRVAVOGA Laza krvaije ruku i obraza-1999 godine..dagi Slavko Mandiću! Tvoj je Portal-pa ga s’pravom čuvaš-ka ja SVOJ OBRAZ I PRETKE-zarazliku od vas mnogije “-ala srba-crnogoraca”?!!! I OVO ĆE SE ZVATI LANI-KA SVE SRAMNO ŠTO UČINJESTE U KRVAVOM PIRU vi mnogi lakeji kasapina i grobara sa Dedinja-u pasne brezmalo tridest ljeta!
   Objavio-neobjavio moje “brčakotorije”-mene nećete POSRAMITI-a za vas je vrijeme-da se bar postidite-dok smo mi živi..koji nismo s’vam bili-niti nam se “čorbe”-miješale-ni koliko PRECIMA..moj Slavko Mandiću!!!.Pozdrav od Jola Drinjaka -asocijacija “Joksić Drinjski”.iz rodnog Prčanja-opštine oklle bjehu i oni te su me rodili..što bi rekli Bokezi-“nije dogon u čoporima”..via brda i planina-do plavoga Jadrana i Dukljanske Boke Kotorske evo više od jednog milenijuma..!!!!.

   Jest današnjega mi dana-“Vrijeme je ovo koje tako dobro podsjeća na sve vas “neotost crnogorce”-koji bijaste pod barjake-živoga i mrtvoga kasapina i grobara SFRJ-SRCG sa Dedinja punanije 17 godina 4 mjeseca i 10 dana od 11/13 januara.1989 do 21/21.maja.2006 godine-101 % “TOST SRBI–PAR EXSELANS”! Fale vam,AMO, popovi/svećeni da vas ULJAJU-PREKADE da se pokajete na ultimu za djela ostala za vama za navijek-za bruku i sramotu što učinjeste svome narodu i svojoj DOMOVINI-zarad vašije gu…!!!
   “TALIS AVUS,TALIS NEPOS-KAKAV ĐED,TAKAV UNUK”!!!!

   • To, gospodine Mandiću, izvadite ponekad iz arhive Jokaševe umotvorine o “kasapinu sa Dedinja” i “srpskoj Novoj 1989-oj.

    • ..da vam nije Slavka našega-za vas bi se kami znalo…?!..Strva od vas bilo nebi..bogu mi ! ..Ideje-i pasana ideologija vas veže-svezala za navijek..za napredak Kotora ..u “replike”-vašega ABlejanja kontrarevolucije-1989 godine..koje zoblju i dalje obadala goveda i magrad.u slavu gospoda boga i vašega rahmetl idola kasapina i grobara sa Dedinja..?
     Pozdrav iz ubavog Prčanja…od Jola Drinjaka..koji vam remeti miran san-i kvarnu dušu -niklu iz gu..kasapina sa Dedinja i njegovih fanova .”pomešani u vlast naše domovine Crne Gore (pozicja i opozicija-kasapinu nekad bješe “dva oka u glavi”-brez glave i utrobice!)..lele zavama dovijeka!!!

     • Drinjak i ti i ova Kapurica ruku pod ruku pa put Dobrote da vas zatvore jedno dvije godine na posmatranje !!!!

   • Prije pisanja ovakvih tekstova uzmi si sebi odvjetnika onog što te brani u erceg-novom ocrnjenom,uzmi si opet odvjetnika,špicoskandala,bastadura,meštra od ćakulone da te brani od tebe samoga i tvojijeh nagona-naravi.
    Ajde adio staro špicoskandalo.

    • ..vidi se iz aviona-da i naša Skala radio uživa-u ruženju Jola Drinjaka “bivšeg šofera V.L.finasijera četničke stranke tzv NARODNE..pod upravom Novaka Mijalova Kilibarde..koji bjehu USLUŽIVNII-u paketu sa svekolikom Kotorskom svitom iz četničke stranke-narodne a Kotorske..koje je “vozio” šofer V.L.nazočni Jole Drinjak..?
     Adio vi,adio potomci Blajburgovca-Slovenačkih rogova i Zidanih čuprija…Mašla, ima vas bogu vala-da se jopet napune VAŠIM PRISUSTVOM-one farme krmeće-u Spuž kameni…?!!!

  • Dore,evo se prica po Dobroti da je otisao da provjeri fakultetsku diplomu visokom lokalnom rukovodiocu iz DPS i jednom od vlasnika Bokelja….i molim te od kad je to
   gradonacelnik zaduzen za prodaju auta…..mozda ostaci majinih cinovnika ne rade svoj posao?

 4. ..dobro sam ostarao-i malo mi osta… cigle 25 godina do vječnosti..ali,potla 100 godina kad gi napunim za dešpek..lelekačima..ali vi moran reći ne pamtim da se i o TITU ovoliko pisalo ili o Benitu-Staljinu i ostalima…koliko se piše o ovome Jokiću..ko preteče od fojeva Skalinade od staroga grada Kotora-pričaće kako mu bi..čitajući Skalinade-naše…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]