Jokić povećava zakupe poslovnih prostora

40

 

Ovih dana Kotorom kruži priča o povećanju cijene zakupa poslovnih prostora u vlasništvu kotorske opštine. Nezadovoljstvo zakupaca sa kojima smo imali priliku da govorimo nije malo. Kazali su da ne žele javno da govore o tome jer se neko u ovoj vlasti može dosjetiti pa reći da je i ova nova cijena niska. Njima, kaže jedan od dugogodišnjih zakupaca, ništa nije sveto. Mi Kotorani nemamo u svom gradu skoro nikakva prava. Favorizuju se pojedinci iz drugih gradova. Veliki je novac u igri. Direkcija je povećala cijene preko 50% bez ikakve odluke Skupštine. Na svoju ruku kako bi nam naudili a decenijama uredno izmirujemo kiriju i sve obaveze prema društvu, kaže nam jedna od dugogodišnjih zakupaca prostora u kome se nude usluge građanima i sve brojnijim turistima.

Nezadovoljstvo zakupaca je bio razlog da pozovemo direktora Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora Rata Brajkovića. Na pitanje da li je tačno da je Direkcija duplo povećala cijene zakupa poslovnih prostora ne konsultujući lokalnu Skupštinu, dobili smo odgovor da to nije tačno. Povećanje je bilo, kazao je Brajković, ali to nije u ingerenciji Direkcije već isključivo predsjednika opštine. Koliko je tačno, to treba pitati njega, jer mu Statut daje pravo da donosi odluku o visini zakupa bez konsultacije sa SO.

Cijene su različite za pojedine poslovne prostore, a Direkcija je, po preporuci predsjednika opštine, formalni predlagač odluke koja ne ide na Skupštinu, kazao je Brajković.

Razumjeli smo da to znači da predsjednik opštine određuje cijene kako mu na um padne. Nijesmo mogli da ga pitamo zbog čega je povećao cijene zakupa i koji je to novi kvalitet ponude koji je zavrijedio tako visoko povećanje zakupa poslovnih prostora kojima raspolaže, jer predsjednik Vladimir Jokić ne razgovara sa Skala radijom. Taj diskriminatorski odnos ničim izazvan može da se razumije samo potrebom da ne odgovara na postavljena pitanja od interesa za građane Kotora, koji mu, po svemu što čini, nikada nijesu ni bili na srcu.

40 KOMENTARI

 1. ..dati u sklopu “preseljenja Dubrovačkih ljetnih igara” pod bedeme oburdane-u Nikšiću pod Onogštom..”?

 2. Bolje čitaj kad već kritikuješ, na portalu i u programu Skala radija svakog dana su najave predstava sa Festivala za djecu.

 3. Ne mogu vjerovati da su dva blizanca zaratila (ljuta i Jole.) Nemojte se vrjeđati, ne pristoji to vama, dvojici vrhunskih “intelektualaca”
  Ljuta, stara izdajice, prodao bi vjeru za večeru (malo tamo, malo onamo) kada se dopisuješ sa tvojim ljuavnikom (Jole) nema potrebe da spominješ mene. Loš si demagog, pročitan i provaljen.
  Ovaj tvoj cimer Jole je izuzetno korektan, on kad daje, daje čitavog sebe i zato je onako mladolik i čio.
  Da ne zaboravim, posle tri mjeseca, obavezno na test i držite se za ruke onako kako treba i kako vama kao takvima priliči.
  Ljubav je čudo!

  • …jest bora mi “Ljubav je čudo”-osobito kad je “importovano”-ka u tvoju obitelj-đa vam “ovizi pripomažu da udovolje kućanicu uzjarebljenu pored vas debila”-koja živi “ugrožena”pored tebe-kome ne basta “muški skočiti na…” Ali.ni to nije strašno koliko ova tvoja “ljubav” prema ovima što su ŠLJEGLI sa brda..suprotno od “puškarnica..okrenute prema njima gore(Crnoj Gori i Crnogocima)…?!!! I gle čuda niko od vas “muškaraca-pomoćnika importovanih u vaše bračne odaje”-ne reče ni slova na ove M R Ž NJ E….Ali misliš “Moj g?ade”-u proširenom izdanju, da ima meš
   đu nama “ŠLJEGLI”-da vam vjeruju da nas “volite”? Kasno vam je više-festa la finita…!!!

   • Zivim Jole za trenutak, kada će te ti i ljuta navući ljubičaste HELANKE i prošetati Kotorskom Rivom.
    Mislim da bi ste nadmašili ove kruzing ljepotane i uljepšali doživljaj. Divna turistička “prezentacija” koja bi naš “Dragulj Mediiterana” lansirala u sam vrh svjetskog turizma.
    Samo se bojim, da plašljivi Kotorani ne počnu nositi kožne gaće “ZA SVAKI SLUČAJ”
    OPREZ!!!

    • Ahahahah,ahahaha odlicno !!! :))))) Nisam bas plasljiv, ali da me tu strefi iz kakve zasjede.
     Bolje uzet zastitu:))) Nego je velika vrucina. Mozda komad lesonita na pozadini iznutra? Lakse je otrpjet:)))

    • …dragi Ilija, ti u Kotoru nisi /pre/poznat po oštrom UMU i NOSU? Tako da nije potrebno, se, izlagati trošku…i kupovati KOŽNE GAĆE? Blago tebi-kad si za svojega života-uljega u turističke kataloge dremnoga Kotora-ka maskota oliti PINOKIO…?!

 4. Jole ka Jole za zutu kucu. Po komentarima ne bi Moj grad vidio kao potrcka. Ali za tebe se zna da si guja i grebator i na malo i na veliko. Neistaknuta licnost minimalac svakojaki. DjURA iskompleksirani od malih nogu. Malo selo Skaljare.

  • …”SELO MOKE-junaćka kućo”-ma ti ne basta se javiti pod imenom i prezimenom-“ka kućić odžaković”?! Ma bi se reklo, da su te iz nahodišta-ka ti brata “Moj gad”-od gadova u narod puštili-čim se kriješ ispod tuđega imena…da bi sačuva mamu darodavku dražesni “SELO MOJE”…Da ti mama nije,slučajno,rabotala u Gumaru…?

   • Smrdljiva pantagano da ti ja odgovorim.
    Ima svakakvih komentara i komentatora. Možemo među sobovm i vrjeđanja koliko god bilo nepoželjno. Ali ostavi se roditelja nesoju nad nesojima. Mnogi nijesu među živima gade usmrđeli. Što te boli to mlitavo međunožje čija je ko majka. Može biti neko i iz nahodišta, pa što? To je po tebi smradu neki žig? Može čovijek biti i bez ruke i bez noge i bez očnjeg vida. Ali ako je čovjek tjelesni nedostatak kao ni porijeklo ništa ne znači. Džaba bi majka mogla biti kraljica od ne znam koje kraljevine, ako je rodila izroda i nečovijeka. E ovo potonje si ti. Roditelje ti nikad ne bih uvrijedio!

   • Kada nema kuda, kada ponestane pravih rječi, onda ovaj čovjek koji se nalazi pod stresom, odkada mu je prestao radni odnos sa vojskom, zbog nedostatka pravih rječi, bira one najpokvarenije i prljave, dirajući i vrjeđajući i žive i Mrtve.
    Jesmo Jole smradu, svi mi smo kopilad i svima nama su mame to što ti pričaš, da ti bude lakše, ali ti si najveća KURVA i to ona muška.
    Ti si taj koji se rađa jednom u 356 godina u oličenju Demona, koji odslikava Prčanj, u sumornom zimskom vremenu. Da nije tebe, to preljepo mjesto bi sunce grijalo 365 dana u godini i svi bi imali ten kao Brazilke i Btazilci!
    Povuci se Jole, gubiš ovu utakmicu!

   • Za nista ljude kao sto je ovaj i jos neki koji je spominjao mrtve pokatolicene roditelje. Ne znam pod kojim j…imenom. Slijedi na zalost velika kazna njihovima bliznjima. To se ne radi fukare. Jeste fukare jeste a nikad vam ne bi ticao one koji su vas takve napravili.

   • Virdžina Jole,retard nad retardima.Što ga puštaš Slavko kad mu je svuđe prilaz i IP adresa blokirana.Blokiraj ga,obraza ti da nas poštediš ovih nepovezanih tekstova ozbiljno bolesnog čovjeka,alchajmer traži hospitalizaciju posebnog tipa.

 5. Istina,zaista potreba, dušu hrani.Međutim ovakvi izlapjeli komentari Prčnjske Virdžine Jolice,poništavaju svrsishodnost Skalinih tekstova i tematike značajne za komunitadu.Alchajmer Virdžina piše prepoznatljivim stilom isprekidanih i nedorečenih misli,poslijedična psihoza rane mladosti kada se opštenje sa tzv. bekicama ,okončavalo roditeljskim pozivom da se prti gnoj prema Popovom polju.
  Sada ozbiljno,niske cijene nekih lokala omogućile su koruptivne pozakupe zakupa,i mogule koji žive od reizdavanja opštinskog prostora.Što se tiče Turaca,tu veze nema,čak ste promašili ne 360 no 720 stupnjeva.Skala je ogledalo našeg grada,našijeh naravi,sveznajući skalaini prema istini..Adio te

  • Slab si sa stupnjevima. Kad je nesto 360 stupnjeva- to je povratak na istu tocku. Dakle jedan krug. 720 stupnjeva- 2 kruga- opet ista tocka. Kad je neka suprotnost- govoreci u stupnjevima to je 180 stupnjeva – suprotna tocka od polazisne.
   A sto se Skale tice- poruga ti govori o tebi kao sarkasticnom kompleksu.

  • …e bora mi-šutra je Dan Borca-04.jula.kad je 1941.godine- DRUG TITO domio Odluku o dizanju Narodnog Ustanka-protiv OKUPATORA-od kojih na današnji dan- njih više od pola su danas ČLANICE NATO-OTAN-koji nas “brane i pomažu-od svakoga zla-ma i dobra”..iz kase ovoga naroda sa 2,5% od nacionalnog dohotka..za “odbranu kosova i avganistatna”..tak normalno za sve “fetive”…e bo?!!!

   • Tito je 4 jula 1941 ziveo u kuci Jare Ribnikar na Dedinju I hranio se u obliznjoj nemackoj oficirskoj menzi I nosio svilene proleterske carape, a izvesni Zikica je 3 dana kasnije ubio 2 nevina srpska zandara na vasaru. Ustase su uveliko klale Srbe po NDH! Cudi nas da drug Tito nije digao ustanak u Zagrebu ili Titovom Kumrovcu?!

 6. Skala svaka vama čast. Ne udaarate samo na trenutne , očitali ste i DPSU koji ama ba šnišat u zadnje par godina ne čini osim što pojedinci sebi tvrde pazar.Pratim i slušam i čitam vas i čestitam na hrabrosti.

  • Đeca su najbitnija na svjetu! Ali pitaš li ti kako Skala živi i opstaje, otkada su ovi tvoji na vlasti.
   ILI TO ZA VAS NIJE BITNO, KAKO TI NAPISA!

   • Pa opstaje zahvaljujuci tebi… kotoraninu..skaljaru…mili je na brod…ne treba im vise…mogli su dat protivtuzbu Gdji URA i uzeti joj bar 500eura

   • 1. Moji na vlast nisu.
    2. Festival postoji već 26 godina, tako da on nije ni od ovih koji su sada na vlastini od onih prethodnih.
    3. Zapitajte se kada branite stav da Dječji festival nije vijest niti ništa značajno za Skala radio. A zašto?
    4. No comment!

    • Zašto nije značajno za Skalu možete pitati glavnoga od Kotorske opštine i usput ga priupitajte, koliko značaja on pridaje Skali kao najslušanijem “KOTORSKOM RADIU”
     Poznavajući ovu priču malo bolje od vas (bez ličnog podcjenjivanja) možda bi vas malo bolje o ovom slučaju informisao ” honorarac” Gospodin Davidović iz Radio Kotora!

     • Vjerovatno ste Vi bolje upoznati u ovu priču o kojoj pišete. Ali, meni kao nekom ko ne drži ničiju stranu je bzv. da Skala radio ne izvještava baš ništa o dječijim predstavama. A te druge probleme treba rešavati, a li ne na štetu djece i njihovog festivala. Objavite makar koje su predstave bile juče, a koje su planirane za danas.

     • Skala radio nije pozvan na Dječji festival niti mu je omogućeno da prati predstave kao drugim medijima. taj diskriminatorski odnos ove vlasti dovoljno govori o njima. Mi smo osnivači Festivala, a ko su ovi današnji, procijenite sami!

     • Kako mi se dopadaju ova stranska imena “VIEW”.Posebno je!
      Neka ti ga majmune uzaludni te polemike!

     • Skala radio, ok , razumio sam Vaš stav u vezi festivala. Nisam razumio da odobravate komentare koji vrijeđaju druge, kao ovaj Kriva ulica. Ili biste voljeli da mu neko zavrne prst?

 7. Bas tako …………malo prije sam svratila u jedan butik ne smijem da kazem koji da Jokic ne raskine ugovor ..i zali se gazdarica da mora da poskupi sve za veci procenat pitam je zacudjeno ZASTO kaze da joj je kirija podignuta za oko 280 e mjesecno !!! e BOG nam u pomoc !!

  • Pa ako je placala 3000eura mjesecno koliko je trzna cijena 280eura je manje od 10%
   Jokica u zatvor sto umjesto dizanja cijene ponidti sve ugovore i sve lokale da na tender…koja bi tek onda konkurencija bila

 8. ne postoji način da se povećaju cijene mimo odluke Skupštine i mimo novih licitacija
  Nije sve u novcu, postoje poslovni prostori kao što je brijačnica, časovničar, optičar koju su tretirani kao tradiocionalni i koji ,bez podrške opštine, ne mogu da egzistiraju, ali nažalost i njima je povećan zakup.
  Dakle ova mjera poskupljenja bila bi podsticaj novim turskim suvenrnicama i sličnim bezličnim novotarijama.

 9. ..ja lijepo viđu-džaba si rođen u Škaljare-e ti ništa ne uze(naslijedi?) od pitomih Bokelja-pa da Turcima smanjiš “zakupninu”-ka što su Tivćani(zbog česa je “pala Snježana”-na politici DrPiSvetoi Đuke-sve što nije za nebesa svezno)!? Jerbo,tu istu “zakupninu”-zbore zli jezici-Tivćani “Mancu Arabi-Porat Tivat” oporstili-ali “milost Bokeška preovlada…-brat je mio koje vjere bio-samo da je OKUPATOR osta za navijek”? A ti/vi, bogu mi sa Čakora-nikako da ukabuliš/ukabulite-e bo…?!!! E ko ve dovede-na more..u bočicu od mušća-noge prao…

   • jer džabe se braniš-od “njeguških brava”-ŠLJEGLI na svoje more…koje ne voliš-reče ti neđe na ovaj Portal…Znam da ti je teško-što ti je đede oburdavao 13.januara.1916 Grob Velikana na Lovćenu-pa otavio vama potmcima-da nastavite đe je on stao sa maškinom u rke-jer za pušku nije bio prospio-više no li ti za ljude..dragi “Moj gade”-pardon “Ljuta-Bokelj-BJELADIN HUMC,Kotoranin……”!

    • Virdžina Jolica…bekice mu fale…ljubav oz mladosti nedoknadiva.. zoo bizare fetiš,ga pritiska i mori.Žali bože ove fine ćeri te trpi ovu blesandersku priču bolesnog čovjeka.Prikriveni SKOJevac je šovinista i potaknuti nacional klero fašista.Maska bivšeg TO šiljokurana i opučenog žbira,stalno ga ćera da spominje neke austrougare,došljake,Humce i glumce.Greoitnik virdžina Jolica,nije mu lako…Adio te u skalinadu našu nafiganu i sveznajuću…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].