Još se čeka nastavak izgradnje sportske dvorane u Škaljarima

7
Sportska dvorana u izgradnji

Radovi na sportskoj dvorani u Škaljarima nikako da se nastave.

Istina, nekoliko radnika rade nešto oko ograde pri putu, a postavljena je i plastična mreža oko objekta valjda kao graničnik koji odvaja suženi put u naselju od gradilišta.

Drugo za sada ništa.

Krajem septembra ove godine, kako nam je kazao Borislav Kašćelan, direktor JU Resursni centar u ime investitora da je posao nastavka radova dobio konzorcijum “Erlang” d.o.o. Nikšić; “Tangenta” d.o.o. Nikšić i “Eurozox” d.o.o. Danilovgrad.

Ponuđena cijena radova iznosi 3.481.256,04 €, a rok završetka radova je 18 mjeseci od dana uvođenja u posao.

S obzirom da je vrijednost nabavke prelazlazila iznos od 500.000 €, nakon donošenja Odluke o izboru ponude, dokumentacija je dostavljena Državnoj komisiji za kontrolu postupka javnih nabavki na kontrolu postupka.

Državna komisija za kontrolu postupka javnih nabavki je 26. septembra donijela Rješenje kojim je ocijenila da je postupak sproveden u skladu sa Zakonom i u narednih nekoliko dana planirano je da se potpiše Anex Ugovora o sufinansiranju sa Opštinom Kotor i Vladom Crne Gore, a nakon toga ugovor sa izabranim izvođačem i otpočne sa radovima na objektu.

Od tada do danas još uvijek ništa od nastavka.

Kako nam reče jedan stanovnik naselja Rakite, samo da ovi ne budu kao oni prije njih, jer je na gradilištu radilo po par njih, pa zato nikad u dom.

Podsjetićemo da je izgradnja sportske dvorane u Škaljarima, koja treba da ima 2.500 sjedišta počela 17. maja 2010. godine i da je završetak radova bio predviđen za 12 mjeseci.

Izvođenje radova je dobilo Građevinsko preduzeće “Lipa” sa Cetinja sa kooperantima, a vrijednost investicije je bila oko 8 miliona eura.

“Lipa“ je pošla pod stečaj, a radovi na sportskoj dvorani obustavljeni.

Ostaje da se vidi do kada.

7 KOMENTARI

  1. Postavljanje nove table je “veliki korak” za gradnju sportske dvorane, zaslužuje sve čestitke “BRAVO, BRAVO I SAMO BRAVO……………….

  2. Ipak će početi i čim krene završiće se. Treba da ih podsjećate to je tačno.Boro je vama prije nekoliko rekao da je pronađen novi izvođač i jeste sigurno. Pozitivno treba gledati i vjerovati da će se i ovaj problem završiti.

  3. zamjenili su i onu cuvenu tablu dje pise kraj radova 17 maja 2011 godine,nemojte tako ipak su nesto uradili 😀

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]