Još se ne zna kad će radovi u tunelu “Vrmac” biti završeni

6
radovi još traju u tunelu

Zorica Božović

audio: Zorica Božović

Radovi na sanaciji tunela “Vrmac”, koji su počeli u martu ove godine, još uvijek traju.

Zbog toga je otežan saobraćaj koji se, kroz tunel odvija jednom saobraćajnom trakom.

Trenutno se  radi na popravci ventilatorske instalacije i na rasvjeti.

Ovaj posao je bio planiran ranije, ali su radovi kasnili zbog nabavke materijala i promjene sistema, odnosno uvođenje novog sitema senzora za mjerenje sadržaja ugljen-monoksida.

Ove radove izvodi podizvođač, preduzeće “Crnagoraput“, a nakon završetka biće stavljeni u funkciju svi ventilatori, kazala je za Skala radio Zorica Božović, inženjerka u Direkciji za saobraćaj.

Na pitanje Skala radija da li će biti zamijenjen ventilator koji je nedavno pao zbog oštećenja prilikom utovara bagera na kamion, Božovićeva je odgovorila da je upravo danas ekipa na terenu, koja će utvrditi stanje i odlučiti da li je moguća njegova popravka ili će se zamijeniti novim.

Pitali smo i da li sanacija tunela “Vrmac” podrazumijeva njegovo krečenje i asfaltiranje.

Inženjerka Božović je odgovorila da je izvršena priprema skidanja stare farbe i u toku je izbor nove farbe.

“To je posao izvođača radova koji traže farbu koja zadovoljava sve atesete, a Direkcija za zaobraćaj je zadužena za kontrolu kvaliteta radova, ali ne utiče na izbor materijala”, objašnjava Božović.

“Asfaltiranje tunela nije u planu. Izvršena je popravka kroz redovno održavanje na par mjesta gdje su bila oštećenja”, rekla je Božovićeva.

Ona nije odgovorila kada će biti završena kompletna sanacija tunela.

Izvođač radova je tražio tri, četiri dana odobrenja za noćne radove oko ventilacije, a od farbe zavisi kada će se okončati krečenje tunela.

6 KOMENTARI

 1. …vrlo hitno postupi po naređenju-i potuli mi komentar jutrošni od 07:25 ura-jer,sad mi se teke pojavio moj komentar od sinoć! Starac brzo pali-a sporo se gasi…? Hvala na saradnji-niko nije brez greške-sem drug gospod bog..e bo?

 2. …koje nije pasalo “dil skala radija i ministarstva mora,rijeka,potoka,bara i jezera”-NDBD MNE…? Zašto? Kome smeta istina da je ovo četvrto “masiranje-državnije špagova” u režiji bivše “SuDoPerice”-sadašnje “SiromašneDružine” na “dvoru patera nacije i patrije”-koja nastavlja “tradiciju” sanacije tunela VRMAC-đe se vrcaju narodne pare-milioni eurića-od “sanacije do sanacije”? A da no-nego u njihove špage…?!

 3. Ko je podizvodjač? Koje su mu reference da dobije ovaj posao? Koliko para ce uzet za ovu rabotu? Jeli moguće da se ovo radi sa javnim radovima?! Prijatelj sa vrha da prjatelju rabotu koji angazùje 2 fizikalca a pare se poslije dijele po pola. To je slucaj sa svim radovima u CG. Svudje se radi po istom modelu. A crni narod neka placa porez da se pojedini bogate.

 4. dakle raspisan je tender, javio se izvodjac i otpoceli su radovi, i to je Ok. Sad se postavlja pitanje, kako je moguce da izvodjac nije pripremio farbu prije nego sto je otpoceo radove, vec to radi tek sada. Da ima prava i znanja, izvodjac bi placao penale, ali ovo je CG, znanje i pravo su nepoznate rijeci.

  • ..koliko se puta “TUNJEL VRCMAN-v r c a…mani mani..u vaše špagove”-sanirao od kada saobraćaj-pomorstvo-ribarstvo-lov i ribolov-na moru i jezerima” vodi naša domaća “reprzent partija prvo “SuDoPerica na dvoru patera nacije i patrije”-pa ondarke se razdvojili ki gudina beli bubrezi-pa jedni uz “patera”-i dalje sanrijaju-vrcaju-VRMAC i voze li voze ona dva CRVENA BRODA-koji njima više valjaju u svoje špagove-nego Kotoru JUGOOCEANIJA-u pasana brmena-koji sa ovizi isti SuDoPerice- “potopili Kotor i Crnu Goru u ABlejanju kontrarevoluciji-1989, za “saps srpstva i Kosova” i njihovoga idola kasapina i grobra sa Dedinja…”?! Ljepe pozdrave-prije nego pasam u SPUŽ-šaljem vam iz ubavog PRČANJA…?!!!

 5. Njima se ne žuri!
  Mjesec ipo dana nas maltretiraju sa pjeskarenjem i čišćenjem četkicom za zube:
  Ostavili su tone kvarcnog pijeska čije je kancerogeno dejstvo odavno poznato.
  Truju nas i nikome ništa.
  Ima li ikoga u ovom jadnom i napaćenom gradu da bar kaže: ne trujte nas?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].