Još se ne zna kada će se đaci i nastavnici vratiti u škole, dosadašnji predlozi nijesu konačni

0
Predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta na sastanku
Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta svakog dana posvećeno i kontinuirano radi na stvaranju uslova za brži povratak djece i nastavnika u škole i zdravstveno bezbjedno okruženje, poručili su predstavnici tog resora, dodajući da dosadašnji predlozi za organizaciju nastave nijesu konačan i usaglašen stav, već mogući modeli koji su u fazi razmatranja.

Oni su kazali i da će se tim povodom oglasiti na vrijeme, kada o načinu organizacije nastave pronađu najbolje i održivo rješenje.

“Povodom medijskih natpisa o organizaciji drugog polugodišta školske 2020/2021. godine želimo da naglasimo da objavljene informacije ne predstavljaju konačan stav o načinu organizovanja nastave već radne i moguće predloge. Predstavnici Ministarstva prosvjete su kao najvažniji cilj ispostavili stvaranje uslova za zdravstveno bezbjedno školsko okruženje.  S obzirom na ozbiljnu epidemiološku situaciju, pred nama je veoma složen zadatak: Obezbijediti učenicima nesmetan povratak u škole, a zaštititi zdravlje nastavnom i nenastavnom kadru, uvažavajući prostorne kapacitete u našim školama”, rekli su u nadležnom resoru.

U tom cilju, kako su dodali, formirana je radna grupa koja je uključila sve zainteresovane strane.

“Do sada su održani brojni sastanci sa: Sindikatom prosvjete, direktorima škola, Unijom srednjoškolaca, Nacionalnom asocijacijom roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju Crne Gore, Udruženjem “Roditelji”, Zavodom za školstvo i Ispitnim centrom. Sastancima naše radne grupe prisustvovala je zamjenica Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Snežana Mijušković, direktor Instituta za javno zdravlje dr Igor Galić i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Borko Bajić”, naveli su u Ministarstvu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]