Još sedam dana do početka CMC festivala

0

CMC EMISIJA BR9-SKALA

zajednička 9. emisija Skala radija i Radio Duxa u susret CMC festivalu 2016.

Sa zajedničkih frekfencija Skala radija i Radio Duxa emitovana je deveta zajednička emisija u susret 8. CMC festivalu u Vodicama.

U proteklim emisijama čuli smo 22 nove pjesme sa ovogodišnjeg festivala.

Ovog puta predstavili smo vam sljedeće 4 nove pjesme.

I ove godine u Vodicama 10. i 11. juna čeka nas pravi koncertni spektakl na kojem će čak 31 izvođač predstaviti svoje najnovije pjesme.

Klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca predstaviće se na CMC festivalu u Vodicama 11. juna sa pjesmom “Slijepi putnik” s aktuelnog albuma “Ako tako triba bit”. “Slijepi putnik” mogao bi pomalo iznenaditi obožavaoce klape s obzirom da se Cambi ponovno “usudio” izaći iz okvira klasičnog klapskog pjevanja i okušati se u, potpuno za njih atipičnom, muzičkom izražaju. “Pjesma pomalo intrigantnog naslova ‘Slijepi putnik’ pjeva o neuzvraćenoj ljubavi, ali na jedan drugačiji način od očekivane ‘balade’ s obzirom na tematiku. Brži ritam i agresivnije solo dionice u najvećoj su mjeri ostvarili ono što je autor glazbe i teksta Matko Šimac zamislio, a to je da iz sjetnog i pomalo tužnog teksta na kraju dobijemo jednu bržu, pozitivniju, da ne kažem i veseliju stvar”, rekao je Alen Babić, bariton klape.

Emilija Kokić drugu godinu zaredom će nastupiti na CMC festivalu u Vodicama, a za njen ovogodišnji nastup pripremila je singl naslovljen “Druga”. Muziku potpisuje Marko Tomasović, tekst Robert Pilepić, a za aranžman je zaslužan Boris Đurđević. “Druga” je kompleksna pjesma u kojoj će se prepoznati mnoge žene koje su proživjele takvu životnu dramu ili se pribojavaju da bi im se moglo tako nešto dogoditi, navodi ova pjevačica. Emilija je baš jako emotivno doživjela ovu pjesmu o kojoj je rekla: “Kad sam prvi put pročitala tekst pjesme malo me nešto štrecnulo od pomisli da bih ja mogla biti ta ‘druga’, a kad sam čula melodiju koja savršeno prenosi emociju teksta potpuno sam se rastužila. Aranžman me doslovce ‘izuo iz cipela’… Dok sam snimala pjesmu proživljavala sam neku vrstu psiho drame kao da sam se suočavala sa svojim strahovima. Prestravljuje me pomisao da bi se u moju vezu mogla uvući neka treća osoba ili da bih ja mogla biti ‘druga’ u životu muškarca kojeg volim”, rekla je Emilija i dodala da se veseli nastupu na CMC festivalu.

Emina Arapović debitiraće na ovogodišnjem CMC festivalu u Vodicama sa pjesmom “Premija” za koju smatra da joj je najbolja pjesma u životu! Autor muzike i teksta je Marko Tomasović dok se za aranžman i produkciju pobrinuo Boris Đurđević. Izuzetno zadovoljna i uzbuđena Emina sa puno je žara opisala sve trenutke vezane za nastanak pjesme: “Već dugo vremena me jako zanima fuzija u glazbi. Spajanje glazbenih žanrova u nešto sasvim novo. Budući da smo Marko Tomasović i ja prije svega prijatelji, a onda i suradnici, dugo smo razgovarali o tome kako ja zapravo želim isprobati nešto novo, ali na svoj način. Ideja je ovoga puta bila spojiti rock i dance s house muzikom, htjela sam da zvuči svježe, suvremeno i da ima ono nešto. Marko je vrlo brzo mućnuo svojom genijalnom glavicom i poslao mi demo uz klavir. Ovoga puta je i napisao tekst! Po prvi puta od kako surađujemo ja pjevam i njegov tekst! Iskreno, ne znam što me brže osvojilo, tekst ili nevjerojatna energija, melodija i ritam ove pjesme”, navela je Emina Arapović.

Nives Celzijus predstavila je pjesmu “Mamurluk” sa kojom će nastupiti na CMC festivalu. Muziku i stihove napisao je Dušan Bačić, aranžer je Bojan Dragojević. Željno isčekivani ‘mamurluk’ tako je konačno ugledao svjetlo dana. A Nives k’o Nives, pametnica, rijetko ikad išta prepušta slučaju kad je njena karijera u pitanju pa već sada najavljuje da će se za njen show na CMC festivalu u Vodicama pozornica ponovno prilagođavati njenom nastupu. S “Karanfilima” je, podsjetimo, 2014. godine, na pozornicu dovela cijelo folklorno društvo dok je prošle godine sa pjesmom “Biondina” doslovno zapalila pozornicu i publiku – pirotehnikom i spektakularnim nastupom sa klapom sv Florijan. Ove godine, najavljuje, želi nadmašiti samu sebe.

U posljednjoj emisiji u susret CMC festivalu, za sedam dana, predstavićemo preostale 4 pjesme.

Sa zajedničkih valova Skala radija i Radio Duxa svakog dana emitujemo sve pjesme do početka festivala, a tako će bit i sedam dana nakon održanog spetakla.

Kroz festivalske emisije vas vode Valentina Belan i Brane Knezović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].