Jovan Mačić: Očekujemo rekordnih preko milion putnika na Aerodromu Tivat

2
Jovan Mačić

“Aerodrom Tivat se intenzivno priprema za predstojeću ljetnju turističku sezonu, za koju već sad, na osnovu najava, realizovanih i planiranih aktivnosti, možemo reći kako očekujemo da će biti rekordna”, rekao je Jovan Mačić, direktor Aerodroma Tivat.

Na taj način nastavljen je trend stalnog povećanja obima saobraćaja, bez obzira iz kog ugla analiziramo: rast saobraćaja je prisutan, kako svakog dana u sedmici, tako i na mjesečnom i godišnjem nivou.

Na osnovu najava avio kompanija koje imamo do sada, gotovo je sigurno da će saobraćaj biti oko 15% veći u odnosu na prošlu godinu, a novosti su već počele letovima Easy Jet-a.

“Aerodrom Tivat”, kao dio preduzeća Aerodromi Crne Gore, veoma ozbiljno radi na obezbjeđenju pretpostavki koje su neophodne da bi se na kvalitetan način obavili svi oni poslovi koje od nas očekuju naši poslovni partneri i korisnici usluga.

To podrazumijeva provjeru i pripremu tehničke opreme i sistema, kao i kontinuirano edukovanje kadrova.

Trenutno su u toku obuke i polaganja za obnavljanje licenci iz domena bezbjednosti i sigurnosti za stalno zaposlene, ali i za zainteresovane polaznike, kojima su takve licence neophodne da bi mogli konkurisati za sezonske poslove na Aerodromu.

“Za predstojeću sezonu, pored značajnog rasta čarter kompanija, imamo najavu letova i od strane nekih od najpoznatijih low cost kompanija kao što su Ryanair, Easy Jet, Wizz air, kao i poznate izraelske kompanije Israil Travel, što će omogućiti direktne letove iz Crne Gore ka Izraelu. Nastavili smo sa nabavkama opreme za opsluživanje aviona i zaokružili opremanje najsavremenijim uređajima za bezbjednosnu provjeru prtljaga, putnika i osoblja, što uz stalno unapređivanje našeg kadra, doprinosi da se Crna Gora prepoznaje kao bezbjedna turistička destinacija. Zato očekujemo da će broj opsluženih putnika na Aerodromu Tivat ove godine preći magičnu cifru od 1.000.000. Naravno, povećanje saobraćaja zahtjeva i povećanje broja zaposlenih u ljetnjoj sezoni. Aerodrom Tivat raspolaže stručnim, obrazovanim, posvećenim radnicima koji veoma odgovorno pristupaju izvršenju svojih radnih zadataka, ali značajan doprinos realizaciji uspješne sezone daju sezonski radnici, pa će i njih morati biti angažovano više nego prethodnih godina. To je neophodan uslov kako bismo ovu, po svim analizama i najavama, rekordnu sezonu, dočekali i realizovali na najkvalitetniji način”, zaključio je Mačić.

2 KOMENTARI

  1. Ovaj je u Beogradu dobio dobre batine, Kotoranin 57 godina J.M., jurio neku klinku pa ga njen momak dobro premlatio hahaha

  2. Ma jao, sto se cini, kako se partijski postavljaju nesposobni ljudi za direktore, kao piuni. A onda oni svoje porodice i onaj sposobni kadar, kompetentan za taj posao guli negdje i kuva kafe… Ma bruka i sramota. Ma isto se sve zna!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]