Jovanović: Ulaskom u NATO CG više nikada neće biti satelit tuđih interesa

14
Slobodan Jovanović

Slobodan Jovanović

audio: Slobodan Jovanović

Ratifikacija sporazuma o ulasku Crne Gore u NATO je po riječima Slobodana Jovanovića, publiciste i osnivača Crnogorskog pokreta nesumnjivo događaj od istorijske važnosti za Crnu Goru.

Sigurno poslije izglasane obnove nezavisnosti najvažniji događaj u novijoj istoriji Crne Gore.

On prestavlja i civilizacijsku, i bezbjednosnu, i ekonomsku prekretnicu naše države, stavlja je na mjesto koje njoj pripada kao evropskoj i mediteranskoj zemlji.

Samim tim ona prestaje da bude meta aspiracija spolja, bilo da se radi o velikodržavnim, bilo o geopolitičkim, mišljenja je Jovanović.

“Zato ne čudi što se posljednju godinu i po pokušalo onemogućiti ulazak Crne Gore u NATO konstantnim izazivanjem nemira, zloupotrebom svega i svačega uz podršku spolja, i to jedne velike sile i ekstremnih srpskih nacionalista iz Srbije. Nije mala uloga ni SPC i njene ekspoziture na Cetinju. Iako pokušavaju da predstave kako zastupaju narodnu volju domaći srpski nacionalisti i neke marginalne grupe predstavljaju samo eksponente tuđih interesa. Najavljena okupljanja na Cetinju 28. aprila su samo još jedan očekivani i bezuspješni pokušaj, poput svih dosadašnjih, da se spriječi nešto što je već gotova stvar“, kazao je Jovanović za Skala radio.

“Možda se stvari u CG nijesu dešavale na željeni način od obnove nezavisnosti, možda dinamika i suština nekih promjena nije ispunila očekivanja svih nas, ali je očigledno da CG ide sigurnim putem u pravcu koji je strateški izabrala, u pravcu koji joj obezbjeđuje sigurnu i uspješnu budućnost. Okupljanje onih koji su svjesni da ulaskom Crne Gore u NATO njihova politika doživljava konačan krah i da Crna Gora više nikada neće biti satelit tuđih interesa i u kolonijalnom odnosu, posljednji je trzaj politike koja je Crnu Goru u prošlosti koštala i ljudskih života i ekonomskog zaostajanja. Građani Crne Gore treba da budu spokojni i da 28-og slave istorijski iskorak Crne Gore u jedno bolje sjutra”, poručio je Jovanović.

14 KOMENTARI

 1. Dosta više okupatora i velikoga brata. Ide Crna GOra đe joj je prirodno mjesto u NATO savez velikih razvijenih i evropskih kulturnih naroda!!!

  • Ljepotice, znaš li da je NATO vojni savez ?
   Vidi što ti misli pleme, pa se izjasni !

   ,,Ti si savršenstvo bez mane
   ti si deo vojničkih snova
   ti si lutka sa naslovne strane
   i treba ti lova…..”

  • Gdja Vjera,

   Većih okupatora od ovih kojima se radujete nema.
   A što se tiče “evropskih kulturnih naroda”,zar njima ne pripadaju i Švedjani,Finci,Austrijanci?Jesu li oni u NATO?Pripadaju li Rusi toj evropskoj kulturi?
   Ostavite se te demagogije.
   NATO nije interes gradjana Crne Gore nego prislina obaveza koju je na sebe morao uzeti gospodar.
   Nasilje koje se sprema u ofucanom crnogorskom parlamentu će biti preispitano kad se promijene odnosi snaga.U to mozete biti više nego sigurni.
   Bogu fala,dobro zdravlje Vam zelim i da dočekate novu “Podgoričku skupštinu”

   • …dragi Bokijelju…na tvoju se riječ osloniti-tama ka na krmaču-da neće prevrnuti korito kad ga poloče!

   • Bokelj ,drago mi je da si uzdravlju a nisi sigurno u veselju dočekao nezavisnu Crnu Goru a sad uskoro da ti da Bog da u zdravlju a opet ne u veselju da dočekaš povratak Boke Zapadu ,zapadnom mentalitetu i zapadnoj zajednici đe je bila vjekovima zar ne Bokelju.DF-dražin front skraćeno, ti se počeo raspadat prije nego li su zauzeli fotelje tako da ništa od tvojih nadanja kad DF-dražin front dođe na vlast,da mjenjate neke stvari,ostadoše vam puste želje i željice.

 2. A što ako bi i na referendumu bilo DA. Bio ne bio a neće biti referenduma mi smo u NATO da nas od vas takvih štiti a vi papa tu tu

  • ..Bokijelju..”srbine” četri stoljeća u boci-prema tvom kazivanju po crnogorskim Portalićima-u povudu majskih svinjarija 2012-pred izbore u Tivtu-tvojih-vaših i pitaj boga čiji i u koje svrhe…na onoj školi-kad ste prijetli autothonom stanovništvu Tivta- HRVATIMA..Zato ti treba “vjerovati”-ni manje ni više no bugarinu i onoj muškoj raboti-dragi Bokijelju…?!

 3. Bog te čuo Jovanoviću! Uz pirpomenu biti će sa onima koji su neposredno naredili -ODLUČILI da se KRALJEVINA CARA JUNAKA PETROVIĆA NJEGOŠA- PRVOGA DECEMBRA.1918.godine-RASPANE U KRVI I PEPELU-POD UDARIMA vojske krvave trojne kraljevine SHS-krvavoga kralja karađorđevića-najvećega krvnika CRNOGORACA PETROVIĆA NJEGOŠA!!!! A što reći o “trojnoj kraljevini shs”-koja je nastala od jednog naroda i jedne vjekovne države i druga dva naroda koji nikada nijesu IMALI SVOJU DRŽAVU u svojoj POVIJESTI- do 1991 godine..! ŠEDI KRIVO ZBORI PRAVO! A OVO JE PRIZNALA ONOMAD I ONA GOSPOĐA francuzica-koja je uručila praunuku >>>(CARA JUNAKA)<<< NIKOLI PETROVIĆU NJEGOŠU francuski orden LEGIJE ČASTI…!!! U pamet se braćo CRNOGORCI…!!!!! Od izvinjenja-LUKAVŠTINE "prijatelja"-NE ŽIVI SE DUŽE od KO M A R C A! I na ultimu-pokrenimo inicijativu-da se u prestoM CETINJU PETROVIĆA NJEGOŠA DADE JEDNOME TRGU ILI ULICI-I M E.. UNUKA CARA JUNAKA -MIHAILU…KOJI JE KAO PRESTOLONASLEDNIK ODBIO 1941 "SRAMNU k r u n u-obnovljene fašističke kraljevine mne"!!!!!

 4. Neka sada otvaraju frontove u zemljama Nato članicama ako smiju i neka ih Amfika vodi sa ostalom bratijom u nove pobjede protiv svoga naroda.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]