Jovo Suđić: Dragica Perović je smijenjena predsjednica i više ne postoji razlog za sjednicom na kojoj bi se raspravljalo o njenom razrješenju

17
Jovo Suđić

Jovo Suđić je juče od strane nove skupštinske većine  jednoglasno izabran za predsjednika Skupštine opštine Kotor i odmah nakon izbora krenuo u akciju. Pozvao je pojedinačno sve zaposlene u Skupštinskoj službi da se vrate na posao i podsjetio da im je bivša predsjednica Dragica Perović onemogućila da rade u Skupštini, pa su bili smješteni u Opštini po nalogu predsjednika Vladimira Jokića.

U palati Bizanti, gdje je smještena kotorska opštinska Skupština je jutros stanje redovno. Zaposleni u Stručnoj službi su se vratili  na posao, kazao je Suđić gostujući u Skala radiju.
Skupština opština će biti organizovana tako da se svi radni zadaci završavaju bez odlaganja i neće biti privilegovanih, rekao je Suđić, koji je jutros zatražio sistematizaciju radnih mjesta kako bi mogao da organizuje Stručnu službu da radi u punom kapacitetu.

Doskorašnjoj koalicionoj vlasti je zamjerano prekomjerno zapošljavanje, isključivo partijsko, rodbinsko, kumovsko, prijateljsko, gdje nije bilo važno da se nešto zna nego samo da postoji  jedan od pomenutih preduslova. Stoga je Skala pitala novog predsjednika hoće li preispitati sva zapošljavanja kroz poziv inspekcijskim službama i da li će nova koaliciona većina uticati da se sada njihovi kadrovi zapošljavaju?

Suđić je odgovorio da vjeruje da će novi gradonačelnik sigurno pristupiti preispitivanju svih postavljenih pitanja. To je pitanje lokalne vlasti koja će, rekao je on, sigurno raditi po propisima i zakonu.

Sve ono što utvrdi Upravna inspekcija i nadležni organi bez dileme biće ispoštovano.

Na pitanje da li su i do sada mogli biti ažurniji, Suđić je, kako je kazao zbog interesa javnosti, da je  Upravna inspekcija bila  u toku svih problema, a da je mogla više, mogla je, kao i svi ostali.

Što se revanšizma tiče, Suđić je decidan da je on za stručne i sposobne ljude bez obzira kome pripadaju i da će za takve uvijek biti mjesta.

Na naše pitanje da li će mu se miješati u rad političke partije koje tvore vlast, novi predsjednik je kratko  odgovorio da na njega niko ne može vršiti pritisak. Radiću po slovu zakona javno i transparentno i biti  otvoren za sve koji konstruktivno žele da sarađuju i interesu grada i građana. Iskustvo mi, kazao je on, ne dozvoljava da trpim nikakav pritisak. Ono što mislim, javno kažem, jasan je Suđić.

Bilo je i onih koji su osporavali prijedlog za njegov izbor na mjesto predsjednika SO, budući da je najstariji odborniik i da to mjesto  prirodno treba da pripadne mlađim kadrovima. Suđić je decidan da je on najstariji i politički najiskusniji od odbornika u SO i dodao da je samo prvi među 33 jednakih. Što se skupštinske većine koja broji 17 odbornika, Suđić smatra da je svako  od njih mogao da bude predsjednik Skupštine, ali da je on prihvatio obavezu koju mi partija nalaže i da nema dovoljno energije, ne bi se ni prihvatao ovog posla.

Kada su u pitanju aktivnosti u narednom periodu, Suđić je kazao da će u ovom mjesecu održati  više  sjednica SO  nego što ih je lokalni parlament imao za ove dvije ipo godine.

Početkom sljedeće sedmice biće održana sjednica na kojoj će se raspravljati o ponovnom razrješenju Vladimira Jokića sa funkcije predsjednika opštine, a do kraja sedmice i sjednica o izboru novog gradonačelnika Kotora. Nakon toga slijedi sjednica SO na kojoj će se usvojiti budžet koji je Ministarstvo finanisja prihvatilo i na njega dalo saglasnost.

Skupštinski dom biće otvoren za sve građane Kotora bez izuzetka, poručio je Suđić i naglasio da će gotovio svakodnevno biti na usluzi građanima.

Bivša predsjednica SO Dragica Perović je prije smjene zakazala sjednicu na kojoj bi se raspravljalo o njenoj smjeni za srijedu 10. jula. Perovićeva je sjednicu zakazala u svojstvu predsjednice SO. Kako to ona više nije, kako ćete reagovati ako krene da održi sjednicu u prostorima SO, pitali smo Suđića i podsjetili ga  da su odbornici opozicije jednako u svome domu kao i sadašnje skupštinske većine. Hoćete li im zabravljivati vrata kao što je to vama rađeno?

Suđić je odgovorio da je Skupština dom svih odbornika i građana Kotora i njena vrata nikada više neće biti zabravljena. Što se tiče pomenute sjednice ona ne može da se održi u prostoru SO, jer gospođa Perović više nije predsjednica i nema pravo da zakazuje sjednice ovog visokog doma.

„Ovdje se ja pitam kao predsjednik izabran voljom većine odbornika i imam odgovornost da maksimalno poštujem zakone ove države koji su definisali i ovu oblast“, rekao je Suđić.

On vjeruje  da neće doći do incidenta, jer su sve to ozbiljni ljudi koji su shvatili da legalna većina po zakonu radi.

Iz svih problema moramo izaći prije svega kao čestiti i kulturni građani. A svako nosi svoju odgovornost, rekao je Suđić.

17 KOMENTARI

 1. POŠTO JE SKUPŠTINSKI DOM OTVOREN ZA SVAKOGA, BILO BI DOBRO.KADA BI SKUPŠTINI PRISUSTVOVAO I BIVŠI DIREKTOR DIREKCIJE ZA UREĐENJE KOTORA. POŠTO SE RADI O USVAJANJU BUĐETA, TREBAO BI DA PRUŽI ODGOVOR KOLIKO SU PARA ZARADILI OD NAPLATE ULAZNICA SA GRADSKIH BEDEMA. POZNATO JE DA SU NAPLATNI PUNKTOVI, POKRIVENI “RADNICIMA” KOJE JE POZAPOŠLJAVAO PLJEVALJSKI ČLAN PRETHODNE KOALICIJE, NEKADAŠNJI MEDICINSKI TEHNIČAR “ZAVODA ZA PSIHIJATRIJU KOTOR”
  POZNATO JE I TO, DA SU MU ONI NAJBLIŽI SRODNICI, TO JESTE SIN I ŠURAK.
  BILO BI DOBRO, DA DETALJNIJE TAKVA ZAPOSLENJA ORAZLOŽI I BIVŠI DIREKTOR “DIREKCIJE ZA UREĐENJE KOTORA” ČOVJEK KOJI VOLI DA KAŽE DA ČAK I SADA OVAJ POSAO OBAVLJA VOLONTERSKI, OBOLAZEĆI GLAVNI NAPLATNI PUNKT. NARAVNO, ONAJ ĐE RADE POMENUTE OSOBE, NEKADAŠNJI REKREATIVCI, SADA VLASNICI SKOPOCJENIH AUTOMOBILA. OVO VAŽI I ZA ONU DRUGU STRANU.
  NIJE TEŠKO POGODITI KOJA.IH SLATKA VEZA SPAJA. TRI GODINE LJUBAVI, NIJE MALA STVAR, POGOTOVO KADA SE RADI O OGROMNIM PARAMA.
  TEBI JOVO ŽELIM PUNO ZDRAVLJA I SRETNU RABOTU, U NADI DA ĆETE OVOME KRIMINALU, OSTACIMA PRETHODNE VLASTI KONAČNO STATI NA PUT.
  TI IMÀS NAJVIŠE RAZLOGA ZA TO, JER ISTI ONI GRABIVŠI SE ZA VLAST, NISU BIRALI RJEČI KADA SI TI BIO U PITANJU. IMENA IM NEĆU NAVODITI, JER I SAM ZNAŠ KOJI SU PITANJU.
  SRETNO!

  • I direktor Direkcije je cim je zaizeo busiju zapislio sina, a kasnije i siru famelju!
   Sva ta zaposljavanja su manje vise nezakonita, ugovor bez radnog odnosa, kao i to da su izvrsena za vrijeme moratorijuma tj zabrane zaposljavanja u organima svih uprava u CG.
   Da ne govorimo o sumnjivim diplomama i kafankom, frizerskom i t.sl.radnom stazu.

 2. Suđiću dobro si Śati odgovarao.Konkretno,jasno i glasno.
  Najvažnije je što si počeo.odma rabotat i vratio ove koji primaju platu i to ne malu u stručnoj službi Skupštine.

  • Mnogo primaju, pojedini, a kako rade, vidi se po ukinutoj odluci Upravnog suda, kakvo je uradjeno Resenje o razresenju Jokica, bez obrazlozenja i pravne pouke, a radili ga pravnici, koji nikad nisu ni vidjeli a kamo li procitali Zakon o opstem upravnom postupku, koji je osnov svih resenja i odluka!
   Sad ih nagradite, dako ga procitaju!

   • Bravo Džoni sad će isti oni iz stručne sluzbe što su podvukli rep i pošli za Dragicom jer su se beskarakterno prepali ,opet doći na dobre plate i izigravat žrtve bivših.
    Na prvu krivinu bi opet izdali.To su takvi slabići.

    • Ti iz strucne sluzbe nisu podvili rep nego su slusali predsjednika skupstine koji je cekao odluku suda. Ne petlaj se u ono sto se ne razumijes.

     • Cekali su odluku Suda, hahahaha, na rjesenje koje su isti oni napravili pogresno, resenje bez obrazlozenja i pravne pouke, “znaveni pravnici” ,to se uci na prvoj godini fakulteta.
      I budala je znala, kakva ce biti odluka Suda sa takvim nakaradnim greskama!
      Smijesno i zalosno!

    • To su nista robe bez trunke karaktera!
     Takve prodane duse su se i do sada prodavale!
     Nista ljudsko ni covjecno u pojedinima!
     Jednom djubre, uvjek djubre!
     Morali su, to im je odbrana da se uvuku u p..
     Nista se ne mora kada je u pitanju obraz.
     Covjek bez obraza je obicna krpa za otiranje patosa!
     Tako ti je to, prijatelju!
     Nevjerovatno, ali istinito!
     Ja sam bio proganjan zbog politicke pripadnosti, jos prije 20 godina, pa cijeli Kotor zna da sam izdrzao “tamnicenje” i nisam bacio obraz pod noge!

 3. 10. Jula dodjite na sjednicu i glasajte za smjenu Dragice Perovic (to je samo 3 radna dana od danas). Poslije toga vise ne moze biti drugacijih raspleta.

  Ako se ne pojavite da potvrdite smjenu ili onemogucite odrzavanje i ostali odbornici glasaju protiv smjene bice jasno da ste u stvari vi oni koji na svaki nacin zele haos i status quo, tok se neko ministartsvo ili sud opet ne izjasni.
  Vec jednom se desilo da ste nezakonito (odluka suda) pokusali smjenu i prakticno blokirali grad do presude koja je dokazala da ste radili protivzakonito. Ne radite to opet za dobro Kotor nego smjenite predsjednicu na zakazanoj skupstini i raspisite izbore.

 4. Bravo Jovo!
  “Lesi” (zaposleni) se vratili ” kuci” poslije visednevnog izleta, jerbo su im “gazde” utrnule od kada si ti izabran, pa odlucise da ih vrnu, jer, ocigledno, oni im vise ne mogu pomoci!

  • Zato što poštujemo politički vrh i vanredne situacije rješavamo u ozbiljnoj partiji kako Bog zapovijeda.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]