JPMD zaključilo ugovor sa firmom “Arhitektonski studio AiM”

0

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić i izvršni direkotor firme “Arhitektonski studio AiM” iz Podgorice Ivan Milošević zaključili su juče Ugovor o izradi idejnog rješenja i glavnog projekta rekonstrukcije obalne zone, trgova, saobraćajnica i šetališta u Sutomoru.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore u saradnji sa Opštinom Bar i Ministartsvom održivog razvoja i turizma, poslednjih nekoliko godina radi na realizaciji više projekata u Sutomoru.

Ove tri institucije su osmislile izgradnju novog šetalista i trga u Sutomoru, trajno rješavanje pitanja povećanja plažnih kapaciteta, kao i rješavanje smještaja manjih plovila i prihranjivanje sutomorske plaže.

Inicijacijativa rešavanja navedenih projekta bila prisutna i od strane civilnog sektora, MZ Spič, te pojedinačnih inicijativa građana sa tog područja.

Prema Državnoj studiji lokacije u Sutomoru je predviđeno uređenje priobalne ulice i izgradnja trga uz more u kontakt zoni pristaništa, a navedene tri institucije su prema Planu investicija Opštine Bar za period 2016 – 2018  inicirale konkurs za izradu Idejnog arhitektonskog rješenja i glavnog projekta, koji je sprovelo Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom.

Plan je da se do kraja ove godine dobije Glavni projekat, a početkom sledeće raspiše tender za izvođenje radova

Vrijednost ovog ugovora iznosi 32.130,00 eura.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je pribavilo je gradjevinsku dozvolu za izgradnju privezišta u Sutomoru koje je prema Državnoj studiji lokacije Sutomore namjenjeno za 60 manjih plovila dužine do 16 metara.

Javno preduzeće će već naredni mjesec raspisati ponovni konkurs, a očekivanja su da u narednom postupku obezbjedimo ponuđača upravljanje pristaništem na 30 godina, kaže se u saopštenju JP Morsko dobro Crne Gore dostavljenom Skala radiju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]