Juče uklanjane oboljele palme sa šetališta i užeg urbanog jezgra Risna

4

 

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović sa direktorom Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Zoranom Mrdakom, vlasnikom YU BRIV-a Vojom Bujkovićem i direktorom Komunalnog preduzeća Mladenom Lučićem prisustvovao je uklanjanju oboljelih palmi juče na šetalištu i užem urbanom jezgru u Risnu.

“Ovo je bio izuzetno kompleksan posao koji je završen u rekordno kratkom vremenskom periodu”, rekao je Aprcović.

Što se tiče ostataka palmi YU BRIV je u fazi nabavke specijalne mašine pomoću koje će se izvršiti vađenje palmi, a da se ne prouzrokuje šteta na pločniku ili kamenu ogradu oko palmi. Takođe, dat je nalog Komunalnom preduzeću da zajedno sa stručnjacima iz hortikulture odluče koje su to mediteranske zasade koje bi mogle biti postavljene umjesto palmi, rekao je predsjednik Aprcović.

U razgovoru sa mještanima predsjednik je dogovorio prioritete rada u Risnu do kraja ove i tokom iduće godine i dao nalog da se u srijedu, četvrtak i petak izvrši rekonstrukcija oštećenog pločnika na pijaci u Risnu.

Dogovoren je i drugačiji sistem čišćenja Risna, budući da su  najčešće primjedbe građana bile na nivo čistoće. Takođe je dogovoreno i da se izvrši produžetak javne rasvjete na djelovimana na kojima to građani očekuju.

Nakon završenog posla za sve radnike organizovan je zajednički ručak, uz zahvalnost predsjednika prevashodno YU BRIV-u koji je dao svu potrebnu mehanizaciju za okončanje ovog kompleksnog posla.

“Veliku zahvalnost dugujemo i Upravi policije na pružanju potrebne asistencije kako za regulisanje saobraćaja, tako i za završetak pratećih radova”, istakao je Aprcović.

4 KOMENTARI

  1. Sta je sa ovom zgradom gdje su polomljeni prozori i sve izgleda kao zapusteni magazin…kako to da ga Aki i ostali nisu primijetili….Risan je zadnja rupa dps sd vlasti….

  2. Mozemo li znati o cemu se radi? Palma nije uklonjena ako joj je korijen ostao u zermlju, barem za to ne treba biti strucan !! Rekordni rok za uklanjanje je relativna svar , i to moze da izjavi neko ko nema sat!!!???
    Takav stricnjak nema osjecaj za vrijeme kao sto ga mi imamo koji radimo 15 sati dnevno !!!??
    Sta je posebna masina i do kada ce se cekati?? Da li je raspisan tender za ovu vrstu radova jer koliko vidim,
    sve je uradjeno na presu !???Pozdrav skala radiju koji uvjek obavjestava tacno sa lica mjesta !!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.