Jugopetrol sjutra na dnevnom redu SO Kotor

7
Jovo Suđić

Jovo Suđić

Na sinoć održanoj sjednici Izvršnog odbora Demokratske parije socijalista Kotor, kojoj su prisustvovali i odbornici ove partije u lokalnom parlamentu, razmatran je prijedlog potpredsjednika opštine Kotor Jova Suđića da prva tačka sjutrašnjeg zasijedanja SO bude razmatranje problematike preseljenja uprave Jugopetrola AD Kotor u Podgoricu.

Potpredsjednika kotorske opštine Jova Suđića pitali smo kakav je stav zauzeo Izvršni odbor po ovom pitanju.

“Mislim da preseljenje Jugopetrola AD nije u skladu sa zakonom, jer se nijesu ispoštovane odredbe ugovora koji je Vlada Crne Gore, odnosno tada zaduženi resori potpisali sa Helenic Petroleumom. Uzimajući u obzir ozbiljnost situacije i probleme u kojima su se, ni krivi ni dužni našli zaposleni u ovoj kompaniji, od kojih bi mnogi morali da izgube status radno angažovanih lica jer im nije izvodljivo da žive i rade u Podgorici, a i činjenice da je sam premijer na sastanku sa rukovodstvo kotorske lokalne uprave izjavio da preseljenje Jugopetrola nije interes ni Vlade, a ni grada Kotora, predložio sam zaključke koje smo već uputili Skupštini Opštine”.

Na sinoćnoj sjednici Izvršnog odbora partije, zajedno sa odbornicima zaključci su jednoglasno usvojeni.

Zaključcima tražimo od Vlade da se po njima što hitnije izjasne.

Tri su zaključka.

1. Zahtijeva se da Vlada Crne Gore stavi na razmatranje na prvoj sljedećoj sjednici Analizu finansijskog poslovanja Jugopetrola i realizaciju obaveza iz Ugovora o privatizaciji privrednog društva Jugopetrol AD Kotor, koji je sačinjen 10. oktobra 2002. godine.

2. Da se, ukoliko se ustanovi da su prekršene odredbe Ugovora, Ugovor raskine i

3. Da se u međuvremenu ne dozvoli menadžmentu Jugopetrola AD da izvrši preseljenje uprave u Podgoricu, odnosno zamjenu poslovne zgrade i uknjižbu iste.

Nadam se da će ove zaključke podržati svi klubovi odbornika u lokalnom parlamentu kako bi zaštitili interese zaposlenih ali i grada Kotora, kazao je Suđić.

7 KOMENTARI

 1. I da se ovako zalagalo ali na vrijeme možda ne bi ni druge institucije pošle iz Kotora.Milsim da je za Jugopetrol kasno i da je sve završeno. Neka se barem čuje da je SO dala svoj glas protiv.

 2. Eto, stalno se papagajiše da je i “sam premijer izrazio mišljenje da preseljenje uprave Jugopetrola nije u interesu ni Vlade, ni grada (pardon – naseljenog mjesta) Kotora.”
  Sada ćemo svi birači i glasači DPS-a zbog te činjenice od sreće padnuti u trans!
  Umjesto što se deklarativno prosipaju slatkorečive fraze, treba postaviti pitanje – šta je aktuelna Vlast poduzela, ili treba da poduzme, da sudskim putem natjera Helenic Petroleum natjera na poštovanje svih klauzula iz Ugovora o kupoprodaji.
  Nije jasno na koji način će lokalna Uprava spriječiti Grka u namjeri da “odleprša” u glavni grad Crne Gore?
  Već je i vrapcima jasno da sva ta priča i sastančenje imaju isključivo za cilj da amortizuju bijes i ozlojađenost pučanstva na postupanje i nepostupanje vrhovnika vladajuće strukture.
  Skala radio bih zamolio da sjutra emituju u češćim intervalima onaj evergrin Korni grupe – “Trla baba lan”…

  • Alto kućo, ti bi malo da im bude muzički urednik, sve ti znaš i umješ.Znaš koju za trebe treba puštit onu novu mali mulac a veliki kontrarevolucionar.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].