“Jugopetrolu” je mjesto u Kotoru, poručili odbornici SO Kotor

23

sa SO Kotor

Na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta odbornici Skupštine opštine Kotor, sa 26 glasova za i 2 uzdržana, usvojili su zaključke Izvršnog odbora i Kluba odbornika DPS-a, na inicijativu potpredsjednika opštine Jova Suđića, vezane za problematiku preseljenja uprave poslovne zgrade “Jugopetrol” AD Kotor u Podgoricu.

U zaključcima se prepručuje da Vlada Crne Gore stavi na razmatranje na prvoj redovnoj sjednici Analizu finansijskog poslovanja “Jugopetrola” AD i realizaciju obaveza iz Ugovora o privatizaciji privrednog društva “Jugopetrol” AD Kotor koji je sačinjen 10. oktobra 2002. godine.

Ukoliko se ustanovi da su prekršene odredbe Ugovora, da se Ugovor raskine.

U međuvremenu, da se ne dozvoli menadžmentu “Jugopetrola” da izvrši preseljenje uprave u Podgoricu, odnosno zamjenu poslovne zgrade i uknjižbu iste, navode se u zaključcima.

Protiv ovih zaključaka je klub odbornika SNP-a čiji se predstavnik Mićo Dobriša zapitao što je sa prethodnim zaključcima o privatizaciji, odnosno što je Vlada CG odgovorila na ranije zaključke kotorskog parlamenta i dopis njegovog predsjednika.

“Prvo nam dajte te informacije, pa tražite od nas da dva puta raspravljamo o istoj stvari, koja je izvjesna i ni jedan zaključak neće spriječiti preseljenje administracije Jugopetrola iz Kotora. Ovaj parlament nije video ni jedno slovo iz kupoprodajnog ugovora”, kazao je Dobriša.

On je takođe pitao gradonačelnicu Kotora Mariju Ćatović koji su zaključci sa sastanaka u Vladi na ovu i temu privatizacija kotorskih preduzeća uopšte.

Ćatovićeva je potom pitala Dobrišu ko je 2001. i 2002. godine bio na vlasti u Opštini Kotor, kada se privatizovao “Jugopetrol” i zašto se tada nijesu čuli.

“Na vlast ste bili vi gospodo iz opozicije, i da li vi imate ikakav ugovor ili izvještaj o privatizaciji, mi nemamao”,  kazala je Ćatovićeva.

Vido Drašković u ime Liberalne partije je mišljenja da je potrebno tražiti hitnu smjenu predstavnika Borda direktora “Jugopetrola” koji su glasali za preseljenje, a postavljeni su u Odboru direktora da štite intrese i Crne Gore i ovog grada.

Željko Aprcović, predsjednik kluba odbornika DPS je podsjetio skupštinu da ovo nijesu novi zasključci već su samo dopuna zaključaka od 14. avgusta.

“Nije riječ ni o kakvoj političkoj priči već znači podršku svim našim građanima, bez obzira kojoj političkoj partiji pripadaju, želeći da taj simbol ekonomskog razvoja ne samo Kotora već i CG ostane u Kotoru. Mi se preseljenju protivimo kao građani, a ne kao politički pripadnici”, poručio je Aprcović.

Za Dragicu Perović, u ime srpskih stranaka, iako je ovo, kako je kazala, samo forma zaključci su prihvatljivi, a  Branko Kovačević u ime Demokratskog fronta, koji su takođe glasali za zaključke, rekao je da su oni samo u ekonomsko propagandne svrhe.

23 KOMENTARI

 1. Zasto je tema o MITU i KORUPCIJI u AD Pristaniste (u narodu poznata LUKA) – Kotor skinuta sa Skala Radija? Po cijem POZIVU? Ko je urgirao?

  Voli vas Dragana koja nema licni stav i misljenje jer za mene misli moje UDruzenje iliti Partija.

 2. znam ja ,,plantaze k.l.” koja je to kuca, ali pojma nemam o ,,dogadjajima” koje pominjes, da su se tu ,,zaceli” sto li vec.
  Ne valja ti da toliko bijesa nosis u sebi, ne valja prvo za tebe, a ni za one okolo. Rodjena sam u Kotoru, i pripadam mu mozda puno vise nego ti , koji mislis da znas svaku sitnu i krupnu neprovjerenu storiju, a na ljude tako ruzno gledas.

 3. marta,mora biti-da si samo rođena u Kotoru,cim neznas koja je kuća Spira Radulovica na Muo? U tu kucu je izvrseno potonuce-“porinuce” brodova “Juooceanije”i ostalije fabrika i preduzeca po Kotoru-od onije istije-koji vrse porinuca novije brodova u Kinu? Nebi dalje,jerbo me muka na bljuvanje cera-ko se Kotorom sunja-uz pratnju kao da su kakvi bijesni kucki-pa ih paze da na narod ne skacu?
  Ado,ti kuco moja-ti si mlada,pa zato budi strpljiva i odma ce ti biti lakse?

 4. tako je ,,cica gorio”, a ,,vesko” najbolje da ide iz kotora, posto mu zeli da lose doceka, nezdravo je zivjet tako, pa pakuj valize i put pod noge, nedje dje je ljepse, i dje ces dozivat da bude dobro , a ne naopako, junacino

 5. evo da ti odgovorim, jer mr virus vezao doma od juce, inace, ne znam bi li otvarala kompjuter. Nisam imala namjeru da te vrijedjam, ali sve su ti u recenici neki dzokeji, jahaci, djiha, pa sam mozda nesto ruzno rekla bez lose namjere, ono ,,jahacki govor”. Recenice su ti duge, a nemam strpljenja da svakoj hvatam ,,pravi smisao”. Ne znam o kakvoj kuci pricas i ,,obaranju crne gore”?
  ja sam ti oduvijek bila anacionalna i pripadnost bilo kojoj naciji neke osobe mi nista ne znaci. Da citam znam, nastojim da ispravno mislim i cinim, tako i tebi zelim sve najbolje, bez imalo malicije, a sto si se tako naostrio, zaista ne znam. Srdacno te pozdravljam

 6. Ljudi, jeli mogće da je neko uopšte protiv ovoga da se Jugoperol seli. Ako je istina ovo što piše a i čuje se lijepo onda neka ih je sram i stid, samo pusta politika i pusti interes. Nijeste i nećete daleko dogurati, plafon vi je ta stolica tu u Bižanta.

 7. …marta,ako iko ima pravo da se ijedi-sam ja,jerbo čekam 25 godina,da budem nosilac liste-,pa da izađem na izbore i da glasujem za tebe i sebe?Pomozi mi marta,jerbo ja vidim samo jahače-džokeje-a ne i jahane-jerbo ih je ka žutije mrava-pa ve ne razaznajem? I drugo,marta meni se para-da mnogi(poglavnici i doglavnici-naši današnji montengrini-“niko ka oni” koji su bili,sa tebom, na dočeku-ispraćaju(nije se više nigda vratio u Kotor)-odista VELIKOGA ANTA MARKOVIĆA,su prije toga oborili našu Crnu Goru i opštinu Kotor u siječnju tisućudevetstoosamdesetdevete godine-u kuću Špira Radulovića broj 5.na Muo! Pa ja zato na ovaj “vaš doček”-gledam kao na “uljanje pred smrt”-pričešće i pranje(nije novca) nego vaših/njihovih(ako si uvrijeđena-pogođena stavi zapetu i riječ: liši marte) ukakanih biografija-kvarnih duša!
  Neznam esam li ti potrefio voju-govor-ali,razumi me ja zborim po naški-a ti čitaš kako si naučila-naopački?

 8. dobri moj sa ,,Plantaza kotorskih lazi”, Ja TE nisam birala. Jedini skup na koji sam posla bio je onaj kad je Ante Markovic pokusavao i sam da vjeruje da ,,ne bude rata” ali nijednom narodu nije valjao , ne svi, ali vecina se bila zahuktala, a ovi iz vanka i mediji sve to podupirali.
  Nisam ja popila pamet svijeta, ali za ove sto su lentrani nikad nisam glasala, tj za njihove predhodnike, pa ne prozivaj ljude , koristeci taj neko cudni, jahacki govor.

 9. marta,ove sa slike ste vi-brez pisile birali za džokeje-pa neka gi,trpite gi-vaši su jahači-o ruk-oj haaa…blago tome ko strpljenja ima… imao se rašta i roditi…?

 10. nista vise ne pratim, niti me zanima. Televiziju ne gledam, zalim sto Kotor propada, jer to ne mogu a da ne vidim kad pasajem njim. Kao da se gasi, brze od ovog zivota u meni kojeg sam do skora bila prepuna, optimisticna iako je razum drukce govorio.
  Da mi je da vidim da nekako krene da se bistri, da mladost moze nesto imat od svog tek pocetog zivota. To bi voljela, a bojim se…….

 11. koji morbidni komentar od ovoga ,,morona”, Ne brani niti sam u politici, snalzim se za svoj zivot kako mogu, ali zarokolnosti, rat, nisu ucinjeli svoje. ? I ko je u krajnjem slucaju glasao i glasa za tu vlast? Vecina, alo, ne znam koliko ,,moron” ima godina, mozda je on, ili mu tata, brat, striko rusili onu ,,nevaljalu” vlast i doveli ,,mlade i lijeoe”. Ajde muci, bolje ti je

 12. ..može, može,aktuelna državna vlast uticati na okončanje agonije zvane,RIVIJERA,FJORD,JUGOOCEANIJA,JADRAN ..možda DA-možda NEi to prontno-jerbo su je oni isti “montirali” prije 26 godina? Ali ima jedan tu mali problemčić-koji se zove opijelo-prekada groba? Da,da prekađivanje groba/grobova..se obavlja poslednji put od smrti-na davdesetogodišnjicu/20/ od smrti upokojenog?

 13. I ovaj ludi kompjuter mi zbori da sam ovo vec jednom napisala. Jesam sebi u glavu, da mi lakse pane, ali odje nisam nego sad !
  Ma, e, puno ce vas pitat. Ima da mucite i slusate ! The end

 14. I ovaj ludi kompjuter mi zbori da sam ovo vec jednom napisala. Jesam sebi u glavu, da mi lakse pane, ali odje nisam nego sad ! Ma, e, puno ce vas pitat. Ima da mucite i slusate ! The end

 15. Poruka skupstine izmedju redova:Mole se bivsi radnici Jugopetrolja i clanovi njihovih familja da i dalje glasaju vladajucu koaliciju.

 16. A sad da vidimo ko će od odgovornih u vlasti Kotora i DPS-u podnijeti ostavku u znak protesta što nam ode Jugopetrol za Podgoricu

  • Da neko iz DPS-a napusti udobnu fotelju koja donosi blagostanje i beneficije je ravno naucnoj fantastici.sad su gradjani na potezu kaznit ili ih nagradit jos jednim mandatom za cutanje i poltronisanje sefovima u Podgorici.

 17. đe ste radnici ,što ste se stisli i ne provirujete iz rupa.Majo odlčno ste odgovorili ovim pamenjakovićma koji nema što ne znaju. Nemoj Kotore nikada bit jedinstven zato ti grđe Bog dao.

 18. Ne vjerujem da se 2001. i 2002. godine pitala lokalna vlast o prodaji
  „JUGOPETROLA“, kao što se nije pitala ni za sudbinu „JUGOOCEANIJE“ ,
  „BOKELJKE“ , „RIVIJERE“, „JADRANA“, „LJEKOBILJA“, „FJORDA“ i da ne nabrajam. A, trebalo je da se pita, bez obzira ko je činio, pozicija ili opozicija. Posljedice su jasne i, na žalost, nepopravljive. No, može li aktuelna, državna , vlast, uticati na okončanje agonije zvane „RIVIJERA“, „FJORD“ , „JUGOOCEANIJA“, „JADRAN“ itd.?

 19. Barem neka se čuje glas onih koji narod predstavljaju mada neki ni u ovoj priči neće da vide ništa dobro niti da dobrome doprinesu . To se vidi po tonu kojim iznose ovu problematiku.

 20. Prodali ste kuću,prije dvanest godina/12/,i vi se rasknjžili-a Gregi se uknjižili! I što sad tražite?
  Batalite se priča-koje vam ne mogu proći ni u onaj vrtić -u Tabačinu(obdanište)?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]