Julska turistička razglednica Kotora

0
turisti u Kotoru

Dragana Samardžić

Dragana Samardžić

Ovih dana u Kotoru boravi 5.648 gostiju.

Prema podacima Monstat-a u Kotoru je tokom prvih pet mjeseci boravilo preko 6,5 hiljada gostiju, a ostvareno je ukupno 22 hiljade noćenja.

Kada je riječ o izletničkim posjetama, Kotor je tokom prvih šest mjeseci posjetilo skoro 128 hiljada izletnika što je za 5% više u odnosu na isti uporedni period prošle godine,

U kotorsku luku je u toku prvih šest mjeseci uplovilo 145 brodova, što je za 15% više u odnosu na isti uporedni period prošle godine.

Tokom šest mjeseci u kotorsku luku je uplovilo 425 jahti sa 1.662 putnika.

Lokalitet Rimski mozaici bilježi veoma dobru posjetu ove sezone, preko 10.000 posjetilaca je obišlo lokalitet što je za 38% više u odnosu na isti opredni period prošle godine.

Grad je u prvim danima jula veoma posjecen, naročito zbog Kotorskog festivala pozorišta za djecu koji je ove godine produžen za dva dana, podaci su iz lokalne Turističke organizacije.

U hotelima sa 4 zvijezdice u Kotoru noćenje sa doručkom u standardnim sobama u sezoni se kreće od 99  do 220  eura po osobi, u zavisnosti od hotela, a smještaj u luksuznim hotelskim apartmanima se na bazi noćenja s doručkom u sezoni kreće od 160 do 320 €.

Cijene smještaja u hotelima niže kategorije u sezoni se kreću od 65-90 € po osobi, dok su te cijene van sezone od 40-60 €.

Što se tiče privatnog smještaja, tu su cijene prilično šarene, ali cijene apartmana u sezoni uglavnom se kreću od 60-130€ dok se van sezone kreću od 20-45 €.

Ovaj podatak je dobijen na osnovu uzorka od 70 apartamana.

Prosječna cijena zakupa privatnog aopartaman krece se od 40-80 eura, saopštava za Skala radio Dragana  Samardžić, menadžerka u Turističkoj organizaciji Kotor.

Ovih julskih dana veliko interesovanje vlada za program Kotor Arta, posebno koncert Gibonija.

Brojni izletnici svakodnevno posjećuju gradske bedeme, uprkos veoma velikim vrućinama.

Od 1. aprila, pa do danas gradske bedeme je posjetilo preko 30.000 posjetilaca.

TO Kotor je otpočela sa anketiranjem turista na terenu, na kraju sezone imaće i konkretne podatke i detaljnije informacije o utiscima turista.

Kotor je u posljednje vrijeme predmet interesovanja brojnih medija, a posebno bih izdvojila televiziju RAI, koja ove sezone priprema dvije emisije o Kotoru i Crnoj Gori, jedna će biti emitovana na kanalu RAI 3, a druga kroz poznatu emisiju “Sereno variabile“ na kanalu RAI 2, saopštila Samardžićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]