Kabinet Đukanovića: Umjesto praznih prijetnji upućenih na nedostojan način, premijer da konačno odgovori na postavljena pitanja poslanika

2

Milo Đukanović

Reagovanje Kabineta Predsjednika Crne Gore povodom izjave Krivokapića: „Đukanović vratio tužilački zakon iz straha da možda ne bude prvi koji će biti procesuiran:”

Ozbijno kršenje nezavisnosti Tužilačkog savjeta, kao i jasno iskazano mišljenje Venecijanske komisije  da “nije uvjerena da je opseg reformi dovoljan u pogledu sprječavanja rizika od politizacije Tužilačkog savjeta’’,  samo su dio razloga koji su jasno iskazani od strane Predsjednika Crne Gore prilikom vraćanja Skupštini Crne Gore na ponovno odlučivanje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu.

Današnja izjava predsjednika Vlade u Skupštini potvrda je činjenice da je strah  stanje u kome se nalazi um i rasuđivanje slabih. Umjesto praznih prijetnji upućenih na nedostojan način u zakonodavnom domu Crne Gore, bilo bi krajnje nužno da predsjednik Vlade konačno odgovori na postavljena pitanja poslanika.

Umjesto fanatične opsjednutosti likom i djelom Predsjednika Crne Gore, bilo bi svrsishodno da se, ukoliko može, skoncentriše na obnašanje  funkcije predsjednika Vlade, koja mu neumitno sve više izmiče iz ruku.

Konačno, današnja izjava predsjednika Vlade je jasna i nedvosmislena poruka  evropskim partnerima i crnogorskim građanima, da je usvojeni Predlog zakona potvrda snažnog političkog uticaja na nezavisnost pravosuđa.

2 KOMENTARI

  1. To je jasno i bubama u Indoneziji.
    Podoljub et company imaju samo jedan plan i misle da će im proci . Ali malo morgen.
    Viđećemo.
    Polakote druškani.

  2. Ukoliko se i dogode neki novi izbori, opet ces izgubiti, u mom dosadasnjem zivotu, dozivotni predsjednice.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].