Kad ne mogu lica sa invaliditetom u Kotoru kod Zaštitnika za ljudska prava, on će ići kod njih

0
ovuda ne mogu lica sa invaliditetom-stepenište palate Bizanti

Zoran Radimir i Šućko Baković

Zoran Radimir – Šućko Baković

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Šućko Baković sa saradnicima danas i sjutra boravi u Kotoru.

Biće to prilika da građani u neposrednom kontaktu sa Zaštitnikom ljudskih prava iznesu svoje probleme i nedoumice, ukoliko smatraju da su im ljudska prava i slobode povrijeđeni.

Prijem građana je u skupštinskoj sali palate Bizanti, koja je na žalost nedostupna za osobe sa invaliditetom.

Zoran Radimir, predsjednik Udruženja paraplegičara i opštinskog Savjeta za brigu o licima sa invaliditetom je za Skala radio kazao da je ovo dobra prilika da ukažu zaštitniku na svoje probleme i nezadovoljstva, ali je u samom startu to zbog fizičkih barijera onemogućeno.

Skala radio je pozvao Šućka Bakovića i predočio mu ovaj problem, našto je Zaštitnik ljudskih prava kazao da će sve učiniti da stupi u kontakt sa Udruženjem osoba sa invaliditetom i da će ih sa svojim timom posjetiti tamo gdje oni žele, a lično bi želio da to bude u njihovim prostorijama kako bi u dužem i otvorenom razgovoru sagledali sve njihove probleme.

Jedan od najizraženijih je svakako problem pristupačnosti objekata za lica sa invaliditetom i u Kotoru, kazao je Baković.

“Sama činjenica da ne mogu doći u palatu Bizanti to takođe potvrđuje o čemu sam razmišljao, ali nijesmo mogli birati đe i u kojem prostoru ćemo u Kotoru raditi”, kazao je Baković, zahvaljujući Skala radiju na ostvarenom kontaktu i povezivanju sa predstavnicima kotorskog Udruženja lica sa invaliditetom.

Kako smo naknadno obaviješteni, predstavnici osoba sa invaliditetom i Zaštitnik ljudskih prava i sloboda sa saradnicima danas će razgovarati u prostorijama Udruženja lica sa invaliditetom u starom kotorskom gradu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]