Kad su došli dovde, mogli su i u grad

48
sila Boga ne moli

Mislili smo da je ovo slika iz davne prošlosti.

Ali nije.

Dogodilo se juče nešto poslije podneva.

Automobili su ušli skoro do gradskih vrata, a da ih niko nije zaustavio i vratio na parking đe im je i mjesto.

Svadba je, pa se valjda može, razmišljali su vozači bahati.

Jer kako drugačije objasniti da uđu vozilima do kamenog kiosca i još dalje ka ulazu u grad na opšte čuđenje brojnih gostiju sa kruzera koji su ih fotografisali sa svih strana.

Pitamo se đe je bila Komunalna policija i o kome se radi.

Nekome, kako nam neko reče, kome se može.

Zato očekujemo od Komunalne policije da nam javi ko je imao svadbu tačno u podne i kome je dozvoljeno da zanemari opštinske propise naočigled svih.

48 KOMENTARI

 1. LjUDI, A NEMOJTE VRIJEĐAT EKSTREMNOG LUMENA KREMPI…U SA NASELJENOG PARILA, KOJA UZDIŽE LJUBAV, MLADOST (KO J………STAROST) , CRVENI FERAO, MA, KOJA ROMANTIKA, MA, KOJA PAMET, BLAGO JOJ MUŽU AKO GA JEMA !!!!!!!!

 2. Tačno, prekršena je čvrsta opštinska Odluka o zabrani
  parkiranja u Kontakt zoni, čak i kad su svatovi
  u pitanju.
  Prekršaj posebno dobija na težini ako se radi svatovima sina
  opštinskog funkcionera, koji je i sam trudbenik
  opštinske administracije. A upravo javnost iritira činjenica
  što svi ti partijski vojnici žive u uvjerenju da su oni iznad Zakona.
  Eto, zbog toga su građani ogorčeni. Sigurno bi bili neznatno
  ogorčeni da je propis i odluku prekršio neki sitni anonimus.
  Da ima pravne države, kao što nema, nadležna inspekcija
  zadužena za sprovođenje i poštovanje opštinskih odluka podnijela
  bi slavljenicima prekršajne prijave, bez obzira o kome se radi.
  No, pošto građani znaju da se to neće desiti, vrište i urlaju do neba.

  Ali, srećni svatovi su se drsko zadržali pola sata, ili sat, tamo
  gdje su i uslikani, i – sa srećom otišli.
  Čudno je da se niko od ovih silnih komentatora
  ne osvrne i podvrisne na onu neviđenu, svakodnevnu
  džunglu parkiranih motocikla na najatraktivnijem
  dijelu Kontakt zone! A to traje godinama, sa stalnim povećanjem
  broja dvotočkaša. Uskoro se jednostavno neće moći prići
  Gradskim vratima iz pravca L.Kapetanije. Kad se kruzing-turisti
  masovno upute na Vrata, provlače se između dvotočkaša,
  sa velikim rizikom da možda nekog obore i ozbiljno se povrijede.
  Turisti redovno fotografišu taj haos i sliku našeg nemara šeruju globusom.
  Da li je konačno došlo vrijeme da urbanisti nađu drugo mjesto za
  bajkere? Gdje je to drugo mjesto? O tome treba odlučiti struka i građani.
  Na onom mjestu divlji parking-bike nepovratno urušava
  dojam prvog susreta sa Uneskovim gradom.

 3. ova, tobož sa Parila ili je totalna imb…… ili…….. neću jer će me moderator ukinut
  Ne mogu da vjerujem dokle ide glupost. Koliko joj je duga jezičina toliko je tupa i poziva se na ljubav, mladost, la la la, ĆURKA je prelijepa pernata živina i od nje ima koristi, tako da neću da vrijedjam ćurku

 4. Ova Krempita sa Parila , ako već nema svoje ime i građanske hrabrosti , neka nauči prepisivati kako treba . I U SVOJE IME AKO IMA KAPACITETA !

 5. Ovo je bez presedana čiji god da su svatovi ko god se parkirao. Zar na vrata grada? ima li ovoga primjera iđše na bijelom svijetu?

 6. samo ,,ljudina” tj ,,ljudska gromada” koja je pored svog dičnog imena GORAN stavila M.
  može ovako ogavno da pomene starost i ljude invalide

  • Ne zamijeraj Ema, čo’ečina nipodaštava slabije, ovi sa ovim ogromnim autima su za poštovanje i duboki naklon.
   A starost, invalidi, pih, to je sića od ljudi, pa se sprda malo s njima, ne mogu mu ništa učinjet.
   A ovi sa džipovima, e, to je već druga priča. Tu je GORAN M. pravi MIŠ iako on o miševima priča sa moralne visine gadeći se nekad živućih Građana Kotora, jer danas ih ima malo, malo, skoro pa nimalo…..
   Zla trava istrijebi cvijeće……….

 7. Ovaj Kotor treba poravnat i napravit Troici dobru septicku jamu.Jaka stvar,parkirali se ispred grada.”Stao je zivot”.Sto onoj babi i djedu sa broda hvali da zaobidje auto invalidskim kolicima.Ili onima na stake,taman da se malo naslone na auto.

 8. Kad vam se vise svidjaju uredjenja u Dubrovnik,ajte pa se tamo parkirajte.A vi sto prozivate ljude,samo ovdje,skriveni iza svojih nikova,sto ste ovdje ohrabreni a na ulici ste kao misevi,vi ste pravo lice onog “starog dobrog Kotora “, pravi predstavnici Kotorske kulturne bastine.Jer po tome je
  valjda Kotor poznat.Olajavajte jos malo.Necu napisati kako bi vas rado nabio noga,jer bi onda bio isti ” forum junak”kao vi,na zdravlje meni.

  • ne vidim da se u tekstu ili nekom komentaru velica ,,uredjenja u Dubrovnik”.
   O cemu ovaj delija zbori ?
   Mislim da bi Kotoru ljepse bilo da iz njega odleprsaju ovaj i njemu slicni, pa nek se dici junastvom u rodnom kraju i vitla jataganom

   • ….odlepršati …..sa motorima ispred vrata od grada-koji grde Kotor-s parkingom đe ga nikad bilo nije-da se tatini i mamini sinovi”snobići”-liše troška-i “pordičnog rejtinga”-motori…motori….-na njima bovi-koje štuje Gracka upravaaaa…projevropskih shatanja?.I niko ni slova-okolo naokolo ovije “tatkomanko” s/n/lon(b/ova….?

  • Goran M. je gn,,,,a od čovjeka
   Ritornaj se druže na 300 m nadmorske visine i BJEŽI iz ovog užasnog grada, vrati se postojbini

 9. Dragi moji kotorani, da ste samo vidjeli kako su bili sretni i lijepi. Ocigledno to nekome smeta, ljepota, sreca, ljubav…jer toga nema…svatovi ne valja po obicaju da se sretnu jer se ne sklanjaju jedni drugima iz razloga sto onaj ko se skloni priznaje da je njegova mlada bolja, ne valja da se mlade pogledaju jer jedna nece biti sretna…i zato da sam ja u pitanju platila bih kaznu jer sreca nema cijenu! Živjela ljubav, sreca i napredak…A VI FRUSTRIRANI ISKOMPLEKSIRANI PARANOICI budite i dalje takvi. Bolje bi bilo da vodite ljubav…

  • zbilja, neka se narušava slika o Kotoru, kao gradu pod zaštitom UNESCO a!
   Sitnica, što bi zbilja to nekome smetalo ???????????

   • Dodjite na Parilo ka budem pravila krempite da se najedete – ZLOBNICI.
    Pustite mladost da zivi i da se veseli. SVE VAM SMETA.
    Pih kakvi ste svi zajedno. Da nije vas gradjana grad bi procvjetao!

    • ma ko mladost dira u ovoj priči? Što lupaš. Ukazali su i potpuno su u pravu na najblaže rečeno nepropisno inače ću reći bahato i divljačko parkiranje auta do samih vrata od grada. Smeta i strašno je pa bili svatovi ili političari,carevi, kraljevi ili bilo ko i odakle.

     • Vi ne shvatate da je to sin naseg funkcionera i da trebamo progledati kroz prste. Kako ste zlobni i mali. Smeta vam njihova mladost i ljepota. Smetaju vam njihova moderna auta o kojima mozete da sanjate. Nesposobnjakovici.

 10. Драганица ради против интереса грађана Котора. Маже кремпитама очи тим бабамa са Парила (иако живи у Доброти) па мисли да може и цијелом Котору. Да има стида и срама код ње требала би да ћути. “НЕПИСАНА ПРАВИЛА…” е таква јој/им је свака работа и законска и беззаконска.

  • умјесто да си дошао, да смо се организовали, па има нас Чворовића мајку му стару, да разбуцамо та гомна… а не, ти ријешио да сам водиш свој рат против империјалистичке банде.

 11. O cemu ova sto je odnekud skoro slecela na Parilo prica ??? Radi J o skala bi morao u kolektivan plac pred ovako srcedrapajucom kritikom koja uzdize ljubav i ragistrovanje ljubavi. Ako komunalna rabota svoju rabotu, nece vise bit ljubavi na papiru, a pametnice ? Nestace ovako ,,divni” TVOJI obicaji i potonucemo u monotoniju reda i gradjanske kulture.

 12. Brao…Ovizi direktor Direkcije…svadbari ušli na javnu površinu te je on daje u zakup…a puštila ga ona policijotkinja Pe……. te je niz bedeme tobože bila presamicena…eee…nema im onog šefa,glavnog šerifa,pa su bez kontrole ovi komunalni policijoti…Ima se može se…silina,…milina od poštovanja pravila…ka na tendere,đe ih raspisuje ovi svadbar…eee…a ima jedna cakula…kažu da je gore pomenuvšu,gore pomenuvši neđe u Čivas zanosu ,malo po Dubovački presamitio…tako zbore…stalno mu je u kabinet?!…eto ti na sad…

 13. Bravo skala vi uvijek imate dnevne zivotne teme nikoga be stedite a ne kao javni servis koji nece nikom da se zamjeri i glavne su im teme kultura i sport a o ostalone ni da zucnu no sute sute

 14. Skala Radijo kod nas jos uvjek funkcionisu neka nepisana pravila pa tako i u slucaju svatova . Pola sata zadrzavanja ispred vrata od grada kad nam mladost brakom krunise svoju ljubav stvarno ne treba da smeta nikome . Sve je manje onih koji se vjencavaju u Opstini pa je i ovakvih situacija sve manje .Mozda cemo se jednog dana sa sjetom sjecati ovoga kao sto se sjecamo nekih drugih obicaja kojih vise nema .

  D.K. iz MZ-a

  • Ma nemoj D, K iz MZ-a.
   Ne treba da smeta jeli?Treba i te kako gdje god je zakona i reda . Mladosti, veselju, svadbama i svatvma sve neka je sa srećom ali zar da da stane život i a zakon pod noge !Zato nam je mnogo toga obezakonjeno .Ako su svatovi lokalnih direktora valjda se tim prjie treba poštovati red. Svaka vam čast Radio Skala za ovu sliku i sve one koje iznosite a tiču se nepoštovanja ovog drevnog grada i njegve kulture.

  • По којем ПИСАНОМ ПРАВИЛУ ти сједиш гдје сједиш и примаш плату за то? Срами се.

  • Ja mislim da bi ispred vrata od grada trebalo napraviti jedan VIP parking za svatove funkcionera i njihovih potomaka,za Predsjednika skupštine i za bivšu gradonačelnicu.
   Da se ne muče ljudi i naprave 5,6 metara pješke..
   A ne znam,mozda da im se dozvoli u ulaz u grad,pravo do opštine?Ipak je vlast vlast.

  • Štovana, bolje je ćutati i biti smatran budalom, nego progovoriti i odstraniti svaku sumnju.
   Nepisana pravila, guslenje i običaj ne preživljava ni kao sporadični izvor prava.
   Pozdrav

  • Pašto sa Parila ne trtljaj lude!!!!!. Čiji su to običaji !!!!!!
   Ala Žanjev Do da preselimo u Kotor, ojhaaaaa
   Što to mladenci ne mogu preć cestu sa parkinga ??????
   Divljaštvo pred vrata Grada
   Hannibal ante portas

   Skala ima pravo !!!!!!!

  • ma prava si kotoranka, nema priče, pa znaš genezu običaja još dok je legendarna Stane bila u Kažot i gledala po tebi ove parkirane đilkoše kako se šepure i po malo gaze pud opštinskog ,,oltara”
   Jadni Kotore ko ti živi na pjace i kalete

   • O, pa ,,miro” to znatno mijenja prekršaj, je li ?
    Misliš ako su odili u Crkvu komunalci to ne smijeu sankcionisat, ili misliš da su kulturni ako idu u Crkvu, što li !
    Zbilja koliko smiješnih rezona i opravdanja za divljaštvo i silnost

  • Krempito sa Parila a nas znaju ćerat i radit po pravilima. Da smo neko drugo udruženje nebi nas ćerali.

 15. Odlično vi znate o kome se radi.
  Radi se o direktoru Direkcije za izgradnju i svadbi njegovog sina koji radi u opštini.
  To su uvaženi članovi partije Velikog vodje.

  • Važno je dežurna ćakulona da ti sve znaš ko , koji, s kim i đe. Skala je napisala, slikali su i sve javno. Uopšte im očito nje bitno ko su svatovi i čiji nego ukazju na pojavu koja ne smije da se dešava i to opet.Jedno vrijeme nije toga bilo i evo opet do samih vrata grada.

 16. VJEROVALI ILI NE, moju suprugu nisu pustili da ceka u red na gradski dubrovacki parking, nego su je uzmrsikali na Ladad ili Gruz, dje nadje, jer je bila peta ili sesta u koloni.
  Nisu joj citali sa cela da je katolika, a ona to nije htjela rec, nego joj se smucila neposlovnost i ostrascenost sa gustom.
  Necuveni bratski hrvati. Policijot je bila zena! Pa je nadjiteako vam olaksavam i ako to ocete !
  A KOD NAS du RGISTRACIJE PO TROTOARIMA NIKO NA DIRA !!!!!!!!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]