Kad zasvira gitara i harmonika Nikoline i Damjana

3
Nikolina i Damjan

Na kotorskoj Pjaci od kina, ispod stare stoljetnje topole danas su odzvanjali akordi gitare i harmonike naših mladih sugrađana, osnovaca sa znanjem i peticama, Nikoline i Damjana.

Kažu nam, onako prepuni odlučnosti i volje, da su tražili od roditelja da im dozvole da sviraju i da, ako im pođe za rukom zarade makar za sladoled. Vidjeli su kako to rade stariji oko kojih se, kad začara muzika, okupe brojni turisti koji prate ritam i ne kriju još jedan doživljaj iz drevnog Kotora. Nikolina i Damjan su privukli pažnju turista, koji su njihovu instrumentalnu raznovrsnost nagradili aplauzom ali i sitnišem u kutiju od gitare, kako je običaj ako se zadrže uz muziku koja im prija. Zato danas ima soka i sladoleda mnogu ukusnijeg od onoga koji kupe mama i tata.

Bravo Nikolina i bravo Damjane. Svaka čast. Primjer ste mnogima, ne samo djevojčicama i dječacima nego i odraslima koji od vas imaju što da nauče.

Nikolina i Damjan su rođeni brat i sestra. U njihovom domu odavno je muzika, a sigurni smo da će one vrhuinske, tokom i nakon muzičkog školovanja, tek biti. U tome moramo svi da ih podržimo. Valjda i hoćemo.

3 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]