Kako propalu inicijativu o nepovjerenju predsjedniku opštine vide iz SNP-a, LP-a, DPS-a i sam Aleksandar Stjepčević

0
sa današnjeg nastavka

Nakon završenog glasanja o povjerenju predsjedniku opštine Kotor Aleksandru Stjepčeviću, kojim je konstatovano da prijedlog 14 opozicionih odbornika nije dobio potrebnu većinu, Skala radio je pitao predsjednika Kluba odbosrnika SNP-a Mića Dobrišu da li smatra da je ne dolazak odbornika SDP-a opstrukcija i da li su ozbiljno računali na njihove glasove?

Dobriša je kazao da se desilo ono što je SNP očekivao, što znači da SDP ide na ruku DPS-u da bi zadržali sve one fotelje koje su dijelili zadnje tri ipo godine.

On je kazao da su odbornicima ove partije juče ostavili vremena da se do jutros opredijele.

Međutim, kazao je Dobriša, ne dolaskom njihova četiri odbornika omogućili su ostanak aktuelnom gradonačelniku Stjepčeviću da i dalje obavlja ovu funkciju.

Na pitanje Skala radija da li će odbornici SNP-a prisustvovati sjutrašnjoj, novoj sjednici na čijem je dnevnom redu, između ostalog izvještaj o radu predsjednika opštine, Dobriša je odgovorio da hoće.

Razloge zbog čega nijesu prisustvovali sjednici od 29. marta, on je objasnio pretumbavanjem na državnom nivou i ponašanjem vrha SDP-a.
SNP je očekivao da će SDP biti opozicija i u lokalnom parlamentu, a ne samo u državnom.

“Oni bi da su malo gore opozicija a dolje vlast, tj. da sjede na dvije stolice“, kazao je Dobriša.

Ukoliko odbornici SDP-a sjutra ne budu prisustvovali sjednici, Dobriša je kazao da će se odrediti kada vide o čemu se radi.

Za Vida Draškovića, odbornika Liberalne partije juče se dogodila nesvakidašnjost, da podnosilac zahtjeva za smjenu gradonačelnika napušta sjednicu.

On kaže da se nije moglo ni očekivati da će biti izglasana inicijativa opozicije iz prostog razloga što je kotorska koalicija u decembru prošle godine usvojila program i plan rada za ovu godinu i normalno je bilo očekivati da neće glasati protiv svog prijedloga.

Drašković za sjutra očekuje održavanje redovne sjednice Skupštine, jer bi njeno neodržavanje najviše štete donijelo građanima i gradu.

Tim prije što je sjutra na dnevnom redu vrlo važna odluka za određivanje polazne stanice za žičaru do San Đovanija.

DPS je juče pokazao odgovornost da želi da razgovara sa opozicijom po  svim temama od interesa za razvoj grada i da nema od čega da bježi, kazao je predsjednik ove partije u Kotoru Željko Aprcović.

On je naglasio da se DPS sprema za oktobarske izbore koji će najbolje pokazati kako i na koji način su radili u protekle 4 godine.

Prema njegovim riječima opozicija je i danas pokazala izuzetno nejedinstvo.

Dio opozicije, koji je prije početka sjednice bio u sali napustio je zasijedanje.

Aprcović je kazao da bi sjutra trebala da se održi nova sjednica, da se nastavi sa radom i da opozicija treba da prisustvuje, kako bi se usvojili sve one tačke dnevnog reda koje su od interesa za građane Kotora, a bile su na dnevnom redu 29. marta, kada nije bilo kvoruma.

Na konstataciju da je dva puta preživio, Stjepčević je kazao da misli da je to sve dio neke politike i da to nije bilo korisno za grad.

“To što sam ja preživio manje više je važno, ali mi je milo što su juče spomenuli sve projekte koje smo započeli i koje se trudimo u interesu grada. Pozvao sam sve juče da budemo kooperativni u korisnim stvarima, nikako da nam se dešavaju ovakve stvari, da jedni drugima osporavamo mogućnosti da nešto korisno i progresivno naprave“, kazao je predsjednik Stjepčević.

Na sjutrašnjem dnevnom redu je više značajnih pitanja, a krucijalno je žičara do San Đovanija, kazao je Stjepčević.

Ukoliko se to pitanje ne riješi, biće to veliki korak u nazad za naš grad i zbog toga kotorski predsjednik opštine ne može da shvati da će neko biti protiv toga i da sjutra neće doći.

Takođe je pred odbornicima izvještaj o radu predsjednika opštine koji, ako se ne usvoji znači i prestanak mandata predsjedniku.

Dakle, za tri dana, tri provjere. Stjepčević je kazao da mu ne smetaju previše provjere ali da insistira na donošenje odluka koje su potrebne za razvoj grada

“Neka me provjerava ko god hoće kako god hoće, ali smatram da je to prilično gubljenje vremena jer to mnogo utiče na dnevne aktivnosti“, smatra Stjepčević.

Na konstataciju da je juče pokazao da je čovjek od krvi i mesa i da su proradile emocije tokom njegovog obraćanjima odbornicima, Stjepčević je odgovorio da je na njemu ogromna odgovornost  koju je prihvatio, ali je odgovornost i svih ostalih.

Konstatovao je da svi u Skupštini  predstavljaju sve građane Kotora i potrebno je podvući crtu i reći ko radi, a ko ne radi.

On, kako je kazao nikada nije bio za lov na vještice, ali bi volio vitešku fer borbu u kojoj bi svi izašli sa svojim argumentima.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]