Kaliopi, u razdeljak te ljubim

4
sa koncerta

Kuma predsjednika kotorske opstine Vladimira Jokića odlučila je da časti sebe, njega i odabrane koncertom makedonske pop pjevačice Kaliopi.

Pristojno upakovan poklon koštao je čitavih 12 hiljada eura naših poreskih obveznika.

To su oni troskovi za koje se zna. Koliko je još potrošeno, tajna je, kazao nam je izvor blizak kotorskim vlastima. Nikome nije jasno, kaže on, zbog čega se organizovao koncet na brzinu brzinsku i ko je odlučio da na taj način potroši preko 12 hiljada eura?

Naravno da se zna ko je odlučio. Nije kuma, ako je neko pomislio, jer je svima poznato da se ona ne pita mnogo u ustanovi u koju je postavljena mimo zakona. Kulturu u gradu vodi URA i njeni kadrovi koji se najbolje razumiju u klizna radna mjesta. To su ona mjesta sa kojih se sklizne politički kada se promijeni vlast. Silom ako neće milom, što će reći protiv zakona ko ne  poštuje  zakon jačega, onoga kome zakon leži u topuzu.

Vd šefica Kulturnog centra se stara o tome da li su svi došli na posao uredno, upisali se i ispisali na vrijeme, iskoristili 30 minuta pauze, ni manje ni više i vratili se na rabotu.

Teško tome ko se ogluši o naredbe. Povremeni prepadi kako bi se vd šefica uvjerila da je vuk sit i sve ovce na broju, djeluju vaspitno i do sada su dali značajne rezultate. Malo li je, kazao bi naš sjeverni susjed.

A Kaliopi, osim malih tehničko tonskih problema, kazala ono što je imala korektno, kako se i očekivalo. Ona je, bez sumnje profesionalac i sjajna u svom poslu.
Međutim, prisutnih je bilo, kako nam ispriča kotorski vodeći humorista, posebno aktivan ovih dana, između dvije i tri stotine. Možda koji više, ili koji manje? Mnogi za koncert ni znali nijesu.

Pitanje  s početka, zašto je organizovan koncer i kojim povodom? Ako je nekom čimbeniku iz vlasti bio rođendan, onda je razumljivo. Novca ima pa se može.
A nakon Kaliopi, družina je proslavljala zajedno uz iće i piće do kasnih sati.

Na kulturu, ovakvu kakva je prezentirana  ove godine, potrošeno je više od milion. I treba. To je obećanje koje se jedino realizuje. Samo, kome je obećano? Onima koji zadovoljno trljaju ruke, potpuno smo sigurni.

Slavko Mandić

4 KOMENTARI

  1. Demokrate i ura su plesale i poslije papale. Tačno je da se ura nije viđela a nijesmo viđeli ni onu sekretarku koja kaže da su sve funkcije na koje su bili kadrovi dps klizne da ih treba surgat umore.

  2. Sve je jasno! Muzika i pjesma to je predivna stvar u ovim sumornim vremenima. Problem nisu Kaliopi, jer so oni sasvim pristojan muzicki bend i na tome svaka cast.
    E zasto tako iznenada i to je jasno. Prethodna vlast na zalost nije na vrjeme naucila sto narodu treba. Bjezali su od ovakvih stvari ne maruci za mladost i njihove potrebe. Leba i igara nikad dosta zar ne.Zato nije ni cudo sto je od 250 prisutnih ljudi, najmanje247 bili demokrate. Glasovi senaravno, na vrjeme narucuju. Nemojte se cuditi ako im koalicioni partner za koji dan, na pjacu od sata ne ugosti Zoricu Brunclik ili Mitra Mirica. Nije njima do muzike njima je do vlasti. U PAMET SE OPOZICIJO DOK STE JOS NA VRJEME! Valjda ste za ovo njihovo vrjeme vlasti naucili kako se i preko mrtvih gazi.

    • Upravo tako demokrata je bilo na sve strane i po koja URA . A demokrate je lako poznat maximum vidina 169cm i hod “unazad” kao bođa Becic tj.guzom okrenut a Ura u crne pantalone i sako jedan jedini od prvog dana se nosi valjda zbog uroka i strci kao “plavo” strasilo ..jos malo…samo jos malo…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.