Kampanja ruskih medija protiv dolaska njihovih građana u Crnu Goru neće uroditi plodom

0
biće turista iz Rusije

Povodom medijskih navoda da je u Rusiji pokrenuta negativna kampanja o Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji, saopštenjem se oglasilo Ministarstvo održivog razvoja i turizma koje u cjelosti prenosimo.

Povodom vijesti koja se pojavila u crnogorskim medijima, u kojoj se navodi da su mediji u Rusiji pokrenuli kampanju protiv dolaska ruskih turista u Crnu Goru, ne očekujemo da emitovane emisije i tekstovi, ukoliko se stvarno mogu nazvati “kampanjom”, imaju ikakvog efekta na turističku sezonu i broj turista iz Rusije.

Crna Gora je već godinama jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija na ruskom tržištu, a u prilog tome govore i podaci Nacionalne turističke organizacije, jer su trenutni buking i najave sa ruskog tržišta još bolje u odnosu na prethodnu godinu, kada je Crnu Goru posjetilo oko 317 000 turista iz Rusije, koji su ostvarili 2,8 miliona noćenja, odnosno 4% više nego u 2015. godini.

Takođe, na nedavno održanom međunarodnom sajmu turizma MITT 2017 u Moskvi, ruski turoperatori su najavili povećanje avionskog saobraćaja za oko 30% iz Moskve, St. Petersburga, Samare, Ekaterinburga i drugih gradova.

Prema informacijama Turističke organizacije Rusije, pretprodaja aranžmana za Crnu Goru i Hrvatsku ukazuje da je interesovanje ruskih turista prema ovim destinacijama povećano dva do tri puta u odnosu na prošlu godinu, a navodi se da se uglavnom bukiraju standardne ture, na sedam do 14 dana, ali da ima i dosta individualnih zahtjeva.

Takođe, kompanija ICS Travel Group potvrdila je da pretprodaja aranžmana za Crnu Goru teče veoma aktivno i da je premašila prošlogodišnje pokazatelje.

Crna Gora i dalje intezivno promoviše turističku ponudu na ovom izuzetno značajnom tržištu u saradnji sa privredom i partnerima, uključujući i predstavljanje naše turističke ponude na sajmu turizma u Sankt Petersburgu, koji se održava u periodu 31. marta do 2. aprila.

Dakle, u ovom trenutku nema indicija da pomenuti medijski navodi u Rusiji mogu imati negativan efekat na posjete iz te zemlje.

Crna Gora je od strane ruskih turista i investitora već godinama prepoznata kao vrlo atraktivna destinacija zbog svojih prirodnih ljepota, raznovrsnosti ponude, povoljne klime i ljubaznosti turističkih radnika, pa očekujemo da se taj trend nastavi, bez obzira na političku situaciju.

Crna Gora je bezbjedna destinacija za sve turiste, a Nacionalna turistička organizacija, lokalne turističke organizacije i turistički poslenici uvijek daju sve od sebe da se svi turisti koji dolaze u Crnu Goru osjećaju prijatno i dožive našu zemlju na najljepši mogući način.

Maksimalna posvećenost turizmu svih pomenutih subjekata nikada nije zavisila, niti će zavisiti od političke situacije, a naši gosti će znati da to prepoznaju.

Crna Gora gradi svoju poziciju na turističkom tržištu raznovrsnom ponudom i sve boljim kvalitetom usluga koje nudi, što pokazuje i konstantan rast (koji je veći od evropskog prosjeka) turističkog prometa, te ne očekujemo da će tendenciozna pisanja pojedinih medija poremetiti ovaj trend.

Činjenica je i da područje Mediterana, kome pripada i Crna Gora, bilježi jednu trećinu turističkih dolazaka na svijetu, pa tako i Crna Gora ima svoj udio u tome.

Većina evropskih zemalja na Mediteranu su članice NATO saveza, što do sada nije doprinijelo da ruski, niti bilo koji drugi turisti ne posjećuju te zemlje.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].