Kapetan Zoran Jakova Jovanović: Ne podržavam negatore Crne Gore, MCP niti njenog vođu, a ni litijaše

21
Zoran Jovanović, kapetan duge plovidbe

Kapetan duge plovidbe Zoran Jakova Jovanović poslao je Skala radiju mejlom pismo kojim dementuje bilo kakvu podršku Mitropoliji crnogorsko primorskoj.
Tekst prenosimo u cjelosti, a kapetanu Jovanoviću, koji nam se javio s Crnog mora, želimo mirno more i srećan povratak u domovinu.

* * *

Poslednjih nekoliko dana Crnom Gorom kruži pismo podrške Kapetana duge plovidbe MCP gdje su navedena imena i prezimena kapetana, bez detalja kao sto su ime roditelja, matični broj, potpis. Tako se na spisku naslo ime Cap. Zoran Jovanovic bez navedenih detalja.

Ja Jovanovic Jakova Zoran, rođen 15. 10. 1967. g. u Kotoru, Crnogorac sa Crnogorskim pasošem, nastanjen u Kotoru javno demantujem da nisam taj Zoran Jovanović, naveden u pismu.

Ateista sam i nisam pripadnik niti jedne stranke niti jedne NVO SPC/CPC niti sekte SPC, Jehovini itd…

Nalazim se na brodu i pismo je došlo i do mene preko viber poruke da li podržavam ili ne.

Tek poruke mojih prijatelja i poznanika koje neprestalno stižu su me opomenule da se nešto dešava sa mojim imenom.

Molim organizatora poznatog svima nama, naravno nije Crnogorac, da dostavi javnosti detaljan spisak sa potrebnim podacima za jednu ovakvo ozbiljnu vrstu podrške, jer mnogo je Zorana Jovanovića na koje će se upirat prstom i nanositi šteta, kako njima, tako i njihovim porodicama, kao u mom slučaju. Da se razumijemo da moji prijatelji sa kojima pijem kafu, a neki su čak i postali članovi moje porodice, učestvuju na litijama i nije me stalo. Njihova stvar.

Znam da ti ljudi Kapetani postoje i da nisu izmišljeni, ali mnogo ih je istih imena i prezimena pa bi morali postojat i drugi podaci.

Sam naslov podrška kapetana….. jer poznavajući većinu sa ovog spiska je pogrešan, jer bi trebao biti Podrška Kapetana Srba iz Crne Gore, jer znamo da su skoro svi pripadnici Srba.

Neka ispune jasno i čitko podršku kako i priliči ako bi ubacili više podataka: nacionalnost, pasoš, mjesto življenja, vidjeli bi da velika, mnogo velika većina neće biti Crnogorac, crnogorski pasoš, da živi u CG, jer neki od njih žive u Srbiji, imaju SRB pasoš. Ne znam da li bi par njih imao CG, CG, CG.

Gospodo kolege, od mene ne možete dobiti potpis, mada znam da vas i nije stalo, zato što sam Crnogorac, porodica mi je pravoslavna i ne prijeti im nikakav progon.

Ne mogu dat potpis kad vidim moje poznanike i njihove supruge iz kamenjara BiH i livada Srbije koje su došle sa ručnim prtljagom udale/oženili se na “pjenu od mora” i u bundama od 1000-5000 € litijaju ulicama Boke, prozivaju i negirajući Crnu Goru i kliču “Svjedoku” na svako negiranje svega crnogorskog.

Ne mogu dati podršku radi onog siromaha koji ih predvodim, a došao je odakle i oni sa Golfom 2, kutijom alata vezanom žicom, pa je napravio kuću u Budvi, a iz automobila od 120.000 € vadi transparente mržnje i proziva lopove po Crnoj Gori.

Ne mogu dati podršku glavnom glumcu “Svjedoka božje ljubavi” ali ću mu dati potpis za nominaciju za Oskara kao jedinom filmu na svijetu koji je sniman bez statista.

Ne mogu dati podršku i šetati ulicama Crne Gore, pjevati Kosovu, slušat negiranje postojanja moje zemlje, al ću vas razumjeti tek kad budete održali moleban i litiju ulicama Knina i Prištine.

Ne mogu vam dat podršku dok se pale zastave moje zemlje, a vaša se vijori godinama u Kotoru gradu i niko je ne dira.

Svetinje vam niko neće ponijeti, a ako ste vjernici, kažu ON je svuda, pa se možete pomolit bilo dje, tamo samo izvršite uplatu.

Neću poleimisat sa vama jer nemam nijednu društvenu mrežu. Oni koji me znaju, znaju da ne diram nikoga, ne miješam se u politiku niti me stalo za crkvu, ali vašom površnošću prilikom pisanja peticije jednog  Z.J. ste uvukli u neprijatnu situaciju.

 

Da je vječna

Crno more 04. 07. 2020.

Kapetan Zoran Jakova Jovanović

21 KOMENTARI

 1. bravo skala brišeš komentare,a ovu bagru koju se izrugiva Cap.Zoranu njih puštaš pogotovo ovog polu pismenog upravitelja stroja.

  • Skala ne briše ni jedan komentar koji nema uvrjedljivu sadržinu.
   Molimo vas da poštujete pravila jer ćemo brisati sve komentare koji u sebi sadrže uvrede, klevete, etiketiranja, govor mržnje.
   To je naš stav ali i zakonska obaveza.
   Srdačan pozdrav
   Skala radio

 2. Evo oglasio se i taj originalni potpisnik Zoran Jovanovic, kapetan sa MSC-a, pa objavite i njegovo saopstenje ako smijete.

 3. Petre,
  zoblješ li i ti iz istoga korita sa litijašima sa kojima ćete da osvojite vlast pa da nas ve potamanite i nagrdite. Ako zoblješ prvo se čuvaj da te ne pozobe corona jer ste vi što ijete iz jedne kašike skloni raznijem infekcijama i zarazama po svakoj prilici. A znam li kad ćete vi doć na vlast Petre. Znam da znaš da je to nikad Pero jer vi mrzite Crnu Goru i izdajnici ste svoje svete domovine. A znaš i sam ko je Risto i zašto on sve ovo radi sa litijama i krstovima jer se boji da mu pare ne uzmu pa da više neće moć da lumpuje po našim manastirima i crkvala. Ajde ća dobri Pera i ne lupetaj lude.

  • Što je tiraniji bliži kraj to su njeni postupci sve ludji.
   Djukanovic se preigrao sa ovim Zakonom,da je znao sto ga ceka i da je ocekivao ovakvu reakciju to mu nikad ne bi napamet palo.
   Njegov truli sistem puca po svim šavovima,narod se ne boji,otkazuju mu poslušnost pripadnici vojske i policije.
   U narednoj fazi ocekujem napuštanje “broda” i najblizih pacova režima.
   Oko tiranina se sužava prostor za manevar.

  • Pero je pometina i šaka jada !
   Nema taj bez gomili ni svojega ja!
   Da mogu , progutali bi ovakvi Crnu Goru!
   Bit će im gorko, pa i ovima obznanjenim
   i obeznanjenim etno – kapetanima!
   Stare soli, nacionalisti i poštipavci !
   Stigli su na sopstvenu periferiju svega!
   Što je sa bassa forzom, tj. nižom posadom, oće li i oni praviti
   “crkvenu listu”, basta li im, jesu li i njima galebovi isprali možđane, ká kapetanima, bez zrna soli u testama!
   Oće li biti na kojem brodu pobune ?

 4. Zadužili su ih popovi. Oni su im sagradili Nautiku i Višu pomorsku školu i omogućili da se školuju i dodu do zvanja koja su stekli. Sram oh bilo, ni da su iz Šumadije, pa nebi ovako zdušno bili protiv svoje države. Neka ti Kapetani po brodova, stave potpis, da su u vrjeme rata (zadnjeg, naravno) bili na bilo kojem ratištu van granica Crne Gore, to jeste po Bosni i Vukovaru. Da vidimo od te 120 junaka, ko je od njih branio, njihovu voljenu Srbiju i njihove manastire po ratištima, đe su se glave gubile. Jeli se koji javio kao dobrovoljac, da brani vjeru i svetinje puskom, a ne olovkom kao sada kada treba rušiti drzavu. Govna izdajnicka!

 5. Svaka cast kapetanu.
  Decidan je bio u svom obrazlozenju,casno i posteno je iznio svoj stav.
  Nek se sada svak izjasni,ali cemu ovo kad je referendum sve jasno definisao
  Kapa do poda Kapetanu

 6. Jovanovicu,

  Tebe kao ne interesuje Crkva,politika,litije….a onda izvrijedja svoje komsije,prijatelje,rodjake?
  Kotoranin sam mnogo ranije nego sto su tvoji dosli iz Jezera ćeklićkog u Kotor.
  Imam samo Crnogorski pasoš,nemam drugu državu,vjernik sam Mcp,idem na litije,protiv sam fasistickog zakona,protivnik sam Dps vec 30 godina
  Nadam se da cemo ih oburdati krajem avgusta.Samo kad ih oburdamo,necemo stanuti na tome.Rasformiracemo sve drzavne institucije do temelja,procesuirati sve one koji su radili mimo zakona,sve one koji su popljackali ovaj narod i drzavu za ovih 30 godina,revidiracemo imovinu,pocev od Djukanovica pa nanize,ispitati svako postupanje Tuzisilastva i sudova,procesuirati sve one tuzioce i sudije koje su saradjivale sa Dps-om i omogucile mu tiraniju nad narodom.
  Živ bio i vidio i ti i ovi koji misle da ce sve biti isto nakon 30.avgusta.
  A tebi želim dobro zdravlje i mirno more i da se vise ne blamiras ovakvim saopstenjima.

 7. Uz puno postovanje pomorske struke a posebno pozicije Kapetana mnogo bi korisnije bilo da potpisnici teksta njih 120…. svojim zvanjem uticu na kompanije na kojima plove da zaposle po jednog Kadeta i Asis.stroja a pitanje odbrane svetinja prepuste odgovornim.
  U svakom slucaju isti olaksavaju posao drzavi za naplatu poreza.Unija Agencija,Pomoraca,sindikata i Udruzenje Kapetana p….e u pasabrod.
  P.s.
  Vjerujem da sve ove nazovi organizacije vec konkurisu za dobijanje kancelarija u bivsem zatvoru

 8. Moj dobri kapetane….poče fino i onda sve u bambu….
  Nemas ti moj dobri barba kome da pricas ko su i sta su oni koji podrzavaju litije. Ti nisi taj Zoran sa spiska i iiskazes svoje neslaganje sa tim i to je to.
  A ne pocnes da pa…dis od kulina bana pa na ovamo… a Śaka jedva dočekao 😂
  Btw. Evo ja sam CG sa svim cg pasosem i podrzavam litije…i sta cemo sad?
  Capo di machina

  • Capi di tutti capi nisu samo srbi!
   Dobro je u ovoj rašomonijadi da su
   morski vukovi izišli “na izvan” , Nama,
   po njima jaganjcima, da pokažu svoju
   nepatrijotsku vučju ćud!
   Da su ih tražili, ne bi ih sve detektovali ni iz ANB!
   Eto sami su se “izuli”, pa sad neka bosi
   hodaju po Ristovom trnju!
   Ima i patrijotskih kapetana, kohjima ne pada na pamet da se bave tricama i kučinama razvardane i nedobronamjerne kohorte SPC!
   Okusani kapitanji i kapi sa pokojim falsim brevetom, koji su uspjeli
   “legalizovati”, pa se puvaju i šepure,
   čast izuzecima!
   Valjat će ovi spisak i građanima i
   vlastima, za pouku i nauku!
   Ne sa đaolima manitima iz
   “komšiluka” i dijaspore “vaseljenske”!
   Diferencijacija i stigma, oli pizma je
   neumitna , ali ne voljom Crnogoraca i
   drugačijih, već isključivo naumima
   pravoslavnih “vjerskih” imovinskih fanatika!
   Zanimljivo bi bilo da se pojavi i ANEX
   spiska , ostalih srpskih pomoraca!
   Sve ovo liči na De Siku i njegovu
   ideologiju, ćeranja vuka manitoga !
   Engleski se ne govori i ne piše ćirilicom!
   Služili su ovakvi kapetani i Mlečane, pa su umjesto zahvalnosti, “dobili”
   “rivu robova”, da ne mencujemo poznate pomorske fameje kohe su “služile” tuđinu, pa i selili i vjeru mjenjali! Ima toga tušta i tma, ma nema puno “ljudi” – uglavnom ništa roba !
   Dobro je znati, ko pidržava imovinske
   prevarante iz SPC!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.