Karlu bi aplaudirali i Bah, Betoven i Šopen

2
Mladi pijanista Karlo Gjurgjević

U crkvi Svetog Duha, koncertnoj dvorani kotorske Muzičke škole “Vida Matjan”, sinoć
je naš sugrađanin, mladi  pijanista Karlo  Gjurgjević priredio pravi muzički gušt.

Završetak srednjoškolskog obrazovanja u tivatskoj  Muzičkoj školi Karlo je proslavio svojim solističkim koncertom u muzičkom Kotoru punog srca, kako je kazao obraćajući se publici u prepunoj koncertnoj dvorani Srednje muzičke škole “Vida Matjan”crkve.

Uz  ozbiljan, težak i za prave profesionalce odabran program, ovaj mladi muzičar pokazao je svoj talenat ali i kontinuiran i predan rad od ranog djetinjstva, kada je sa samo 5 godina upisao pripremni razred osnovne Muzičke škole u Kotoru.

Na koncertu koji je notama crno- bijele čarolije klavira punio dušu, ređale su se kompozicije Baha, Betovena, Bersa, Rutera, Šopena.
Velika djela velikana koja je savladao ovaj svršeni srednjoškolac čiji se koncert može mjeriti sa akademcima i renomiranim pijanistima.

O svom đaku i njegovom talentu, strpljivom radu i učenju, govorio je  Karlov učitelj i profesor Oleksej Molčanov.

Karlovi gosti, učitelj i profesor Oleksej Molčanov i flautistkinja Tijana Begović

Kada profesor emocijom, puput Betovenove sonate, prati svog učenika  na životni put, iz male muzičke luke kako je kazao, da bi dalje okeanom muzike kroz život, onda su putevi sveti i  blagoslovljeni.

Uz emotivnu riječ o Karlu, profesor Molčanov je solističkom koncertu svoga đaka poklonio muzičku bravuru svojim nastupom.

Takođe je ovo veče za pamćenje nježnim zvucima flaute obojila i mlada Tijana Begović iz klase Žane Lekić.

Aplauzi i povici bravo, bravooo, izveli su Karla ponovo na scenu za još jednu kompoziciju publici na bis.

Vjerovati je da će i ovaj u nizu koncerata u našoj zemlji i regionu, uz brojne domaće i međunarodne nagrada koje je Gjurgjević osvajao tokom školovanja, uz redovne seminare koje je pohađao kod renomiranih profesora i pijanista Bojana Martinovića, Vladimira Babina, Matea Fani Canelesa i Perpaola Levija, biti svjetionik muzičkim morima do luke mira i zadovoljstva, koja se zasigurno otvaraju pred ovim mladim umjetnikom.

Kotorani i gosti prisustvovali su pravom kulturnom događaju, u posljednje vrijeme  rijetko tako brojne publike.

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]